Αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η προσφυγή της ΟΣΥΠΑ κατά της Fraport (audio)

22:46 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποδεκτή έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την προσφυγή που είχε καταθέσει η ΟΣΥΠΑ κατά της Fraport .

Σε σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας κατά της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην Γερμανική κοινοπραξία, επισημαίνει ότι οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν νέες συνθήκες και προφανώς νέα καθυστέρηση στην παραλαβή του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης.

«Η αποδοχή της προσφυγής είναι μία έστω προσωρινή

δικαίωση και του αγώνα της ΟΣΥΠΑ αλλά και της Πρωτοβουλίας μας. Καλούμε τον εισαγγελέα Χανίων να αναλάβει πρωτοβουλία και να διερευνήσει την παράνομη είσοδο και εγκατάσταση της Fraport στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», αναφέρει η Πρωτοβουλία, η οποία παράλληλα κάνει γνωστό ότι «άνθρωποι της Fraport χθες αργά το βράδυ προς τα ξημερώματα κατέβασαν τις μαύρες κορδέλες τις οποίες η πρωτοβουλία μας είχε τοποθετήσει στη φωτογραφία του Δασκαλογιάννη, ως μία συμβολική κίνηση εντός της κεντρικής αίθουσας του αεροδρομίου» και προειδοποιούν για νέα κινητοποίηση.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων το μέλος της Πρωτοβουλίας Σήφης Χιωτάκης, τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να μην παραιτούνται, ενώ ανακοίνωσε και νέα προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Χιωτάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα