Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ στην Τρίπολη για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά

23:01 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

To νέο εργασιακό τοπίο και τα καινούργια δεδομένα της κοινωνικής ασφάλισης, ήταν τα δύο θέματα ανάλυσης-συζήτησης, που διοργάνωσε στην Τρίπολη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Κοινωνικό Πολύκεντρο.

Την εκδήλωση προβληματισμού και συντονισμού δράσης, στήριξε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας. Παρά την κρισιμότητα των θεμάτων, η αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ήταν σχεδόν άδεια.

Κεντρικοί ομιλητές-αναλυτές των σημερινών δεδομένων, ήταν οι γνωστοί ερευνητές, Απόστολος Καψάλης (μίλησε για τις εργασιακές σχέσεις) και Βαγγέλης Κουμαριανός (ανέλυσε το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλιση-σύνταξη).
Τοποθετήσεις έκαναν και τρεις εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, οι κ.κ. Μπάμπης Λυμπεράς, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος, Στέφανος Σαβόπουλος.
Μετά τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις, ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκόμενων για διάφορα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Όλοι οι συμμετέχοντες, έφυγαν προβληματισμένοι και ανήσυχοι για τα όσα συμβαίνουν στα δύο αυτά «καυτά θέματα» και εκείνο που συμφωνήθηκε είναι να υπάρξει αφύπνιση, ενημέρωση και οργανωμένη-μαζική αντίδραση σ’ όλες αυτές τις μνημονιακές πολιτικές που δημιούργησαν και δημιουργούν-κατ’ αυτούς- κατάρρευση της ελληνικής εργασίας και της ελληνικής κοινωνικής ασφάλισης.

Οι βασικοί εισηγητές, περιέγραψαν με στατιστικά στοιχεία όλο το φάσμα των σχέσεων εργασίας, ενώ «ερμήνευσαν» και όλες τις νομοθεσίες πάνω στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα. Σχολίασαν τις πρακτικές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων πάνω σ’ αυτά τα θέματα και διατράνωσαν την ανάγκη να υπάρξουν απ΄ το Κοινωνικό Πολύκεντρο, επιστημονικές μελέτες που θα αποδεικνύουν ότι όλα όσα κάποιοι υποστηρίζουν για το δημόσιο και τους υπαλλήλους του, είναι μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού, στερούνται αληθείας και στοχεύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό και στην διαίρεση του εργατικού κινήματος και της κοινωνίας.
«Αυτό που πράττει το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ με τις έρευνες, πρέπει να πράξει και το αντίστοιχο ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ, ώστε να έχουμε τεκμηριωμένα επιχειρήματα και απαντήσεις, για όλα αυτά που κάποια κέντρα, με εκπληκτική επικοινωνιακή πολιτική, επιχειρούν να μας προσάψουν, στοχεύοντας έτσι στην καθολική διάλυση του δημόσιου τομέα.
Για αυτούς τους λόγους, βγαίνουμε ως ΑΔΕΔΥ, έξω στον κόσμο, γυρίζουμε όλη την Ελλάδα και ενημερώνουμε για αυτή την διαστρέβλωση που σκόπιμα ξεδιπλώνεται όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι ομιλητές της σημερινής βραδιάς.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα