Εκδήλωση για τη μεγάλη απεργία των οικοδόμων λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

20:13 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ήταν η τελευταία μεγάλη απεργία της περιόδου πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την επταετή δικτατορία. Ο κλάδος των οικοδόμων από τις αρχές του 1960 είχε καταγράψει μεγάλη μαζικότητα και δυναμικές δράσεις στο συνδικαλιστικό και πολιτικό τοπίο της εποχής.

Για να θυμηθούν εκείνα τα χρόνια και να βγάλουν συμπεράσματα από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων

Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 25 Μάη, στις 7 μμ, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1) με θέμα «12 Απρίλη 1967 πολιτική απεργία των οικοδόμων, διδάγματα και πηγή έμπνευσης για τους ταξικούς αγώνες μας».

Όπως αναφέρουν στην πρόσκλησή τους: «Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με εργατικά τραγούδια. Συνάδελφε, η άντληση συμπερασμάτων, από τους μεγάλους αγώνες των οικοδόμων στην ιστορική διαδρομή της ταξικής πάλης, σφυρηλατεί τον προσανατολισμό της πάλης και τα καθήκοντα των εργαζομένων στις σημερινές συνθήκες. Γιατί η ιστορική πείρα διδάσκει και εξοπλίζει…».

The post Εκδήλωση για τη μεγάλη απεργία των οικοδόμων λίγο πριν το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα