Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:34 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Η ύπαρξη σε καθημερινή βάση πλοίου για τις διακομιδές ασθενών από το νησί της Θάσου στο χερσαίο τμήμα του νομού μετά από συνεννόηση των τριών εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Θάσου, συμφωνήθηκε σε σύσκεψη χθες το απόγευμα (της Τρίτης) στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος μιλά για ακραίο ανταγωνισμό των ναυτιλιακών εταιριών σε βάρος των κατοίκων του νησιού,

όπως και για αύξηση των δρομολογίων καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, το υπουργείο δεν μπορεί να επιβάλλει στις ναυτιλιακές εταιρίες την επίλυση αυτών των αιτημάτων, καθώς καλύπτονται από το νομοθετικό πλαίσιο.

** Την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα (Τετάρτη) και αύριο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, θα συναντηθεί με το σωματείο των εργαζομένων στα λιπάσματα Καβάλας, ενώ και αύριο θα έχει συναντήσεις με σωματεία εργαζομένων της περιοχής.

** Αύξηση των διανυκτερεύσεων σε ποσοστό 6,2% στα ξενοδοχεία της Καβάλας για το 2017, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας. Η μέση ετήσια πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης ανέβηκε στο 54% το 2017 από 51% το 2016. Η σχέση μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών παρέμεινε σχεδόν σταθερή για το 2017. Στην πρώτη θέση των αλλοδαπών τουριστών βρίσκονται οι Βούλγαροι (11,9%) και ακολουθούν από κοντά οι Τούρκοι (10,7%) επισκέπτες.

** Την άμεση επέκταση του ΧΥΤΑ Καβάλας, την διαχείριση της λυματολάσπης, την αύξηση του ποσοστού του ανακυκλώσιμου υλικού, την ορθή λειτουργία, συντήρηση και φύλαξη των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ και την παροχή μόνιμου προσωπικού, υλικών, μηχανημάτων για την κάλυψη των αναγκών προτείνει η δημοτική παράταξη Συμπαράταξη Πολιτών, μέλη της οποίας επισκέφθηκαν τον χώρο
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή, «η Συμπαράταξη Πολιτών, από το 2010, έχει γνωστοποιήσει στην κοινωνία της Καβάλας το πρόβλημα του ΧΥΤΑ, το οποίο 7 χρόνια μετά, το πρόβλημα αντί να λύνεται, γιγαντώνεται».

** Σταθερός παραμένει ο αριθμός των προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου που δεν ξεπερνά τους 360. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου Καβάλας, Άννα Γιοβανιού ανέφερε ότι σταδιακά μειώνεται ο αριθμός των προσφύγων καθώς κάποιοι από αυτούς έχουν προμηθευτεί διαβατήρια και μεταναστεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων δεν επιθυμεί να μείνει στην χώρα μας λόγω της επικρατούσας οικονομικής κατάστασης.

** Δωρεά που αφορά το σημαντικής ιστορικής αξίας Αρχείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης και Εταιρειών Εμπορίας Καπνού αποδέχθηκε το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού. Το αρχείο πρόκειται να τύχει αρχειονόμησης και επεξεργασίας από το Ινστιτούτο και εν συνεχεία θα παραχωρηθεί στο υπό ίδρυση Αρχείο Ιστορίας Καπνού.

** Έναν τόνο ρύζι για τις ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας θα παραδώσει σήμερα Τετάρτη στις 10 το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το ΚΑΣΤΡΟ» στις Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου (στρατόπεδο Κωτσάλου). Αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, ο Όμιλος Inner Wheel θα παραδώσει είδη προσωπικής υγιεινής και σπιτιού.

** Συλλογή γραφικής ύλης και παιχνιδιών, που είναι απαραίτητα στην λειτουργία των νηπιαγωγείων, του βρεφικού σταθμού αλλά και των τμημάτων εκμάθησης ελληνικών ανηλίκων και ενηλίκων, που λειτουργούν στο χώρο της Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στην πόλη της Καβάλας ξεκινά το Κόκκινο Καβάλας, το Στέκι Σπούτνικ Καβάλας με την υποστήριξη της «Αλληλεγγύη για Όλους». Η δράση αυτή αφορά το χρονικό διάστημα από σήμερα έως και την λήξη της σχολικής χρονιάς.

** Το βιβλίο του Άγγελου Ραυτόπουλου με τίτλο «Το Αγγελάκι που έλαμψε ξανά» παρουσιάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η νηπιαγωγός Αναστασία Λίμα και ο ίδιος ο συγγραφέας.

** Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί σήμερα Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Ερμηνεύει η Χρύσα Σπηλιώτη που έγραψε και το κείμενο.

** Το θεατρικό έργο «Γκασταρμπάιτερ-Ιστορίες Μετανάστευσης» παρουσιάζει στη Δράμα η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι ρίζες μας» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαρνά. Το έργο βασίζεται σε αληθινές αφηγήσεις ανθρώπων του νομού Δράμας που μετανάστευσαν στη Γερμανία στη δεκαετία του ‘60. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα «Δραμινών Πολιτών» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Αμφιθέατρο Διοικητηρίου) στις 8.30 το βράδυ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή καθώς και το τριήμερο 2 με 4 Φεβρουαρίου 2018.

** Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται και για αύριο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα αναπτυχθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα