Είκοσι χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού για ένα διήμερο στις Σέρρες

22:30 28/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Περίπου είκοσι χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού από όλο τον κόσμο θα βρεθούν για ένα διήμερο, στις 7 και 8 Οκτωβρίου στην πόλη των Σερρών για να παρακολουθήσουν δύο σημαντικούς αγώνες drift που θα φιλοξενήσει το Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης.

Δύο σπουδαίοι αγώνες, ο τελικός του Παγκοσμίου και ο τελικός του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος drift που θα προσελκύσουν στις Σέρρες

φίλους του αθλήματος από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, από Ευρώπη, Ασία, Ιαπωνία, Εμιράτα Σαουδική Αραβία και Αυστραλία. Η Λέσχη Αυτοκινήτου Σερρών και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ετοιμάζονται για αυτήν την μεγάλη πρόκληση. Ο πρόεδρος της ΛΑΜΣ Μάριος Ζίχναλης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για το μεγάλο γεγονός για τη χώρα μας:

Ο Μάριος Ζίχναλης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

-Για τη διοργάνωση:

«Μια διοργάνωση την οποία υποδέχεται όλη η Ελλάδα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό, μια διοργάνωση που γίνεται στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών που είναι το Αυτοκινητοδρόμιο όλης της Ελλάδος. Εμείς το πιστεύουμε και το υποστηρίζουμε αυτό. Είναι ο τελικός του παγκοσμίου και ο τελικός του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος drift και μάλιστα γίνεται ακόμα πιο μεγάλο γεγονός γιατί οι μεγάλοι αθλητές του χώρου έρχονται ισόβαθμοι στις Σέρρες όπου εδώ θα λύσουν τις διαφορές τους. Έτσι λοιπόν έρχονται ειδικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα από μεγάλα γνωστά εργοστάσια για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».

-Για το αγώνισμα του drift:

«Το drift είναι ένα από τα πιο θεαματικά αν όχι το πιο θεαματικό μηχανοκίνητο σπορ. Τα αυτοκίνητα πηγαίνουν συνεχώς πλαγιολισθαίνοντας και η βαθμολογία δεν είναι συνήθως ποιος πάει πρώτος αλλά ποιος θα πλαγιολισθαίνει με πιο πολλά χιλιόμετρα και για πιο πολύ χρόνο και απόσταση μέσα στο κομμάτι της πίστας. Είναι πολύ εντυπωσιακό γιατί τα αυτοκίνητα θα ξεκινούν από 1500 ίππους και τα πιο αδύναμα αυτοκίνητα, αν αυτό λέγεται αδύναμο, θα είναι γύρω στους 700 ίππους».

-Για τις συμμετοχές:

«Σε αυτούς του αγώνες υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών. Τα πληρώματα μέχρι στιγμής είναι περίπου 100, χθες το βράδυ ήταν 98 και προσπαθούσαν να τα κάνουν 110 γιατί υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι. Νομίζω όμως ότι θα σταματήσει εκεί γιατί δεν θα μας πάρει ο χρόνος. Οι οδηγοί είναι από 36 χώρες όλου του κόσμου, δηλαδή θα έρθουν οι μεγάλοι οδηγοί της Ιαπωνίας, Αυστραλίας, Εμιράτων, Σαουδικής Αραβίας, από Ευρωπαϊκές χώρες, Κύπρου και το πολύ σημαντικό είναι ότι θα υπάρχουν και 35 Ελληνικά πληρώματα τα οποία από ότι βλέπουμε εμείς η προετοιμασία τους είναι πολύ σοβαρή και νομίζω ότι θα διεκδικήσουν ένα κομμάτι του αγώνα».

Ο Πρόεδρος της Λ.Α.Μ.Σ. Μάριος Ζίχναλης

-Για το πόσα άτομα θα φιλοξενηθούν στις Σέρρες:

«Περιμένουμε περίπου 20.000 κόσμο στις Σέρρες! Να καταλάβετε ότι σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από τις Σέρρες δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο ξενοδοχείο. Οι προδιαγραφές του Παγκοσμίου είναι ότι σε μια ακτίνα 100 χιλιομέτρων πρέπει να καλύπτεται από αεροδρόμιο , ευτυχώς για εμάς έχουμε τη Θεσσαλονίκη και από ξενοδοχειακή κάλυψη. Είναι ένα κομμάτι της Θάλασσας που αυτήν την περίοδο δεν έχει κόσμο ενώ έχουμε ανοίξει κι ένα τεράστιο οργανωμένο κάμπινγκ δίπλα ακριβώς από το χώρο της πίστας και μέσα στην περίφραξη της πίστας. Ένα οργανωμένο κάμπινγκ με μπάνια, με νερά, με μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και με το εισιτήριο οι θέσεις του κάμπινγκ θα είναι δωρεάν».


-Για την μεγάλη προβολή των αγώνων:

«Καταρχήν είναι μια πολύ μεγάλη διαφήμιση για τη χώρα μας γιατί χθες το βράδυ τα views που είχε στο ίντερνετ ο τελικός του παγκοσμίου στις Σέρρες ήταν 2,5 εκατομμύρια παγκοσμίως. Είναι κάτι πολύ σοβαρό για τη χώρα μας γιατί μπαίνουμε στα μηχανοκίνητα δρώμενα ως χώρα με σοβαρή υποψηφιότητα και για του χρόνου».

-Για το πόσο έτοιμο είναι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών:

«Είναι ένα μεγάλο τεστ για όλους μας. Αυτός ο αγώνας πέρασε από όλες τις μεγάλες πίστες της Ευρώπης. Πέρασε από τις Ιαπωνικές πίστες και τις πίστες της Ασίας, της Αυστραλίας κ.α και αυτό φέρνει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών σε σύγκριση με πολύ μεγάλες πίστες και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε. Θα υπάρχει δορυφορική κάλυψη τις δύο μέρες, η εικόνα θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 17:00 θα ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά. Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου οι αγώνες θα γίνονται από το πρωί μέχρι το βράδυ και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου από το πρωί μέχρι απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα