Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 8-12-2016

10:22 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

EK

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Απεργία

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής συμμετέχει και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης.

Η Αναχώρηση των λεωφορείων έγινε στις οκτώ το πρωί από το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κομοτηνής.
Απεργιακή συγκέντρωση στις δέκα το πρωϊ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής διοργανώνει το ΠΑΜΕ

Για συμμετοχή σήμερα στην Γενική Απεργία καλούν Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Σήμερα στις 10 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης είναι το κάλεσμα για την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ μια ώρα αργότερα είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην πλατεία. Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν σωματεία και οργανώσεις, κυρίως από το χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς επίσης κόμματα και συλλογικότητες από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έχουν εκδώσει σχετικά καλέσματα.

Πρωτογενής Τομέας

Συμφωνία τευτλοπαραγωγών με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Σε συμφωνία κατέληξαν οι τευτλοκαλλιεργητές με τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), καθώς, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, εκπρόσωποι της βιομηχανίας δεσμεύτηκαν ότι θα εξοφλήσουν τις οφειλές προς τους παραγωγούς.
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές, αναφέρεται ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας θα εισπράξουν από την ΕΒΖ το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά την περσινή καμπάνια, ενώ μέχρι τέλος του 2016 θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος από τα 13 εκατομμύρια ευρώ της φετινής παραγωγής που παρέδωσαν. Επιπλέον, στη συνάντηση επισημάνθηκε, και συμφώνησαν και οι τευτλοπαραγωγοί, ότι η εξόφλησή τους για τη φετινή καμπάνια θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 30/1/2017. «Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα σπείρουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης.

Κόμματα

Ερώτηση Στογιαννίδη ζητά προσωρινή δικαστική προστασία απολυμένων

Με ερώτηση που υπογράφει ως πρώτος, και συνυπογράφεται και από τους Ζεϊμπέκ-Γιαννακίδη, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης ερωτά την Υπουργό Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για την προσωρινή δικαστική προστασία απολυμένου και ζητά την προσθήκη σχετικής διάταξης στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Συγκεκριμένα ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί αν υπάρχει πρόθεση οριστικής νομοθετικής επίλυσης του ζητήματος με την προσθήκης διάταξης στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας., στην οποία κατά τρόπο ρητό και αναμφισβήτητο θα προβλέπεται ότι, «Σε περίπτωση υπερημερίας του εργοδότη για αποδοχή της εργασίας του εργαζομένου το δικαστήριο μπορεί να διατάξει ως ασφαλιστικό μέτρο την προσωρινή απασχόληση του εργαζομένου»;

Αυτοδιοίκηση

Ένταξη νέων έργων στην ΠΑΜ-Θ

«Έγκριση ένταξης για την ολοκλήρωση ενός τεχνικού έργου και πέντε νέων δράσεων δημιουργίας Κέντρων Κοινότητας σε Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020 ενέκρινε ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος.
Συγκεκριμένα, εντάχθηκε η ολοκλήρωση κατασκευής ενός τεχνικού έργου: Βελτίωση επαρχιακού δρόμου Κομάρων – Ελιάς της ΠΕ Έβρου.
Επίσης με απόφαση του κ. Μέτιου εντάχθηκαν πέντε δράσεις που αφορούν Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, Σαμοθράκης και Μαρωνείας – Σαπών (με παράρτημα Ρομά) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΠΑΜΘ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Καζάκου: Η χαμένη ευκαιρία για το Δήμο Κομοτηνής

Με απογοήτευση έγινε γνωστή Στην αξιολόγηση και απόρριψη της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής για την ανάπλαση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου αναφέρεται με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς η πόλη», Φελίνα Καζάκου.
«O Δήμαρχος κος Πετρίδης και η διοίκηση του δήμου οφείλουν να γίνουν περισσότερο επιθετικοί και διεκδικητικοί σε θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων πνοής και ανάδειξης της πόλης καθώς φαίνεται ότι υστερούμε σημαντικά στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που θα αλλάξουν την πόλη και του οικισμούς. Οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες, και είμαστε υποχρεωμένοι να τις αξιοποιούμε στο μέγιστο» αναφέρει η κα Καζάκου σημειώνοντας ότι θα στηρίξει τις όποιες επιλογές της διοίκησης με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να μας διακρίνει η ειλικρίνεια, ο ρεαλισμός και η μαχητικότητα.

Υγεία

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο

Η διαδικασία πρόσληψης πέντε ιατρών, δύο Ορθοπεδικών, ενός Νεφρολόγου, ενός Εντατικολόγου για την ΜΕΘ και ενός Οφθαλμιάτρου βρίσκεται σε εξέλιξη για το Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη οι προσλήψεις των ιατρών θα γίνουν σε δύο –τρεις μήνες από σήμερα. Όσον αφορά το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, όπως δηλώνει ο διοικητής, είναι μεγάλο.
Στις 12 Δεκεμβρίου θα εκδοθεί μια νέα προκήρυξη η οποία θα αφορά τριάντα θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, Νοσηλευτικού Προσωπικού, Τραυματιοφορέων , Γενικών Καθηκόντων δωδεκάμηνης διάρκειας μέσω του Υπουργείου Εργασίας οι οποίες θα έρθουν να στελεχώσουν το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Εκπαίδευση

Τα αποτελέσματα στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ξάνθης

Η επικράτηση των συνεργαζόμενων Συνεργαζόμενων Αριστερών Κινήσεων (Αυτόνομη Παρέμβαση) και η πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ. όπου δεν εισέρχεται η Αγωνιστική Συσπείρωση, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών στην ΕΛΜΕ Ξάνθης.
Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα στις εκλογές του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, σημειώθηκε επικράτηση της ΔΑΚΕ και φέτος,

ΕΛΑΣ

Κατασκηνώσεις για τα παιδιά των Αστυνομικών

Τα προεδρεία των Ενώσεων Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εξασφάλισαν για τα παιδιά των μελών τους, την παραχώρηση τουλάχιστον εκατό πενήντα (150) θέσεων ( δωρεάν ή με ελάχιστο συμβολικό τίμημα ) στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χαλκιδικής, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Γι αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Πολυγύρου, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.

Εκκλησία

Έρανος αγάπης

Ο καθιερωμένος Ἔρανος τῆς ἀγάπης θά πραγματοποιηθεί καί φέτος στους οικισμούς την Κυριακήν, 11 Δεκεμβρίου, και στην Κομοτηνή τήν Δευτέραν, Τρίτην καί Τετάρτην, 12, 13 καί 14 Δεκεμβρίου, ἀντιστοίχως. Εθελόντριες θα επισκέπτονται σπίτια και χώρους εργασίας ζητώντας τη συνδρομή γιά τό φιλανθρωπικό ἔργο της Ἐκκλησίας. Με το ποσό πού θά συγκεντρωθεί, θα καλυφθούν οι ἀνάγκες τῶν ἱδρυμάτων, των συσσιτίων, των ἐνοριών, των ἀπόρων καί πολύτεκνων οἰκογενειῶν, τῶν ἀσθενῶν πού δέν μποροῦν νά ἀγοράσουν τά φάρμακά τους, τῶν φοιτητῶν πού χρειάζονται ἕνα χρηματικό βοήθημα γιά νά συνεχίσουν τίς σπουδές τους καί πολλές ἄλλες ανάγκες.

Πολιτισμός-Αλληλεγγύη

Προβολή της ταινίας «Η ολοκαίνουργια … Καινή Διαθήκη»από την ΕΛΜΕ Ξάνθης
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο, στις 9μμ ,προβάλλει την τρυφερή αλληγορία πάνω στο αδιέξοδο της θρησκείας, του καπιταλισμού, των κοινωνικών στερεοτύπων και της πατριαρχίας: «Η ολοκαίνουργια … Καινή Διαθήκη» (2015) του Jaco Van Dormael.

“Στολίζω & Χαρίζω”

Ο πολιτιστικός σύλλογος “[email protected] “διοργανώνει και φέτος Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής. Tο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00 στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με τη η δράση «Στολίζω και Χαρίζω» οι διοργανωτές καλούν όλους να προσφέρουν τρόφιμα και στολίδια.

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνει το παράρτημα αποθεραπείας κι αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις έντεκα και μισή το πρωί. .

Πολιτισμός

Εκδήλωση για τον Σαίξπηρ στο Μουσείο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης σε συνδιοργάνωση με τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής Θράκης και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δ/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, καθώς και την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 400 χρόνων από το θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και της αφιέρωσης του έτους 2016 στην προσωπικότητα του σπουδαίου δραματουργού και ποιητή, πρόκειται να πραγματοποιήσει την εκδήλωση με τίτλο «Έτος William Shakespeare: Αφιέρωμα στα Σονέτα».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, θα συμμετέχουν με επιστημονικές εισηγήσεις και αναγνώσεις επιλεγμένων σονέτων από μεταφράσεις αλλά και στο πρωτότυπο, ακαδημαϊκοί του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, συγγραφείς, φιλόλογοι και εκπαιδευτικοί της αγγλικής γλώσσας, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το θέατρο.
Θα συμπεριλαμβάνει, επίσης, κινηματογραφικά αρχεία, μελοποιήσεις και αποσπάσματα από το λυρικό θέατρο και τη σύγχρονη μουσική σκηνή εμπνευσμένα από σονέτα του Σαίξπηρ. Ακόμη, θα πλαισιωθεί μουσικά από το Σύνολο Εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής με έργα εποχής.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, συμμετοχή, απεργια, ΓΣΕΕ, θεσσαλονικη, ΑΔΕΔΥ, παμε, εβζ, συριζα, υπουργοι, αμθ, κος, ειλικρίνεια, νέα, εκλογες, ελμε, δακε, κομοτηνη, προβάλλει, δραση, ουίλιαμ, william, θεατρο, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, σταση εργασιας, μετρο, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απεργια ταξι, σταυρος δημας, απεργια 1 δεκεμβριου, υπουργειο δικαιοσυνης, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, εκλογες 2015, αξιολογηση, κομματα, αποτελεσματα, δωρεαν, εβζ, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αμθ, αναπηρια, ασφαλιστικο, βρισκεται, γινει, γρηγορης, δακε, διοικηση, διοικητης, δυναμικο, εγινε, ευκαιρια, ευρω, ειλικρίνεια, υπαρχει, ελμε, εργα, εξελιξη, εφορεια, ζητα, υπηρεσια, κατασκηνωσεις, κος, ρεαλισμος, λογο, μηνες, προβάλλει, εξοφληση, οκτω, ουιλιαμ σαιξπηρ, παιδια, παμε, πεμπτη, πετριδης, προσληψεις, πρωι, σαιξπηρ, σαββατο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, συμμετοχή, σπιτια, υλοποιηση, φαρμακα, χρηστος, χωρα, μπροστα, νοσοκομειο, ουίλιαμ, παυλος, ρητο, σκηνη, τριαντα, θεματα, θεσεις, william
Αναζητήσεις
shakespeare goes pop: τα σονέτα του σαίξπηρ και η σύγχρονη μουσική του 21ου αιώνα
Τυχαία Θέματα