Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 22-12-2017

09:26 22/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυβέρνηση-Πολιτική
Οικονομική ενίσχυση στους ανέργους της πρώην ΕΑΣ Ροδόπης

Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ύψους 1.000 ευρώ θα χορηγηθεί σε κάθε άνεργο, πρώην εργαζόμενο της συνεταιριστικής οργάνωσης της ΕΑΣ Ροδόπης, που κατά τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, της αναπληρώτριας

υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γεωργίου Χουλιαράκη. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των εργαζομένων, Γιάννη Κατσαρό, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρώην ΕΑΣ τελεί υπό εκκαθάριση και κανείς από τους εργαζόμενους δεν γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται. «Θα πρέπει να τελειώσει η εκκαθάριση και από κει και μετά θα δούμε και για το θέμα των αποζημιώσεων που δικαιούμαστε», τόνισε καταληκτικά ο κ. Κατσαρός.

Πρωτογενής Τομέας
Βασίλης Κόκκαλης: Τέλος οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μέσα στην καλλιεργητική περίοδο
Ένα πάγιο αγροτικό αίτημα που θα δώσει περισσότερη οικονομική ρευστότητα στους αγρότες κατά την κρίσιμη καλλιεργητική περίοδο, ικανοποιείται κατόπιν συνεργασίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη με τη διοίκηση της ΔΕΗ.
Σε συνέχεια επαφών που είχαν ξεκινήσει προ μηνών για το ζήτημα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη, συνάντηση του κ. Κόκκαλη με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και το Γενικό Διευθυντή Εμπορίας κ. Ιωάννη Κατάκη, όπου, αποφασίστηκε από κοινού, ότι για τους πελάτες με αγροτικό τιμολόγιο θα εκδίδεται ένας λογαριασμός στο τέλος Σεπτεμβρίου προς διευκόλυνση των αγροτών αφού θα έχουν πληρωθεί από επιδοτήσεις και πώληση προϊόντων.
Προκήρυξη για τα Σχέδια Βελτίωσης
προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ
Την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης προϋπολογισμού 316 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου από το βήμα της 4ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός με τα σχέδια βελτίωσης θα ενισχυθούν σημαντικές επενδύσεις στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα., με έμφαση στους νέους γεωργούς και με προτεραιότητα τους κλάδους της κτηνοτροφίας και ιδίως της αιγοπροβατοτροφίας, των οπωροκηπευτικών, των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και των ανθεκτικών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή.
Οι τουρίστες καταναλώνουν προϊόντα εισαγωγής και όχι εγχώρια
Μόνο το 6% των προμηθειών των Ξενοδοχείων, καλύπτονται από την εγχώρια παραγωγή, γεγονός που σημαίνει οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας, καταναλώνουν προϊόντα εισαγωγής και όχι εγχώρια προϊόντα, κατά την τουριστική περίοδο.
Συγκεκριμένα οι μεσάζοντες κυριαρχούν στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων προς τα ξενοδοχεία, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για τον υποκλάδο. Το 20% των προμηθειών των ξενοδοχείων αφορά σε νωπά και μόλις το 30,4% των προμηθειών σε νωπά εγχώρια προϊόντα πραγματοποιείται απευθείας από παραγωγούς, που επιβεβαιώνει την εξάρτηση από τους μεσάζοντες, δηλαδή ΜΟΝΟ το 6% των προμηθειών των ξενοδοχείων.
Κόμματα
Κοινοβουλευτική ερώτηση Ιλ Αχμέτ για τις πρόσφατες πλημμύρες
Με κοινή ερώτηση που συνυπογράφουν οι βουλευτές Ροδόπης και Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αχμέτ Ιλχάν και Μιχάλης Τζελέπης, ζητούν από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών να παράσχουν συγκεκριμένες και συγκροτημένες απαντήσεις στο μεγάλο ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της Ροδόπης, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές που σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του νομού και στην πόλη της Κομοτηνής, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Στην ερώτηση υπάρχει και αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης μετά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, για την ανάγκη μεταφοράς αρμοδιοτήτων προς την Περιφέρεια και τους Δήμους το θέμα της αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Αγορά
Ξεκίνησε η κίνησε στα κρεοπωλεία της Κομοτηνής
Ξεκίνησε η κίνηση στη δημοτική αγορά Κομοτηνής με τους καταναλωτές να περιμένουν την τελευταία στιγμή για να ψωνίσουν. Σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο των κρεοπωλών Ροδόπης Αλέξη Τρίχα φέτος και η γαλοπούλα και τα χοιρινά είναι πιο φθηνά από πέρυσι κατά ένα ευρώ.
Φέτος η γαλοπούλα κοστίζει 8 ευρώ ενώ πέρυσι κόστιζε 8,90 ευρω το κιλό. Το χοιρινό κόντρα φιλέτο πέρυσι κόστιζε 6,80 φέτος κοστίζει 5,80 το κιλό.
Η μπριζόλα κοστίζει 4,80 το κιλό, η σπάλα 3,80, η πανσέτα 4,80 ενω η πατροπαράδοτη μπάμπω κοστίζει 7 ευρώ ενώ πέρυσι κόστιζε 8,80 ευρώ.
Ικανοποιητικές οι τιμές σε φρούτα και λαχανικά
Όσον αφορά τα λαχανικά η κίνηση ακόμη δεν έχει ξεκινήσει όπως είπε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρώην πρόεδρος των οπωροπωλών του Ροδόπης Γιώργος Γιαννακίδης ο κόσμος θα βγει να ψωνίσει τις δυο τελευταίες ήμερες πριν τα Χριστούγεννα. Όσο για τις τιμές φέτος τα Χριστούγεννα οι τομάτες πωλούνται 1,35 ευρώ το κιλό ενώ πέρυσι κόστιζαν 2 ευρω , τα αγγουράκια πωλούνται 0,85 λεπτα και τα χορταρικά επίσης 1,35 ευρω το κιλό.
Πολύ ικανοποιητικές χαρακτηρίζει ο κ Γιανακίδης και τις τιμές στα φρούτα, με τα μανταρίνια να πωλούνται προς 1 ευρω το κιλό, και τα πορτοκάλια ο,90 λεπτά.

Αγορά

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων
Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
Τα εμπορικά καταστήματα και τα Φαρμακεία είναι ανοικτά κάθε μέρα πρωί και απόγευμα.
Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά και τις επόμενες δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου, ενώ η Δημοτική Αγορά θα είναι ανοικτή και μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής.
Επίσης γίνεται γνωστό πως οι Αρτοποιοί θα λειτουργήσουν κανονικά τις δύο επόμενες Κυριακές 24 και 31 και θα ετοιμάσουν ψωμί για τρεις μέρες.
Αλλαγή ημερών στις Λαϊκές Αγορές λόγω των εορτών
Λόγω των αργιών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι λαϊκές αγορές σε Ν. Σιδηροχώρι και Αίγειρο θα γίνουν στις 27 Δεκεμβρίου η πρώτη, καθώς και στις 3 Ιανουαρίου. Η λαϊκή αγορά της Αιγείρου θα διενεργηθεί στις 28 Δεκεμβρίου.

Αυτοδιοίκηση
Πρόσληψη ενός παιδιάτρου στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ξάνθης
Η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών ανακοινώνει την πρόθεση του Δήμου Ξάνθης να συνάψει σύμβαση μίσθωσης έργου για την κάλυψη αναγκών του Δήμου με αντικείμενο την παροχή ιατρικών υπηρεσιών ενός (1) ιατρού ειδικότητας παιδιάτρου στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξάνθης.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει σήμερα.

ΔΠΘ

Επίσκεψη των Πρυτανικών αρχών στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’
Στην Αθήνα μετέβη αντιπροσωπεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αποτελούμενη από τον Πρυτανεύοντα κ. Σταύρο Τουλουπίδη και τους Αναπληρωτές Πρύτανη κ. Φώτιο Μάρη, Παντελεήμονα Μπότσαρη και Νικόλαο Αγγελούση.
Η αντιπροσωπεία του Δ.Π.Θ. έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο κέντρο της Αθήνας. Στην εποικοδομητική συνάντηση με τον Μακαριώτατο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, στο έργο που επιτελεί εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης με γνώμονα τους φοιτητές του, και στο σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από την Αρχιεπισκοπή.
Ο Πρυτανεύων κ. Τουλουπίδης παρέδωσε στον Μακαριώτατο τον τιμητικό τόμο που εκδόθηκε από το Δ.Π.Θ. για την αναγόρευσή του ως Επίτιμου Διδάκτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, τον Απρίλιο του 2016,.
Πολιτισμός
Εκδήλωση Χριστουγεννιάτικη στο Βιβλιοπωλείο Βαφειάδης

Τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης διοργανώνουν εκδήλωση-γιορτή στο κατάστημα τους αύριο προπαραμονή των Χριστουγέννων!
Συγκεκριμένα, από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 η νεράιδα των γιορτών θα περιμένει τους μικρούς φίλους για γιορτινό facepainting και Χριστουγεννιάτικα κεράσματα!

ΕΛΑΣ
Βραβεύσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων για φοιτητές και συνταξιούχους
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και της Τοπικής Διοίκησης Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α), σήμερα και ώρα 18:00΄ στο Ξενοδοχείο «ΧΡΗΣΤΟΣ & ΕΥΗ», θα βραβεύσουν τα παιδιά των Αστυνομικών, μελών των Ενώσεών, που πέτυχαν να εισαχθούν σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις καθώς και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που συνταξιοδοτήθηκαν κατά το έτος 2016.

Εθελοντισμός
Ετοιμασίες για το 6η χρονιά της δράσης ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα
Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για την διοργάνωση για 6η συνεχή χρονιά της εθελοντικής δράσης «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα».
Πρόκειται για μια δράση που στοχεύει στη συγκέντρωση τροφίμων, προκειμένου να ενισχύσει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Η δράση θα ξεκινήσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και προβλέπει την τοποθέτηση σάκκων σε καταστήματα, συλλόγους, καφέ, στους οποίους μπορεί ο καθένας να βάλλει τα τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Αθλητική Ενημέρωση
Στην Έδεσσα για σεμινάριο αυτοάμυνας ο Γιν Γιανγκ
Το περασμένο Σαβ-κο οι προπονητές του Αθλητικού Συλλόγου ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ βρέθηκαν στην πόλη της Έδεσσας, όπου δίδαξαν τεχνικές αυτοάμυνας στο σεμινάριο αυτοάμυνας για άνδρες και γυναίκες.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον τοπικό σύλλογο Ακαδημία Έδεσσας. Το παρόν έδωσε ο υπεύθυνος συστήματος Okinawa te tai, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ενώ στην εξεταστική επιτροπή ,για την απονομή των διπλωμάτων, ήταν η προπονήτρια του Α.Σ. ΓΙΝ ΓΙΑΝΓΚ ΜΟΥΣΧΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ .

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εορταστικο ωραριο, εασ, οαεδ, κυα, δεη, σημαίνει, γαλοπουλα, ευρω, χοιρινο, Χριστούγεννα, ισχύ, φαρμακεια, Πρωτοχρονιά, αθηνα, γνώμονα, βιβλιοπωλείο, ευη, πανελληνιες 2013, δραση, δημητρα, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ωραριο καταστηματων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, πανελληνιες 2011, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, η ημέρα της γης, πανελληνιες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, βουλευτες, φετος τα χριστουγεννα, χριστουγεννιατικα, αη βασιλης, επιδοτησεις, αναπληρωτες, δημοκριτειο, το θεμα, βημα, εασ, εδεσσα, θεμα, κοντρα, ξενοδοχεια, το βημα, φρουτα, ψωμι, ωρα, αγορα, αφορμη, αχμετ, βρισκεται, γεγονος, γεωργιου, δημητρα, γινεται, γνώμονα, γραφεια, διευθυνση, δηλωσεις, διοικηση, δωσει, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκκαθαριση, εμμανουηλ, εξετασεις, επενδυσεις, ερχονται, εσωτερικων, ετος, κινηση, λαχανικα, ξενοδοχειο, παιδια, πρωι, συνεχεια, συγκεντρωση, σχεδια, φθηνα, ισχύ, αγορες, εξαρτηση, εξεταστικη, εμφαση, γιορτη, χωρα, μπριζολα, πωληση, σημαίνει, θεματα
Τυχαία Θέματα