Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 31 Iαν 2017

10:10 31/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υγεία

Νέο νοσοκομείο για την Κομοτηνή ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας

Την ανέγερση νέου νοσοκομείου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξάνθός, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Ο κ. Ξανθός είχε σειρά επαφών καταρχήν με τον διοικητή του νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη και αμέσως μετά με τον δήμαρχο Κομοτηναίων, Γιώργο Πετρίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη, τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστο Μέτιο και στη συνέχεια με

τους εργαζόμενους του νοσοκομείου
Όπως τόνισε ο κ Ξανθός η κατασκευή του νέου νοσοκομείου θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων..
Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής τόνισε ότι επαναπροκηρύσσεται η πρόσληψη 29 καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ , 6 ατόμων στον τομέα της εστίασης και 8 ατόμων για την φύλαξη του νοσοκομείου.
Ο πρόεδρος των εργαζόμενων του νοσοκομείου, Κοσμάς Φιλιππίδης, επεσήμανε την ανάγκη για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού καθώς υπάρχουν 83 κενά. Για υποστελέχωση έκανε λόγο και η γραμματέας του συλλόγου Μαρία Ντικούδη. Από την πλευρά των γιατρών για τις συνθήκες εργασίες και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού αναφέρθηκε ο Αλέκος Σπανός, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.
Επίσης ανακαίνιση του κέντρου υγείας Σαπών ζήτησε ο δ/ντης του. Επι πλέον ζήτησε το κέντρο υγείας να γίνει έδρα του ΕΚΑΒ.

Ξάνθη: Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Στο Νοσοκομείο της Ξάνθης βρέθηκε χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατή Πλωμαρίτη, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Μουμίνογλου Μπιρόλ, οι Βουλευτές του Νομού, τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος και τα μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Υπουργός παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε παρουσία του Δ.Σ. ,των Διευθυντών και Διευθυνουσών των τομέων του Νοσοκομείου και Γιατρών με αντικείμενο την υφιστάμενη κατάσταση και τους στόχους της διοίκησης για το Νοσοκομείο της Ξάνθης ενώ αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που υπάρχει για τα επόμενα βήματα από την πλευρά του Υπουργείου.
Στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Ξανθός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο. Εξήρε το ρόλο των εργαζομένων στη στήριξη των μονάδων και του συστήματος υγείας αναφέροντας ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αισθάνεται ευγνωμοσύνη απέναντι στο προσωπικό και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια έχει ξεκινήσει η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.
Όπως σημείωσε έχει γίνει μια σημαντική δημοσιονομική εξυγίανση και εξόφληση προσωπικού και προμηθευτών ώστε σταδιακά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην υγεία.

Άμυνα

Ξάνθη: Παρουσία του Αν. Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα η Αλλαγή φρουράς στο Δ’ΣΣ παρέλαβε ο Γ. Καμπάς

Παρουσία του Αν. Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του Αρχηγού της 1ης Στρατιάς Δημήτριου Ζερβάκη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού, στο Στρατόπεδο Αποστολίδη, η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον απερχόμενο Αντιστράτηγο Ιωσήφ Μαυράκη να παραδίδει στο νέο Διοικητή, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.
Στη διάρκεια της τελετής, ο απερχόμενος Διοικητής ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, στην οποία μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους συνεργάτες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διάδοχό του, κατέθεσε στεφάνι και έγινε η υποστολή της σημαίας σχηματισμού του απερχόμενου διοικητή, η οποία και του παραδόθηκε. Στη συνέχεια ο παραλαμβάνων Γ. Καμπάς ανέγνωσε την δική του ημερήσια διαταγή, ευχαριστώντας τον απερχόμενο Διοικητή και υποσχόμενος να εκπληρώσει στο ακέραιο τα καθήκοντά του και αναφέρθηκε στο υψηλό φρόνημα του Δ΄ΣΣ..
Στην τελετή τιμές απέδωσε άγημα και η Φιλαρμονική του Δ’ Σώματος και παραβρέθηκε αρκετός κόσμος.

Πρωτογενής Τομέας

Ξάνθη: Συνάντηση του Αν. Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα με κτηνοτρόφους και αγρότες της Ξάνθης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων και αγροτών είχε στην Ξάνθη ο Αν. Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μετά από αίτημά τους.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των αγροτών Κώστας Δαλάτσης και ο εκπρόσωπος των Κτηνοτρόφων Σάκης Λουκμακιάς ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης.
Στη συνάντηση, πέρα από τα ζητήματα της φορολογίας, τέθηκαν επιμέρους ζητήματα που όπως τα εφόδια και το ύψος του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο ενώ από την πλευρά του ο Δ. Βίτσας επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Ε. Αποστόλου και μετέφερε κάποια αυτά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν με κάποιες βελτιώσεις.
Από την πλευρά των κτηνοτρόφων τέθηκε το θέμα του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, το θέμα του κόστους παραγωγής ενώ χαρακτήρισε δυσβάσταχτα τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα για τον κλάδο. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κώστας Δαλάτσης, επεσήμανε ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν πρέπει να φορολογούνται ως εισόδημα.
Τέλος στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα του προγράμματος Leader, για το οποίο βρέθηκε τελικά λύση μετά από συνεργασία των τοπικών βουλευτών με την Περιφέρεια και την υποβολή κοινής πρότασης μαζί με τη Ροδόπη, προκειμένου να παρακαμφθεί η έλλειψη Αναπτυξιακής Εταιρίας στην Ξάνθη.

Σύσκεψη για τα απόβλητα τροφίμων

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη, πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ, ευρεία σύσκεψη για το θέμα της πρόληψης και μείωσης των αποβλήτων τροφίμων.
Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία της μείωσης των αποβλήτων τροφίμων ως μια προτεραιότητα της χώρας, ενώ διαφάνηκε η κοινή προσέγγιση όλων των συμμετεχόντων για την αναγκαιότητα μείωσης των αποβλήτων τροφίμων και εξεύρεσης αποτελεσματικών τρόπων επίλυσης.
Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα της δωρεάς τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς επίσης η εξέταση του θέματος σε σχέση με το προσφυγικό πρόβλημα.
Τέλος, ο κ. Κασσίμης ανακοίνωσε την απόφαση δημιουργίας Ομάδας Εργασίας, προκειμένου να διαμορφωθεί μια εθνική πολιτική, να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και να παραχθούν αποτελέσματα, μέσα από συλλογική και ευρεία προσπάθεια.

Περιβάλλον

Νεκρά πτηνά στη Βιστωνίδα

Έντονη ανησυχία στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας με αφορμή τον θάνατο εκατοντάδων άγριων πτηνών.Ο βαρύς χειμώνας, η έλλειψη τροφής φέτος προκάλεσε πρόβλημα, καθώς η περιοχή ήταν καλυμμένη με χιόνι και πάγο για αρκετό διάστημα. Σύμφωνα με την κα Ευτέρπη Πατετσίνη, βιολόγο του Φορέα Διαχείρισης στην ΕΡΤ Κομοτηνής, δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο οι θάνατοι των πτηνών να οφείλονται στον ιό της γρίπης των πτηνών.
Οι υπεύθυνοι του Φορέα ενημέρωσαν τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες της Κομοτηνής και της Ξάνθης για τη συλλογή δειγμάτων, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως κάποιοι θάνατοι είναι σχετικοί με τον ιό της γρίπης των πτηνών.

Αυτοδιοίκηση

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το ΚΕΑ

Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Η υποβολή αίτησης γίνεται είτε ηλεκτρονικά απευθείας από τους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούν για υποβολή φορολογικής δήλωσης (TAXIS NET) στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr, είτε, εφόσον είναι κάτοικοι του Δήμου Κομοτηνής, στα ΚΕΠ Κομοτηνής, ΚΕΠ Αιγείρου, ΚΕΠ Νέου Σιδηροχωρίου και στις υπηρεσίες: Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών-Πρόνοια (Φιλικής Εταιρείας και Φιλίππου- ώρες εξυπηρέτησης 09.00-13.00) και Πολυλειτουργικό Κέντρο (Γ.Μαρασλή 1- ώρες εξυπηρέτησης 09.00-13.00). Κάτοικοι άλλων Δήμων απευθύνονται στους οικείους Δήμους.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.keaprogram.gr.

Σώματα Ασφαλείας

Νέα καθήκοντα

Ανέλαβε να νέα του καθήκοντα ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ο Αρχιπύραρχος Ρήγας Ναθαναήλ.

Εθελοντισμός

Η τελετή λήξης της Εθελοντικής Δράσης Κομοτηναίων «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα 5»

Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της Εθελοντικής Δράσης Κομοτηναίων «Ο Αη Βασίλης άργησε μία μέρα 5», την περασμένη Κυριακή στο ΔΗΠΕΘΕ.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν οι έπαινοι συμμετοχής στο σύνολο των συμμετεχόντων που έδωσαν το «παρών» ενώ ανακοινώθηκαν τόσο η τελική συγκεντρωθείσα ποσότητα των ειδών, που άγγιξε τους 4,2 τόνους συν τον ένα τόνο ελαιόλαδο που είχε συγκεντρωθεί νωρίτερα.
Τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα ήδη έχουν διαχωριστεί και θα παραδοθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής.
«Είναι αξιοσημείωτο πως καταφέραμε να ενώσουμε πολίτες στη Ροδόπη, για μια εθελοντική δράση, κάτι που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε και για άλλες δράσεις», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η υπεύθυνη Άρτεμις Τσολάκη.

Σύλλογοι

Κοινωνικό Λειτουργό θα προσλάβει ο ΠΕΡΠΑΤΩ

Κοινωνικό Λειτουργό Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για 6 μήνες ζητά για απασχόληση μέσω σύμβασης ορισμένου χρόνου ο Σύλλογος Περπατώ.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση την οποία θα παραλάβουν από την γραμματεία του Συλλόγου και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία του συλλόγου στην ακόλουθη διεύθυνση: Τέρμα Λεωφ. Δημοκρατίας – Κομοτηνή. Η ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Επίσημα η στολή του καρναβαλιού

Παρουσιάστηκε επίσημα στον Ίασμο,το θέμα(αγρότες),η ονομασία(farmΊασμος),το logo και οι στολές με τις οποίες συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου στο καρναβάλι της Ξάνθης 2017.
Οι στολές θα είναι διαθέσιμες από την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου.
Η τιμή έχει οριστεί στα 32,00 ευρώ. Κρατήσεις θα γίνονται καθημερινά εκτός Κυριακής από τον χώρο του ΚΑΠΗ στον Ίασμο και ώρες 17:00 έως 18:30.Τηλέφωνο για πληροφορίες αλλά και για ανθρώπους εκτός Ιάσμου, στο 6987 877 034.

Πολιτισμός

Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης

Στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης λειτουργούν πλέον κανονικά οι εξής ομάδες :
Κάθε Τρίτη 6.00 – 8.00 μ.μ. Δημιουργικό Εργαστήρι Γυναικών
Κάθε Τρίτη 8.00 – 10.00 μ.μ. Θεατρική Ομάδα
Κάθε Τετάρτη 8.00 – 9.00 μ.μ. Ομάδα Κρουστών
Κάθε Πέμπτη 8.00 – 10.00 Ομάδες Παραδοσιακού Χορού
Κάθε Κυριακή 6.00 – 8.00 μ.μ. Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Η Κινηματογραφική Λέσχη της Π.Κ.Ρ. λειτουργεί, όταν εξασφαλίζονται τα δικαιώματα μιας ταινίας, την Κυριακή 8.30 μ.μ.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, Τελετή Λήξης, κομοτηνη, τραπεζες, ΑΣΕΠ, εκαβ, ξανθη, συριζα, υφιστάμενη, ΦΠΑ, πετρελαιο, λύση, υπαατ, κεα, taxis, net, κεπ, ηλεκτρονική, νέα, δηπεθε, δραση, logo, καρναβαλι, καπη, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, καρναβαλι 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, taxisnet, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα, βουλευτες, χιονι, ημερομήνια, αη βασιλης, επιδοτησεις, ηλεκτρονική, το θεμα, αιτηση, αχιλλεας, εδρα, εθνικη, εκαβ, εξουσιοδοτηση, ηγεσια, ημερησια, θεμα, ιωσηφ, κεπ, πτηνα, ρηγας, τηλεφωνο, υγεια, υψος, αγημα, ελαιολαδο, αρτεμις, ασφαλιστικα μετρα, αφορμη, γινει, γινεται, γινονται, γραφεια, γρηγορης, δελτα, διαστημα, διευθυνση, δηπεθε, δηλωσεις, δικη, διοικητης, εγινε, ευρω, υπαρχει, ελλειψη, επιτυχια, ζητα, υπηρεσιες, η τελετη, καπη, κινηση, λεσχη, λύση, λογο, μηνες, μαρια, ναθαναηλ, νικο, εξοφληση, ομαδα, πεμπτη, υπογραφη, προβληματα, πρωι, ρολο, συνεχεια, σειρα, τιμη, τριτη, υπαατ, υφιστάμενη, φορα, ωρες, βηματα, δημητρης, δικαιωματα, ηλεκτρονικα, κωστας, κυριακη, logo, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες, τραπεζα, υγειας, χειμωνας
Τυχαία Θέματα