Εικοσιτετράωρη γενική απεργία στο Δημόσιο

17:46 23/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ, με φόντο τα εργασιακά και με σύνθημα ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες ανατροπές κατ’ εντολή των δανειστών, καλώντας σε συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, αναφέρεται πως

διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στον Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης, μέσω της αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές. Για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας διαμαρτύρονται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία με εξώδικό της ζητά από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ναυτικών.

Στην απεργία, που θα ξεκινήσει από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης, συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ ζητά την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο».

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα