Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:42 19/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Παραδίδονται σήμερα (Τρίτη) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έξι εκχιονιστικά οχήματα-πολυμηχανήματα από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG). Η δωρεά, που αναμένεται να ενισχύσει τις δυνατότητες αποχιονισμού της Περιφέρειας, εντάσσεται στις εθελοντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις του ΤΑΡ στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Περιφέρεια.

** Το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Νομού Καβάλας για την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου μεταφέρει στην Βουλή

ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

** Την άμεση δωρεάν παραχώρηση για χρήση στο Δήμο Δράμας δύο ακινήτων, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών ζητά με ερώτησή του από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης.
Πρόκειται για ένα κτίριο συνολικού εμβαδού 12.900,00 τ.μ., που βρίσκεται στο αγρόκτημα Μυλοποτάμου με σκοπό την κατασκευή Πράσινου Σημείου – εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων και ένα δεύτερο στη Χωριστή με σκοπό τη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής.

** Ανακοινώνεται ότι λόγω των απαραίτητων εργασιών συντήρησης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού σήμερα από τις 8 το πρωί έως την 1 μετά το μεσημέρι στο Παληό Καβάλας.

** Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών τροφίμων στους νέους δικαιούχους των Κοινωνικών Παντοπωλείων Καβάλας και Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας.
Η διανομή για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας θα πραγματοποιηθεί από τις αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου). Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα εξυπηρετεί τους δικαιούχους με στάση στο σημείο διανομής.
Για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες.

** Συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας θα έχει στις 10 το πρωί σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας», προκειμένου να την ενημερώσει για το έργο του, τους στόχους του και για το νέο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα: «Υποστηριζόμενη Διαβίωση για Νέες/-ους Ενήλικες/-ους που απομακρύνονται από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού (πρώην Παιδοπόλεις)».

** Έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιείται μπαζάρ στην Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Καβάλας από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο Οργανισμός και φέτος τα Χριστούγεννα, προσκαλεί τους φίλους του, να επισκεφτούν τα χριστουγεννιάτικα bazaars που διοργανώνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις του.

** Τη Χριστουγεννιάτική του συναυλία παρουσιάζει το Μουσικό Σχολείο Δράμας την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Συμμετέχουν οι χορωδίες και οι ορχήστρες βυζαντινής, παραδοσιακής και ευρωπαϊκής μουσικής των μαθητών και καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας με βυζαντινά μέλη, κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μουσικές του κόσμου.
Επίσης οργανώνει φιλανθρωπικό bazaar στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, με χριστουγεννιάτικα είδη και γλυκίσματα που προσφέρουν μαθητές και καθηγητές του Σχολείου, την ενίσχυση πολιτών σε ανάγκη.

** Σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην «ΠΑΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ» (πρώην Τζαμί Χαλίλ Μπέη στην Παναγία), ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζουν το σύνολο μπαρόκ μουσικής από την Εσθονία FLORIDANTE ENSEMBLE.

** Μουσική εκδήλωση διοργανώνει στη Στέγη του ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κομμάτια tango και waltz, που θα αποδώσουν ο Γιάννης Κεραμίδης στο βιολί και ο Σπύρος Λαμπρινόπουλος στο ακορντεόν. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν χορευτικά μέλη του Συλλόγου Λατινοαμερικανικής κουλτούρας «Kavalatino».

** Τον μονόλογο του Θωμά Κοροβίνη «Το Αγγελόκρουσμα – Η τελευταία νύχτα του κυρ-Αλέξανδρου» σε σκηνοθετική επιμέλεια Θοδωρή Γκόνη παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

** Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές επικρατούν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά με εξασθένηση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά προβλέπονται για αύριο, με ενίσχυση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα