Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:12 22/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

**Χθες στις 2 η ώρα μετά το μεσημέρι εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Σωματείου Εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων παραβρέθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ανδρέας Νεφελούδης. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν μία πρόοδο προς την κατεύθυνση του συμβιβασμού των δύο μερών και της επαναπρόσληψης των 180 απολυμένων.
Διοίκηση και απολυμένοι της Βιομηχανίας θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα το πρωί στο Υπουργείο

Εργασίας οπόταν και αναμένεται να υπάρξει συμβιβαστική λύση.

**Κάθετα αντίθετος είναι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καβάλας με την λειτουργία νέων φαρμακείων από ιδιώτες μη φαρμακοποιούς. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρακιντζή Σίσσυ εξέφρασε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Καβάλας την δυσφορία της για το όλο γεγονός.

**Σύσκεψη για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Από πλευράς της εταιρείας δεν εκδηλώθηκε διάθεση για αλλαγή όδευσης του αγωγού στην περιοχή παρά μόνον ότι θα δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη προς τους θιγόμενους αγρότες.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης σε δηλώσεις του χθες στην ΕΡΤ Καβάλας τόνισε ότι οι αρμόδιοι της εταιρείας θα τους βρουν στα χωράφια, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την διέλευση του αγωγού μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων και τα χωράφια τους.

**Η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Καβάλας με ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι την παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου, τα αρτοποιεία θα λειτουργήσουν κανονικά και θα προμηθεύουν ψωμί για τρεις μέρες.

**To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας «Χριστούγεννα Πρωτούγεννα», διοργανώνει συναυλία με τίτλο «Τα πιο ωραία τραγούδια δεν τα ακούμε», την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

**Ολοκληρώθηκε χθες από πλευράς του Δήμου Καβάλας η διανομή ειδών τροφίμων σε 290 δικαιούχους των Κοινωνικών Παντοπωλείων Καβάλας και Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας.
Η διανομή για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας πραγματοποιήθηκε από τις αποθήκες του Δήμου Καβάλας στο στρατόπεδο Κωτσάλου, ενώ για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων η διανομή πραγματοποιήθηκε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες.

**Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας θα γίνει την σήμερα στις 9.30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, με αποκλειστικό θέμα την έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πίστωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2017.

**«Το Χαμόγελο του Παιδιού», και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του.
Στο πλαίσιο αυτό έως σήμερα θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Καβάλας στο ωράριο καταστημάτων.

**Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει το μονόλογο του Θωμά Κοροβίνη «Το Αγγελόκρουσμα – Η τελευταία νύχτα του κυρ-Αλέξανδρου» σε σκηνοθετική επιμέλεια Θοδωρή Γκόνη, σήμερα στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.
Στο έργο αυτό ο Παπαδιαμάντης αποχαιρετά τη ζωή, παραμονές των Φώτων, αναφερόμενος στα σημαντικότερα περιστατικά της ζωής του, στους ήρωές του και στο έργο του, θυμοσοφώντας και αποκαλύπτοντας παράλληλα απόψεις του για την εποχή του και τους συνανθρώπους του.
Η θεατρική ανάγνωση γίνεται με τη συνοδεία εμβόλιμων μουσικών διαλειμμάτων με «Τραγούδια του άφατου πόνου», επιλεγμένες συνθέσεις από σπουδαία άσματα του νεοελληνικού ρεπερτορίου του τραγουδιού μας.

**Αραιές νεφώσεις και ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία με την θερμοκρασία να φτάνει στην μέγιστη τιμή της τους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι εντάσεως έως 6 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα