Ειδήσεις απο την ΕΡΤ Τρίπολης

08:09 11/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φώς κατά τις φετινές ανασκαφές στο Ιερό του Δια στο Λύκαιον όρος Αρκαδίας. Εκεί κατά την τοπική παράδοση γεννήθηκε και ανατράφηκε ο Δίας. Στο μέσω του βωμού και κοντά σε μια πλατφόρμα λαξευμένη στο φυσικό βράχο εντοπίστηκε για πρώτη φορά ανθρώπινη ταφή. Ο σκελετός σε ύπτια θέση και σε άριστη κατάσταση . Έχει ξεκινήσει η επιστημονική μελέτη του ευρήματος και αναμένονται ανακοινώσεις.

Η Λιμενική αρχή Γυθείου ενημερώθηκε εχθές ότι αγνοείται σκάφος αγνώστων στοιχείων στη θαλάσσια περιοχή Μαρμάρι. Αμέσως σήμανε συναγερμός από θάλασσα και από ξηρά. Στο σκάφος

επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία αναρριχήθηκαν σε βραχώδη ακτή με τη βοήθεια ιδιώτη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Αρεόπολης. Για το σκάφος δήλωσαν ότι βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων. Η υπόθεση ερευνάται από το Λιμενικό.

Το 6ο Φεστιβάλ «ΜΑΝΑ ΓΗ» οργανώνει ο Δήμος Γορτυνίας αύριο στις 9.00 το βράδυ.

Στη ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα Συνδικάτα. Κινητοποιούνται και διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στις 6.00 το απόγευμα. Αγωνιστικό παρών και από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Η Γιορτή των Πύργων και των Μνημείων της Μάνης θα γίνει στις 19 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ στη Βάθεια.

Δέσποινα Αρσένη

Keywords
Τυχαία Θέματα