Συνεχίζονται οι συναυλίες στο ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ της Καλαμαριάς

17:24 23/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τρείς μουσικές συναυλίες οι οποίες εντάσσονται στον κύκλο αφιερώματος στο έτος Ελλάδας – Ρωσίας 2016, συνεχίζονται οι δράσεις του ΜΙΚΡΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2016, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ ολοκληρώνονται μέχρι την επόμενη Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και οι θεατρικές παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, μια ξεχωριστή βραδιά

ερμηνείας, με ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το φιλόμουσο κοινό της πόλης, από τον διακεκριμένο και πολυβραβευμένο μουσικό, Michael Davidov. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει έργα των Piotr Ilych Tchaikovsky, Sergei Rachmaninov, Sergei Prokofiev, αλλά και του ιδίου.

Την Παρασκευή 25/11 στις 9.15 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, θα δοθεί συναυλία Συμφωνικής Μουσικής με τον Μάνο Μυλωνάκη με τίτλο «Μουσική για εικόνα». Μαζί του θα είναι ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος στο τσέλο και η Ελισώ Παπαστρατή στο βιολί.
Ο Μάνος Μυλωνάκης, μέλος του ντουέτου Your Hand in Mine, παρουσιάζει την τελευταία του κυκλοφορία, το Sólfar EP, που ηχογράφησε με ντόπιους μουσικούς στο Reykjavik, επιλογές από τις μουσικές του συνθέσεις για τις θεατρικές παραστάσεις “Zyklon ή το πεπρωμένο” του Θανάση Τριαρίδη, «Γλάρος» του A. P. Checkhov, που του ανέθεσε το Teatru National Marin Sorescu στη Ρουμανία, μουσική από το ντοκιμαντέρ «Μια Γειτονιά στο Όριο» αλλά και κομμάτια από την πιο πρόσφατη δουλειά του, την πρωτότυπη μουσική για τη θεατρική παράσταση “Festen” του Thomas Vinterberg (Κ.Θ.Β.Ε., Νοέμβριος 2016).

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ θα δοθεί συναυλία με τίτλο «Σταυροδρόμι Μεγάλων Πολιτισμών για την φιλία των Λαών», με την σοπράνο Ευδοκία Μωϋσίδου και τον τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. Στο πιάνο θα είναι ο Γιώργος Τσοκάνης και στο μπουζούκι ο Χρήστος Γκόντζος.
Πρόκειται για μια σύνθεση νέων και επιφανών καλλιτεχνών οι οποίοι στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, ενσαρκώνουν επί σκηνής μια παράσταση που θα αναδεικνύει τη φιλία και τα κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά των δύο λαών, όπως αυτά ανιχνεύονται στη μουσική, στον στίχο, στην ποίηση, στο τραγούδι και στη γλώσσα. Νέοι καλλιτέχνες φέρνουν στο σήμερα μελωδίες και τραγούδια παραδοσιακά, καθώς επίσης και μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών και ποιητών οι οποίοι διαμόρφωσαν και χαρακτήρισαν στο πέρασμα τους τις ιστορικές εμπειρίες των λαών, κληροδοτώντας τες στο σήμερα.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι , στο «Θέατρο Σοφούλη» η θεατρική παράσταση «Αϊ στο Διάλο – σε λατρεύω» της Αναστασίας Κοζίμπα θα συνεχιστεί από την Παρασκευή 25/11 μέχρι και την Κυριακή 27/11. Το έργο είναι μια πρωτότυπη κωμικοτραγική παράσταση και αποτυπώνει πως ένα ζευγάρι από τον έρωτα φτάνει στην εκδίκηση.

Στην ίδια σκηνή την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου “Friends Manifest” του Ζήση Ρούμπου. Το έργο εξερευνά τα συναισθήματα που απαρτίζουν μία δυνατή φιλία και κάνει το κοινό να παραπαίει ανάμεσα σε δυνατά γέλια και δυνατή συγκίνηση.
Το Μικρό Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την θεατρική παράσταση «Το τσίμπημα της σφήκας» την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 9.15 το βράδυ, από την ομάδα Ράπελ στη δημοτική σκηνή «Μελίνα Μερκούρη».
Το έργο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διηγήματος «Απέναντι όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη και σε μαρτυρίες ανθρώπων που επιβίωσαν από τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο Λούσιο ποταμό το 2007 και σημάδεψαν βαθειά τη συλλογική μας συνείδηση.
Η Ομάδα Ράπελ δημιουργεί με την παράσταση αυτή, έναν ύμνο στον άνθρωπο και σε αυτούς που πάντα θα «φεύγουν».

Πηγή:Δήμος Καλαμαριάς

Keywords
Τυχαία Θέματα