Πλήγμα με Τελάντερ, «κεραυνοί» Στραματσόνι!

19:49 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή τον τραυματισμό, του Ράσμους Τελάντερ (οι ενοχλήσεις στο πέλμα δεν υποχωρούν και κρίθηκε σκόπιμο, με άδεια του Αντρέα Στραματσόνι, να μεταβεί στην πατρίδα του, την Δανία, για να εξεταστεί από δικό του γιατρό), είναι πασιφανές πως στο ζήτημα της «πολιτικής» με τους κεντρικούς, και ο πρώην, και ο νυν, προπονητής του Παναθηναϊκού έχουν υποπέσει σε σοβαρά λάθη. Η απομάκρυνση του Σπύρου Ρισβάνη, επί εποχής Γιάννη Αναστασίου, αποδείχτηκε λανθασμένη βάσει τής συνεχούς

εξέλιξης (προς το καλύτερο), του νεαρού αμυντικού, που μάλιστα ακούγεται για άλλες ομάδες, εάν φύγει από τον Πανιώνιο…

Ο Ρισβάνης «χρεώθηκε» πως «δεν επεδείκνυε ζήλο και πάθος στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού), και αποχώρησε από το «τριφύλλι» (με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή), το καλοκαίρι του 2015.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μόλις 22 ετών και ύψους, 1.94, κεντρικός αμυντικός, «μετακόμισε» στη Νέα Σμύρνη, χωρίς χρήματα (έμεινε δηλαδή ελεύθερος), όμως ο Παναθηναϊκός φρόντισε να τον «δέσει»: όπως ανέφερε η εφημερίδα GOAL, «ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, να «ισοφαρίσει» πρόταση, που ίσως δεχθεί ο Πανιώνιος και να κάνει και πάλι δικό του τον Ρισβάνη, ενώ παράλληλα έχει μπει και 25% ποσοστό μεταπώλησης, για τις επόμενες τρεις μεταγραφικές περιόδους. Επίσης, αν μία εκ των τριών μεγάλων (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) θελήσει να πάρει τον παίκτη μέσα στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους, τότε αυτόματα ο Παναθηναϊκός θα λάβει ένα εκατομμύριο ευρώ.»

Η συνέχεια δεν δικαίωσε την επιλογή των «πράσινων» να αποδεσμεύσουν τον Ρισβάνη:

Ο προερχόμενος εκ των Ακαδημιών του «τριφυλλιού» αποτέλεσε σταθερή αξία στην «ξέφρενη» πορεία του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα και έκανε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να «τρίβει» τα χέρια του, που είχε στην διάθεσή του, ένα τόσο πολύτιμο «εργαλείο».

Εάν ο Παναθηναϊκός είχε ακόμα τον Ρσισβάνη στις τάξεις του, σίγουρα δεν θα υπήρχε τώρα έντονος προβληματισμός στον Παναθηναϊκό όσον αφορά στους κεντρικούς αμυντικούς καθώς:

1) ο Τελάντερ είναι τραυματίας και αναμένεται να επανέλθει με την έναρξη της επόμενης περιόδου. Ο Τελάντερ άργησε και πέρυσι να ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού καθώς ήρθε τραυματίας, ενώ λόγω ιώσεων απουσίασε (και) από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», όπου η απουσία του, κόστισε στον Παναθηναϊκό. Ο «Βίκινγκ», Τελάντερ, «έδεσε» με τον Μολέντο στο κέντρο της άμυνας, όμως συχνά-πυκνά δεν είναι σε θέση να παίξει και αυτό «πονοκεφαλιάζει» το προπονητικό τιμ, του Παναθηναϊκού.

2) Ο Σέρχιο Σάντσεθ, χωρίς επίσημη εξήγηση, απουσιάζει από τα τελευταία ματς, των «πράσινων». Ο Σάντσεθ που ήρθε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο «τριφύλλι» για να αποτελέσει τον ηγέτη και τον «ογκόλιθο» της «πράσινης» άμυνας, αποβλήθηκε στον καλοκειρινό αγώνα με την Μπριζ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (αποβολή ολόσωστη και αδικαιολόγητη για τις εμπειρίες και τις παραστάσεις του Σανστεθ, στο Ισπανικό πρωτάθλημα), ενώ τον χειμώνα τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι (σε σύγκρουσή του, με τον Στέφανο Κοτσόλη, σε αγώνα Κυπέλλου), υποβλήθηκε σε εγχείρηση και απουσίασε επί μακρόν. Πριν λίγες βδομάδες, φέρεται να ζήτησε ραντεβού με τους διοικούντες ώστε να ρωτήσει για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν «επηρεασμένος» από τις εξελίξεις με τον Εσιέν (το ραντεβού πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς Παναθηναϊκού).

3) Ο Στάθης Ταυλαρίδης φαίνεται πως δεν υπολογίζεται από τον Στραματσόνι, ήταν σε «καραντίνα» μετά το λάθος του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όμως τελευταία, επανήλθε στην ενδεκάδα. Ο ίδιος ο Ταυλαρίδης, από μικρό παιδί Παναθηναϊκός στα «αισθήματα», θέλει να κλείσει την καριέρα του στο «τριφύλλι», ενώ απέρριψε πρόταση του Πανιωνίου και του Αρη, για την επόμενη σεζόν.

4) Ούτε ο Γιώργος Κουτρουμπής είναι στις προτεραιότητες, του Στραματσόνι, μάλλον ως λύση ανάγκης, χρησιμοποιείται από τον Ιταλό προπονητή (όταν χρησιμοποιείται).

Είναι πλέον φανερό πως: με το μέλλον του Τελάντερ αμφίβολο (με την έννοια πως είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς), πως με τον Σάντσεθ μάλλον προς την πόρτα της εξόδου, με τον Ταυλαρίδη να μην λογίζεται ως βασικός, στον Παναθηναϊκό ψάχνουν πλέον, και για στόπερ, μιας και ο Μολέντο , που ακούστηκε για τη Ρόμα, η οποία γράφτηκε πως είναι διατεθειμένη να προσφέρει …15 εκ. ευρώ (!!), αλλά και για την Φλουμινένσε, είναι ο μοναδικός διαθέσιμος για το κέντρο της άμυνας.

ΥΓ Δεν αποδέχτηκε ο Ντάνιελ Πράνιτς την πρόταση των λιγότερο από 150.000 ευρώ που του έγινε από πλευράς Παναθηναϊκού και ο Κροάτης «αποχαιρετά» το «τριφύλλι», ίσως και άμεσα, καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο, δεν συμμετέχει και δεν θα συμμετάσχει στα ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο.

ΥΓ2 «Άστραψε και βρόντηξε» ο Στραματσόνι, για την κάκιστη εικόνα του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ (και όχι μόνο), μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι. Είπε ο Ιταλός:

«Είμαστε στον Παναθηναϊκό και δουλεύουμε υπό πίεση, γιατί είμαστε κορυφαία ομάδα και ανήκουμε σε έναν μεγάλο σύλλογο… Όποιος δεν είναι έτοιμος να παίξει ποδόσφαιρο υπό πίεση, θα ήταν καλύτερα να φύγει από τον Παναθηναϊκό… Και στα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ, δεχθήκαμε γκολ. Μας έγιναν δύο φάσεις και φάγαμε δύο γκολ… Εμείς οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια των αναμετρήσεων. Πρέπει στη συνέχεια των πλέι οφ να εμφανιστούμε πιο προσεκτικοί…. Είπα στους παίκτες, και σε όλους, πως δεν θέλω να ακούσω άλλες δικαιολογίες… Δεν θέλω να ακούω για δοκάρια, ατυχία, τιμωρίες, τραυματίες. Την φετινή περίοδο όλοι έκαναν λάθη, με πρώτο εμένα! Δεν θέλω άλλες δικαιολογίες, θέλω μέσα από πράξεις και από αποτελέσματα να δείχνουμε πως παλεύουμε!»

Προφανέστατα ο Ιταλός ρίχνει τις ευθύνες στους παίκτες, καθώς ναι μεν, κάνει λόγο και για δικά του λάθη, όμως, στην ουσία, λέει ότι οι ποδοσφαιριστές του, προσπαθούν να δικαιολογηθούν με επιχειρήματα για «δοκάρια, ατυχία, τιμωρίες, τραυματίες».

ΥΓ3 Ο Γιάννης Αλαφούζος, ως γωνστόν, στηρίζει απόλυτα τον Αντρέα Στραματσόνι και τονίζει πως θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν, στους «πράσινους». Πάντως, ο Ζιλμπέρτο σίγουρα θα έχει λόγο (και) για το θεμα του προπονητή, αναλόγως βέβαια και το τι θέση θα καταλάβει το «τριφύλλι», στα πλέιοφ. Σε περίπτωση πάντως που ενδεχομένως ο Ιταλός δεν συνεχίσει, η ποδοσφαιρική «λογική», λέει πως καταλληλότερος για τη θέση τού προπονητή στους «πράσινους», είναι η επιλογή, ενός Ελληνα τεχνικού.

ΥΓ5 «Σιδερένιος» ο Τάσος Λαγός, ο οποίος χειρουργήθηκε (δεξί γόνατο) και, πλέον, θα επανέλθει, από τη νέα σεζόν.

Ο Λαγός, πραγματικό παλληκάρι και εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, μπορεί να μην είνα. δημιουργικά, ο καλύτερος χαφ, όμως ανασταλτικά, είναι, αδιαμφισβήτητα,από τους καλύτερους Ελληνες στην θέση που αγωνίζεται.

Ο Λαγός, παιδί καια αυτός από τις Ακαδημίες του «τριφυλλιού», τελευταία δεν υπολογίζεται από τον Σραματσόνι (όπως και οι περισσότεροι Ελληνες παίκτες), και μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει οι…φήμες, περί αποχώρησής του… Εαν συμβεί αυτό, είναι σίγουρο πως στην ομάδα στην οποία θα παει, θα…»τρίβουν τα χέρια τους».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

The post Πλήγμα με Τελάντερ, «κεραυνοί» Στραματσόνι! appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα