Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:44 23/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Xθες το πρωί, η ομάδα των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πέρασε τη δυτική πύλη του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης. Οι περίπου 155 εργαζόμενοι θεώρησαν την κάρτα εργασίας τους μετά από 18 μήνες και συνάντησαν τον Διευθυντή της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, Γιάννη Τσάρα, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα νέα τους καθήκοντα.
Κατόπιν, ορίστηκαν ομάδες εργαζομένων και πρόγραμμα σταδιακής ένταξής τους στην παραγωγική διαδικασία έως τις 31 Ιανουαρίου.
Σήμερα ξεκίνησαν την

εργασία τους οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Συντήρησης, με βάρδια από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

** Ο κόσμος εκφράζεται όπως θέλει να εκφραστεί, σχολίασαν για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με δηλώσεις που έκαναν χθες το μεσημέρι οι τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Η θέση των βουλευτών είναι αυτή που είχε χαραχτεί το 2008 στη σύνοδο του Βουκουρεστίου και αφορά σύνθετη ονομασία που μπορεί να περιέχει τη λέξη «Μακεδονία» συνοδευόμενη από προσδιορισμό, επιθετικό, γεωγραφικό ή χρονικό ενώ αναγκαία προϋπόθεση είναι η παραίτηση της γειτονικής χώρας από τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις της.

** Ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, όπως η υπερφορολόγηση, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, ο εξωδικαστικός μηχανισμός, αλλά και ο υψηλός Φ.Π.Α. στο νησί της Θάσου, μετέφερε στους κυβερνητικούς βουλευτές, ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

** Ενημερωτική ημερίδα για την Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη στη Θάσο και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτού πραγματοποιείται στο Καλογερικό της Θάσου, σήμερα στις 10 το πρωί. Θα μιλήσει για το θέμα ο δασολόγος Διαμαντής Σταγγίδης, προϊστάμενος του τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας.

** Έναν τόνο ρύζι για τις ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας θα παραδώσει αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το ΚΑΣΤΡΟ» στις Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου (στρατόπεδο Κωτσάλου). Την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, ο Όμιλος Inner Wheel θα παραδώσει είδη προσωπικής υγιεινής και σπιτιού.

** Από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ειδικότερα την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι, οι καταστάσεις πληρωμών του διατροφικού επιδόματος για Νεφροπαθείς και Μεταμοσχευμένους, της περιόδου Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2017, έχουν διαβιβαστεί στον φορέα πληρωμής. Εντός των επομένων ημερών, οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται από τον τραπεζικό τους λογαριασμό που έχει δηλωθεί στην Υπηρεσία.

** Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας διοργανώνει τον 1ο ανοιχτό χορευτικό εργαστήρι στις 24-25 Φεβρουαρίου. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο κτήριο του Λυκείου ενώ οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα πραγματοποιούνται από τις 12:30 έως τη 1.30 το μεσημέρι. Μετά το πέρας των μαθημάτων της πρώτης μέρας θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Εβρίτικη ζυγιά».

** Το βιβλίο του Άγγελου Ραυτόπουλου με τίτλο «Το Αγγελάκι που έλαμψε ξανά» παρουσιάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η νηπιαγωγός Αναστασία Λίμα και ο ίδιος ο συγγραφέας.

** Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί αύριο Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Ο γιος μου Νικόλαος Μάντζαρος» σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου. Ερμηνεύει η Χρύσα Σπηλιώτη που έγραψε και το κείμενο.

** Το θεατρικό έργο «Γκασταρμπάιτερ-Ιστορίες Μετανάστευσης» παρουσιάζει στη Δράμα η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι ρίζες μας» σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαρνά. Το έργο βασίζεται σε αληθινές αφηγήσεις ανθρώπων του νομού Δράμας που μετανάστευσαν στη Γερμανία στη δεκαετία του ‘60. Τις ιστορίες επεξεργάστηκε δραματουργικά η θεατρική ομάδα δημιουργώντας τους χαρακτήρες της παράστασης. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα «Δραμινών Πολιτών» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (Αμφιθέατρο Διοικητηρίου) στις 8.30 το βράδυ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή καθώς και το τριήμερο 2 με 4 Φεβρουαρίου 2018.

** Νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώνουν προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανότητα να χιονίσει κατά τόπους τις βραδινές ώρες από τα 200 μέτρα και πάνω. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις προβλέπονται για αύριο, πτώση της θερμοκρασίας και παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα