Εκδήλωση ΚΚΕ Τρίπολης για την Οκτωβριανή Επανάσταση

23:07 27/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση με αφορμή τα εκατό (100) χρόνια της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, πραγματοποίησε, σήμερα το βράδυ, στην Τρίπολη το ΚΚΕ της Τρίπολης.

Η συγκέντρωση στα Κλωνατζίδικα της Τρίπολης, περιελάμβανε έκθεση βιβλίων, προβολή ταινίας τεκμηρίωσης και ομιλία απ’ την Παναγιώτα Πανούση.

Η ταινία και η ομιλία της κ. Πανούση, ερμήνευσαν τα γεγονότα της εποχής και στάθηκαν στο συμπέρασμα που προκύπτει απ’ την σειρά αυτών των ιστορικών συμβάντων της Ρωσίας κατά το 1917 (και όχι μόνο).

Η ομιλήτρια (κεντρική φωτό), αποτύπωσε

την σημασία της μεγάλης Ρωσικής Επανάστασης για όλο τον κόσμο, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι αυτή, κατέδειξε τις μεγάλες αντιθέσεις και τα σοβαρά αδιέξοδα του καπιταλισμού, σε σχέση με τον σοσιαλισμό και την εργατική εξουσία.

» Η επανάσταση των Μπολσεβίκων, είναι σημαντική και επίκαιρη. Οι προσδοκίες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλλαγή του κοινωνικού συστήματος, πρέπει να είναι και σήμερα, το κύριο μέλημα των λαικών στρωμάτων, ώστε να δοθεί το έναυσμα, για την ανατροπή, για τον σοσιαλισμό και με το ΚΚΕ δίπλα», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πανούση.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα