Έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ στη Συρία – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

14:46 7/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι –στην πλειονότητά τους άμαχοι–σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50, από έκρηξη που σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πόλη Αζάζ της Συρίας που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στην τουρκική μεθόριο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα βυτιοφόρο εξερράγη μπροστά από ένα ισλαμικό δικαστήριο, στο πολυσύχναστο κέντρο

της πόλης αυτής που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και ελέγχεται από τους αντάρτες.

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Sputnik ότι το όχημα εξερράγη κοντά στο αρχηγείο της ένοπλης οργάνωσης της αντιπολίτευσης Αχράρ αλ-Σαμ και ότι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται περίπου 50 υποστηρικτές της.

Η Αζάζ είναι ένα από τα σημαντικά προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της συμμμαχίας αυτής που συγκεντρώνει μετριοπαθείς οργανώσεις ανταρτών, απολαμβάνει την τουρκική στρατιωτική υποστήριξη και έχει απωθήσει τους τζιχαντιστές του ISIS από τη συνοριακή περιοχή.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πηγές του πρακτορείου, η επίθεση είναι έργο του Ισλαμικού Κράτους.

Στις 29 Δεκεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ahrar al-Sham ήταν μία από τις αντιπολιτευόμενες οργανώσεις που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην εκεχειρία σε ολόκληρη τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτο Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα