Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:02 26/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που έχουν εκφραστεί σχετικά με την εγκεκριμένη όδευση του αγωγού στη θέση Τενάγη Φιλίππων Καβάλας και τις σύννομες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή, το ελληνικό γραφείο του ΤΑΡ απέστειλε πρόσκληση διεξαγωγής συνδιαμεσολάβησης προς τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας και τη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Καβάλας.
Ο ΤΑΡ προτείνει τη διεξαγωγή διαμεσολάβησης, όπως προβλέπεται από το νόμο, με τη συμβολή ανεξάρτητων, διαπιστευμένων

Διαμεσολαβητών που θα αναλάβουν να διεξαγάγουν τη διαδικασία για να βοηθήσουν τα δύο μέρη να διευθετήσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες, ώστε να επιτραπεί η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων. Η διαμεσολάβηση αποτελεί μια σύντομη και απλή διαδικασία, που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε παρόμοιες περιπτώσεις, στην οποία κάθε μέρος καλείται να παρουσιάσει τη θέση του.
Ο TAP έχει οργανώσει πληθώρα συναντήσεων με φορείς των Τεναγών, τόσο κατά τη φάση διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όσο και κατά την περίοδο της κατασκευής του έργου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά τους τελευταίους 5 μήνες ο ΤΑΡ έχει συμμετάσχει ενεργά σε περισσότερες από 130 συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα με φορείς σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

**Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, με θέμα την πρόοδο των εργασιών προετοιμασίας εφαρμογής του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, παρουσία εκπροσώπων του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, του Επιμελητηρίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.
Στην σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των φορέων από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας κ. Δημοσθένη Τουλκίδη για την πρόοδο που παρουσιάζει η προετοιμασία των τεχνικών δελτίων, που έχει υποχρέωση να εκπονήσει ο κάθε εταίρος, με στόχο να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, ώστε να μην σημειωθούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων που θα κατασκευαστούν με την χρηματοδότηση του προγράμματος.

**Είκοσι φοιτητές Erasmus από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενεί το ΤΕΙ ΑΜΘ για το εαρινό εξάμηνο 2018. Φοιτητές από την Γαλλία, την Ισπανία, την Τσεχία και την Ρουμανία ήρθαν και φέτος στο ΤΕΙ ΑΜΘ με στόχο να διδαχθούν μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής στα αγγλικά από τους αντίστοιχους Έλληνες καθηγητές των Τμημάτων. Η ξενόγλωσση διδασκαλία έχει γίνει θεσμός, πλέον, στο ΤΕΙ ΑΜΘ γι’ αυτό και η διαρκής φιλοξενία ξένων φοιτητών θεωρείται, πλέον, δεδομένη. Η επιστέγαση της αγγλόφωνης διδασκαλίας έρχεται τον φετινό Μάιο όπου η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την Διεθνή Εβδομάδα Διδασκαλίας (International Teaching Week), όπου καθηγητές από όλη την Ευρώπη έρχονται στην Καβάλα να διδάξουν μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, Έλληνες και ξένους φοιτητές. Με τον τρόπο αυτό οι φοιτητές της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας μπορούν να συγκρίνουν τις γνώσεις και τα στανταρτς που επικρατούν στο αντικείμενό τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες διαμορφώνοντας μια σφαιρική αντίληψη αλλά και έχοντας μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας και συνομιλίας με καθηγητές διαφόρων εθνικοτήτων, έτσι όπως δεν θα μπορούσαν, με αυτή την σύνθεση, να το βρουν κάπου αλλού στον κόσμο.

**Πλήθος φορέων και δημοτών έδωσαν το παρών τους το απόγευμα του Σαββάτου στη Λαϊκή Συνέλευση στο Γυμνάσιο των Κρηνίδων τασσόμενοι αντίθετοι στην απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να διακόψει την λειτουργία του υποκαταστήματός της στις Κρηνίδες.
Ομόφωνα συμφώνησαν η πίεση προς την Τράπεζα Πειραιώς να συνεχιστεί ενώ συγκεντρώνονται υπογραφές πολιτών που δηλώνουν ότι αν το κατάστημα των Κρηνίδων κλείσει θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους.
Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα δήλωσε πως ο Δήμος Καβάλας θα διακόψει την συνεργασία του με την εν λόγω Τράπεζα αν τελικά κλείσει το υποκατάστημα της στις Κρηνίδες. Ο βουλευτής κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με ανακοίνωση του τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.

**Η Καβάλα προβλήθηκε τουριστικά στο Βουκουρέστι μέσω της παρουσίας του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», η οποία παρουσίασε σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση TTR τις ομορφιές της περιοχής, κάνοντας ένα ακόμα άνοιγμα στο Βαλκάνια.
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έγινε παρουσίαση της τουριστικής ταυτότητας της Καβάλας σε εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων, καθώς και σε εκπροσώπους του Τύπου. Κατά τη διάρκειά της παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες του τουριστικού προορισμού της Καβάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Παρουσιάσθηκαν, επίσης, τα στοιχεία από την έρευνα επισκεπτών την οποία διενήργησε ο Δήμος Καβάλας με τους τουριστικούς πράκτορες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

**Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου. Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 30 ξενοδόχοι ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Παρασχούδη Πάρη ήταν μία έκθεση στην οποία έκλεισαν πολλές συμφωνίες για το ερχόμενο καλοκαίρι.

**Κλειστοί θα είναι σήμερα και οι Παιδικοί Σταθμοί της Καβάλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ενταχθούν τα παιδιά ηλικίας 4 ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή από εργαζόμενους στους Παιδικούς Σταθμούς ενώ σε αυτήν θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία εργαζομένων και της Καβάλας.

**Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Εκλογικό Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας με κεντρικό θέμα την εκλογή νέας 15μελούς Διοίκησης του ΕΥΚ.
Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, στο νέο 15μελές διοικητικό σχήμα του Εργατικού Κέντρου Καβάλας η ΠΑΣΚΕ καταλαμβάνει 12 έδρες, η Ταξική Ενότητα 2 έδρες και η ΔΑΚΕ καταλαμβάνει μία 1.

**Βροχοπτώσεις θα επικρατήσουν στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά σήμερα καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας με την θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της να φτάνει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί Ανατολικοί Βορειοανατολικοί εντάσεως 7-8 μποφόρ με αποτέλεσμα να μην εκτελείται κανένα δρομολόγιο από και προς την Θάσο.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα