Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:07 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τη διαφοροποίησή τους από τις κινήσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη εκφράζουν τέσσερις περιφερειακοί σύμβουλοι της Δράμας. Με ανακοίνωσή τους, οι Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, Κωνσταντίνος Κινατζίδης, Χρήστος Λιθηρόπουλος και Γεωργία Χειράκη αναφέρουν ότι δεν είχαν γνώση της επιστολής διαμαρτυρίας του κ. Πατακάκη και δηλώνουν ότι έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

** Για «προϋπολογισμό που έρχεται να φέρει συνέχεια της φτώχειας, της ανεργίας

και πολλούς φόρους» κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας το οποίο απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία αύριο Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου καθώς και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11 το πρωί στην Πλατεία Καπνεργάτη.
Κάλεσμα απευθύνει και το Νομαρχιακό Τμήμα Καβάλας της ΑΔΕΔΥ.
Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στον Δημοτικό Κήπο της πόλης.
Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία.

** Ο Μάρκος Δέμπας αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας παίρνοντας ποσοστό 53% και 11 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεύτερος κατετάγη ο Παύλος Ζησίμου που εξασφάλισε 6 έδρες και τρίτος ο Κίμωνας Παπαδόπουλος με 4 έδρες.

** Για τα τεχνικά έργα που υλοποιήθηκαν ή συνεχίζουν την πορεία τους το διάστημα 2014-2017 ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος σε χθεσινή του συνέντευξη. Ο πίνακας των έργων που παρουσίασε, περιλαμβάνει τα 20 πιο σημαντικά της τριετίας, καθώς και έργα συντηρήσεων. Μάλιστα αυτά του Φράγματος στις Μαριές και η Βελτίωση Εγκαταστάσεων Ιχθυόσκαλας Καβάλας αγγίζουν το 97% της ολοκλήρωσής τους. Πέντε από αυτά έγιναν εκ μέρους άλλων φορέων και τα υπόλοιπα όλα από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

** Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Περιμετρική οδό της πόλης της Καβάλας έως το τέλος του χρόνου, λόγω εργασιών στον νότιο πεζοδρόμιό της, στο πλαίσιο κατασκευής δικτύου ύδρευσης του Δήμου Καβάλας.
Συγκεκριμένα, θα περιοριστεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Περιμετρική οδό, από το ύψος της οδού Δωδεκανήσου έως τη Διασταύρωση Σανατορίου. Δεν θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά θα περιορίζεται το πλάτος του κάθε ρεύματος κυκλοφορίας, σύμφωνα και με την υπάρχουσα σήμανση που θα τοποθετηθεί με ευθύνη του αναδόχου του έργου.
Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά, κατά τις ώρες 7 το πρωί με 7 το απόγευμα, ανάλογα και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Δε θα πραγματοποιηθούν εργασίες τις ημέρες αργίας των Χριστουγέννων.

** Τον 18ο τόμο των «Θασιακών» παρουσιάζει η Θασιακή Ένωση Καβάλας σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τον τόμο, που περιέχει τα πρακτικά του Ζ΄ Συμποσίου Θασιακών Μελετών, θα παρουσιάσουν ο καθηγητής ιατρικής ΑΠΘ, πρώην πρύτανης, Αναστάσιος Μάνθος και ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, ιστορικός Κων/νος Χιόνης.

** Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα παρουσιάσουν «Οι παραμυθάδες» την ερχόμενη Πέμπτη στις 8 το βράδυ στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες και έχει τίτλο «Καλά Χριστούγεννα …Παπαδιαμάντη».
Τα διηγήματα «Το Χριστόψωμο» , «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» και «Η σταχομαζώχτρα» θα αναμειχθούν με τη μουσική του Μανώλη Παργιεντάκη, διδάσκαλου παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

** Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Στέλιος Μάϊνας διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».

** Αγώνας μπάσκετ με αμαξίδια θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό της Καλαμίτσας, μεταξύ του Ίρις και της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.
Οι παίκτες της Ένωσης θα χρησιμοποιήσουν αμαξίδια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους παίκτες του Ίρις.

** Αίθριος με αραιές νεφώσεις είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν αύριο στην περιοχή ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, απεργια, ΑΔΕΔΥ, παμε, ΑΠΘ, Χριστούγεννα, θεατρο, καιρος, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, δωρο χριστουγεννων, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, απεργια αδεδυ, νεος παπας, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, χριστουγεννιατικα, αυριανη, γνωση, θρακη, ιρις, μουσικη, μπασκετ, πλαισιο, υψος, βραδυ, γεωργια, διαστημα, διηγηματα, αιθουσα, εργα, ερχεται, ευθυνη, ιδια, κελσιου, κιμωνας, λογο, μακεδονια, οχηματων, παμε, πεμπτη, πρυτανης, πρωι, ρυθμισεις, συνεχεια, συγκεντρωση, τμημα, χρηστος, χιονης, κωνσταντινος, ωρες, αγωνας, μποφορ, ενωση, κηπο, κλειστο, παυλος, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα