Διπλή βομβιστική επίθεση στη Λιβύη με 33 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

08:59 24/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με παγιδευμένα αυτοκίνητα και τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών υλών έγινε το βράδυ της Τρίτης διπλή βομβιστική επίθεση στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 33 άνθρωποι και δεκάδες όλοι να τραυματιστούν, ανάμεσά τους ανώτερα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και πολίτες.

Η πρώτη έκρηξη έγινε έξω από ένα τέμενος στην κεντρική συνοικία Ας Σαλμάνι, καθώς οι πιστοί αποχωρούσαν

μετά την απογευματινή προσευχή.

Περίπου 10 ως 15 λεπτά αργότερα, αφού έφτασαν εκεί αστυνομικοί και τραυματιοφορείς, καθώς και αξιωματούχοι, σημειώθηκε η δεύτερη και ισχυρότερη έκρηξη, μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο Mercedes σταθμευμένο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, πλήττοντας ένα ασθενοφόρο και προκαλώντας μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο Άχμεντ αλ Φαϊτούρι, επικεφαλής του τμήματος ερευνών της γενικής διοίκησης των δυνάμεων ασφαλείας της ανατολικής Λιβύης. Στους τουλάχιστον πενήντα τραυματίες και ένας ανώτερος αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών. Μεταξύ των θυμάτων και ένας Αιγύπτιος που εργαζόταν σε ένα εμπορικό κατάστημα μπροστά στο τέμενος. Πληροφορίες από τα νοσοκομεία αναφέρουν ο τελικός απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν έγινε άμεσα σαφές ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, που έχει συμμαχήσει Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του Χάλιφα Χάφταρ και εναντιώνεται στη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία είναι εγκατεστημένη στην πρωτεύουσα, ανακήρυξε τριήμερο πένθος μετά την επίθεση.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα