Ο Δήμος Ζακύνθου για «μικροπολιτική»- ΧΥΤΑ – δικαιοσύνη

12:17 10/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Έχοντας απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ο Δήμαρχος απέστειλε έγγραφο στον ΦΟΣΔΑ καλώντας τη διοίκησή του να μην χρησιμοποιηθεί άλλο ο δημοτικός χώρος του ΧΥΤΑ Ζακύνθου, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει κλείσει από τις 30/10/2017, αφού από τότε έχει να ανέβει εκεί απορριμματοφόρο», επισημαίνει η Δημοτική Αρχή.

«Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως τους τελευταίους δύο μήνες τα απορρίμματα είναι στους δρόμους και πλέον έχουν αρχίσει να μαζεύονται μετά από την έναρξη της λειτουργίας της ενδιάμεσης λύσης για τη διαχείριση

των απορριμμάτων στη θέση»Λίβας», όπως προβλέπει το σχέδιό μας. Σχετική έγγραφη ενημέρωση εξάλλου, έχουμε κάνει και στον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ευάγγελο Καπετάνιο, με τον οποίο έχουμε συνάντηση σήμερα Τετάρτη στην Αθήνα», αναφέρει.

«Ενημερώνουμε πως ο χώρος του ΧΥΤΑ στον Σκοπό ελέγχεται από τον ΦΟΣΔΑ και η μόνη κίνηση που πραγματοποιείται είναι του λυματοφόρου για τα στραγγίδια του βιολογικού. Μέσα στο 2018 θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα αποκατάστασης του χώρου από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ», προσθέτει.

«Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας για την κατανόηση και τους γνωρίζουμε πως οι κόποι μας επί 3 χρόνια δεν πήγαν χαμένοι και η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με εθνικούς πόρους και από το ΕΣΠΑ, υλοποιείται για ΠΑΝΤΑ και ο εφιάλτης των απορριμμάτων δεν θα ξαναχτυπήσει την πόρτα της Ζακύνθου. Παρά τους «εφιάλτες» που ήθελαν για λόγους μικροπολιτικής να διαιωνίζεται το πρόβλημα, ο Άγιος Διονύσιος και ο Θεός είναι μαζί μας», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα