Κομοτηνή:Διάβασμα στα café

10:02 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Όχι μόνο για ραντεβού, συζήτηση με τους φίλους, καφέ, αλλά και για διάβασμα επιλέγουν τα café της Κομοτηνής φοιτητές του Δ.Π.Θ., αλλά και λοιποί βιβλιόφιλοι της πόλης. «Διάβασμα σε καφετέρια γίνεται;» ρωτάμε την κα Βάσω Αναγνωστοπούλου, 4ετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής στο Δ.Π.Θ., «Γιατί να μην γίνεται;» απαντά και σημειώνει «Λειτουργούν καφετέριες ειδικά γι’ αυτό το λόγο. Έχουν στυλ που σε προδιαθέτει θετικά για διάβασμα» δηλώνει και σπεύδει να γνωστοποιήσει ότι η ίδια δεν μπορεί να διαβάσει στο σπίτι της « Θα είμαι συνέχεια προσηλωμένη

στο κινητό ή θα μιλώ με φίλους, οπότε βγαίνω έξω και διαβάζω στα cafe».

Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου μετά μουσικής
Την συναντήσαμε με την φίλη της να διαβάζει «Γενικές Αρχές Αστικού Δικαίου». «Προσπαθούμε να τελειώσουμε» σημειώνει γνωρίζοντας πια καλά πόσο απαιτητικός είναι ο δρόμος πραγματοποίησης του ονείρου της. «Από μικρή ηλικία αυτό είχα στο μυαλό μου, να γίνω δικηγόρος. Αυτό ήθελα να κάνω.» εκμυστηρεύεται γνωρίζοντας καλά ότι η εποχή για τους νέους Επιστήμονες είναι δύσκολη. «Δεν έχω σκεφτεί ακριβώς τι θα κάνω παίρνοντας το πτυχίο. Ίσως ένα μεταπτυχιακό. Θα δω. Η Νομική απαιτεί διάβασμα» δηλώνει κι πριν επιστρέψει και πάλι στο βιβλίο της τονίζει «Είμαι αισιόδοξη. Αν ασχολείσαι με κάτι που το αγαπάς και το θέλεις πάρα πολύ, τότε όλα γίνονται. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά αν προσπαθήσεις, αν το αγαπάς, αν παλέψεις, τότε σίγουρα θα τα καταφέρεις. Θεωρώ πως ναι μπορείς να πετύχεις!».

Όση ώρα μιλάμε μαζί της δύο ακόμη νέοι, με τα βιβλία στα χέρια κάθονται σε ένα τραπεζάκι του café-αναγνωστήριο. «Η μουσική που παίζει ενώ διαβάζετε δεν σας ενοχλεί;»ρωτάμε και πάλι. «Όχι» απαντούν και σημειώνουν πως η μουσική πάντα συντρόφευε τις αναγνώσεις τους.
Φώτο: Η Βάσω Αναγνωστοπούλου και η φίλη της την ώρα που διαβάζουν Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα