Εκδηλώσεις για την Προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα

11:27 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδηλώσεις για την μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού, θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της 32 ΜΠΠ (Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΒ) ΜΠΟΥΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ»). Πρόκειται για τον επίσημο εορτασμό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 8 π.μ. Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει Δοξολογία και ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κου Αρχηγού ΓΕΣ.


Στον εορτασμό έχουν κληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης.
Το

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 4.30 το απόγευμα , θα πραγματοποιηθεί Μέγας Εσπερινός – Αρτοκλασία στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας εντός του στρατοπέδου.
Η Αγία Βαρβάρα έζησε και μαρτύρησε επί Αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Η μνήμη της τιμάται την 4η Δεκεμβρίου από την ορθόδοξη και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Ήταν μονογενής θυγατέρα του πλούσιου και επιφανούς Έλληνα ειδωλολάτρη Διόσκουρου, Σατράπη της Νιθκομήδειας. Η νεαρή Βαρβάρα φωτίστηκε από την Αλήθεια του Θείου Λόγου και ασπάστηκε τον χριστιανισμό. Σύμφωνα με τον βιογράφο της Συμεών, για την απόφαση της να μην απαρνηθεί το Χριστό, παρά τα βασανιστήρια που υπέστη, ονομάστηκε Μεγαλομάρτυς. Κατά την παράδοση, θεία Δίκη με την μορφή κεραυνού, κατέκαυσε το δήμιο πατέρα της καθώς αποχωρούσε από τον χώρο του μαρτυρίου.
Τον τιμωρό αυτό κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού. Για το λόγο αυτό, από το 1829 η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως Προστάτιδα του Ελληνικού Πυροβολικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα