Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

13:10 10/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

** Για πρώτη φορά κατέπλευσε χθες το μεσημέρι στο Κεντρικό Λιμάνι της Καβάλας το επιβατικό- οχηματαγωγό σκάφος «Νήσος Χίος» που αντικαθιστά για έναν περίπου μήνα το «Εξπρές Πήγασος» στη γραμμή Καβάλας – Λαυρίου εξυπηρετώντας τα νησιά Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος. Το σκάφος μετέφερε 200 περίπου επιβάτες στην Καβάλα, οι περισσότεροι εξ` αυτών από την Λήμνο.

** Συνάντηση με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησε χθες ο επικεφαλής Άρης

Βέρρος και μέλη της Συμπαράταξης Πολιτών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο κ. Βέρρος επανέλαβε τη στήριξη της Συμπαράταξης Πολιτών στον καθημερινό και πολύχρονο αγώνα των εργαζομένων, που παρά τη μείωση μισθών, την αύξηση του όγκου εργασίας και τη μείωση προσωπικού, συνεχίζουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση της δημοτικής παράταξης για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού, η οποία θα υποβαθμίσει την ποιότητά του και την ασφάλεια των δικτύων και θα έχει ως μόνο στόχο την κερδοσκοπία.
Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Τόπος της Ζωής μας» ζητά ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΚ από τον Γενικό Διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, ο οποίος και εισηγείται πειθαρχικές διώξεις εναντίον του Σωματείου Εργαζομένων.
Όπως επισημαίνει, «οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ έχουν ανάγκη να δουλεύουν μέσα σε συνθήκες ηρεμίας, καλής συνεργασίας και δικαιοσύνης, για το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου».

** Απεργία την Παρασκευή ανακοίνωσε το Σωματείο Οικοδόμων, «κατά των αντιεργατικών μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης». Καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι (της Παρασκευής) στην αντιπεριφέρεια Καβάλας.

** Στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του κτιρίου της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής στο συγκρότημα του πρώην Σανατορίου πρόκειται να προχωρήσει η Ιατρική Εταιρεία Καβάλας. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές για την μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο, ενώ ο πρόεδρος της Εταιρείας, Αρχέλαος Γρανάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα εκδηλωθεί και επισήμως ενδιαφέρον για την εκμίσθωση του κτιρίου. Η προκήρυξη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 20 Ιανουαρίου.

** Η ενδοοικογενειακή βία και η διακίνηση ανθρώπων, ως δύο σύγχρονα προβλήματα αποτελούν το θέμα επιστημονικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 10.30 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Θα προεδρεύει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.
Την εκδήλωση διοργανώνει το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «ΒΙΑ STOP», σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, το Δήμο Καβάλας και τη Βρετανική Πρεσβεία.

** Σεμινάριο εκπαίδευσης στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής, πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης διοργανώνει το Δημόσιο Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Το κόστος συμμετοχής θα καθοριστεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα κυμαίνεται περίπου στα 20-25 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τόσο οι επαγγελματίες υγείας, όσο και οι απλοί πολίτες. Για τη συμμετοχή δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. του νοσοκομείου Δράμας ενώ καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 16η Ιανουαρίου.

** Δωρεάν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και σακχάρου θα κάνουν οι σπουδαστές νοσηλευτικής του ΙΕΚ Δράμας αύριο Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, στο χώρο του κεντρικού ΚΑΠΗ του δήμου Δράμας, από τις 8.30 το πρωί ως 12.00 το μεσημέρι.

** Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Βαρηκοΐα – Κώφωση» οργανώνουν στην Καβάλα η Διεπιστημονική Ομάδα του Κέντρου Κοχλιακών Εμφυτεύσεων της A΄ Πανεπιστημιακής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής του «ΑΧΕΠΑ» σε συνεργασία με την Ω.Ρ.Λ. Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας,. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Airotel Galaxy Hotel στην Καβάλα.
Στην ημερίδα μπορούν να συμμετάσχουν ιατροί, φοιτητές, εκπαιδευτικοί προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λογοθεραπευτές, ειδικοί επιστήμονες, γονείς και άτομα με ακουστικά βαρηκοΐας. Δεν υπάρχει κόστος παρακολούθησης.

** Τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Η νύχτα με συμφέρει παρουσιάζει ο μουσικός και συνθέτης Μιχάλης Πρεπόνης το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου της Καβάλας. Πρόκειται για 16 τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Καρούζου που έχουν ως πυρήνα την τζαζ.

** Νεφώσεις με βροχές από τη νύχτα θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ομίχλες σημειώνονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές θα σημειωθούν αύριο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, μειωση μισθων, καβαλα, δευακ, αρης, απεργια, εταιρεία, συμμετοχή, ιεκ, καπη, αχεπα, galaxy, hotel, θεατρο, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, ημερομήνια, το θεμα, δωρεαν, θεμα, θρακη, ιατρικη, ιεκ, λημνος, νησια, τραγουδια, αυξηση, αισιοδοξια, ακουστικα, βραδυ, γονεις, δευακ, διευθυνση, δημοσιο, ευρω, υπαρχει, ενημερωση, εταιρεία, ζητα, ζωης, υπηρεσιες, ιδρυμα, καπη, κελσιου, κυβερνηση, λημνο, μακεδονια, μειωση, νυχτα, ξενοδοχειο, ομαδα, ποιηση, πεμπτη, ποιοτητα, προβληματα, πρωι, σαββατο, συγκεντρωση, συμμετοχή, σωματειο, φορα, ωρες, ασφαλεια, μποφορ, δικαιωμα, galaxy, γνωσεις, hotel, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα