Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 13-12-2017

09:54 13/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας
Εντός του 2017 η 1η πρόσκληση για τη δράση της Νιτρορύπανσης
Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν οι Αγρότες της ΑΜ-Θ να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων για την ένταξή τους για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στη δράση «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 καθώς και των διευκρινιστικών εγγράφων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ.
Το

αρμόδιο υπουργείο ενημερώνει τους παραγωγούς που επιθυμούν να ενταχθούν στην εν λόγω γεωργοπεριβαλλοντική-κλιματική δράση ότι η 1η Πρόσκληση θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους 2017 και αμέσως μετά την διεξαγωγή της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ όπου θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των μελών της .
Τέλος σημειώνεται ότι το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων περιλαμβάνει τις φθινοπωρινές καλλιέργειες 2017 και τις εαρινές καλλιέργειες 2018.

Οι τουρίστες καταναλώνουν προϊόντα εισαγωγής και όχι εγχώρια
Μόνο το 6% των προμηθειών των Ξενοδοχείων, καλύπτονται από την εγχώρια παραγωγή, γεγονός που σημαίνει οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας, καταναλώνουν προϊόντα εισαγωγής και όχι εγχώρια προϊόντα, κατά την τουριστική περίοδο.
Συγκεκριμένα οι μεσάζοντες κυριαρχούν στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων προς τα ξενοδοχεία, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία για τον υποκλάδο. Το 20% των προμηθειών των ξενοδοχείων αφορά σε νωπά και μόλις το 30,4% των προμηθειών σε νωπά εγχώρια προϊόντα πραγματοποιείται απευθείας από παραγωγούς, που επιβεβαιώνει την εξάρτηση από τους μεσάζοντες, δηλαδή ΜΟΝΟ το 6% των προμηθειών των ξενοδοχείων.
Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικό ΦΟΡΟΥΜ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «Διασύνδεση Αγροδιατροφής & Βιομηχανίας με Τουρισμό-Προοπτικές», θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 21/11/2017.

Σε διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για τον ΕΛΓΟ –Δήμητρα

Το Σχέδιο Νόμου που αφορά σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατφόρμα των διαβουλεύσεων ( καθώς και στην ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (www.elgo.gr).
Η εσωτερική διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκ 2017.
Μετά την επεξεργασία των σχολίων – προτάσεων που θα κατατεθούν, θα επακολουθήσει η καθιερωμένη Δημόσια Διαβούλευση επί του Τελικού κειμένου του Σχεδίου Νόμου.

Επιμελητήρια
Εκδήλωση την δράση του ΕΠΑΝΕΚ Επιχειρούμε έξω
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική ΑΜ-Θ(ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ),Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , διοργανώνει, σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενηΤρίτη και ώρα 6:00μμ στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Βασ. Γεωργίου 2Β, Κομοτηνή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αιτήσεων χρηματοδότησης με ημερομηνία έναρξης υποβολών 08/01/2018 και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.
Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην 50% χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων και σκοπός της είναι η υποστήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων εξαγωγικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

ΕΛΑΣ
Βραβεύσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων για φοιτητές και συνταξιούχους
Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και της Τοπικής Διοίκησης Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α), την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00΄ στο Ξενοδοχείο «ΧΡΗΣΤΟΣ & ΕΥΗ», θα βραβεύσουν τα παιδιά των Αστυνομικών, μελών των Ενώσεών μας, που πέτυχαν να εισαχθούν σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις καθώς και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που συνταξιοδοτήθηκαν κατά το έτος 2016.

Εκκλησία
Έρανος Αγάπης της Εκκλησίας
Ολοκληρώνονται σήμερα οι επισκέψεις των εθελοντριών των ενοριών της Κομοτηνής, στο πλαίσιο του καθιερωμένου εράνου Αγάπης, για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, που γίνεται πάντα πριν τις γιορτές.
Ο φετινός έρανος Αγάπης της Μητρόπολης Κομοτηνής,διήρκησε τέσσερις μέρες σε χωριά της υπαίθρου και την Κομοτηνή.
Σύλλογοι
Εκδήλωση για για τη Σαρία στην Ξάνθη
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:

«Οι αρμοδιότητες του Μουφτή σήμερα. Μετά τι..;»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 18:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Elisso, Βασ. Σοφίας 9,Ξάνθη.
Οι Εισηγήσεις που θα αναπτυχθούν είναι:
“Μια υπόθεση για τη Σαρία στο Στρασβούργο. Το πριν και το μετά…”, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής Παν. Μακεδονίας, “H εφαρμογή της Σαρία στην Ελλάδα”, Ιχσάν Αχμέτ Κεχαγιά, δικηγόρος
“Δικαστική αρμοδιότητα του Μουφτή….Τέλος;”, Κωνσταντίνος Γούναρης, δικηγόρος, πρ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, “Νομικές προσεγγίσεις και πρακτική των συναλλαγών”, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, συμβολαιογράφος
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής, Σαμή Καραμπουγιούκογλου.

Πολιτισμός
Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα Δήμου Κομοτηνής
Σήμερα το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα περιλαμβάνει από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι τις δράσεις Δημιουργώ, γελώ, τραγουδώ Χριστουγεννιάτικα, με τη συμμετοχή του 6ου παιδικού σταθμού του 2ου νηπιαγωγείου και του 14ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.
8ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη
Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με τους Καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας & το Goethe-Institut οργανώνουν στην Ξάνθη το 8ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου, το οποίο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται το Σάββατο στις 16 Δεκεμβρίου 2017 στις [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός που προωθούσε μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στη Ροδόπη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν, τρεις (3) υπήκοοι Ερυθραίας, ένας (1) υπήκοος Συρίας και ένας (1) υπήκοος Ιράκ.

Σε βάρος του 44χρονου διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Σημειώνεται ότι λόγω της ταχύτητας με την οποία κινούνταν το όχημα, τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε και την ακινητοποίηση που ακολούθησε από τον 44χρονο, προκειμένου να διαφύγει, καθώς και από την απουσία οποιουδήποτε είδους ασφαλιστικών ζωνών και επαρκούς εξαερισμού σε αυτό, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Επιπλέον, η σχετική δικογραφία σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον όπως διαπιστώθηκε οι πινακίδες κυκλοφορίας του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου είναι πλαστές.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 65χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, ο δράστης οδηγώντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα, στην καρότσα του οχήματος έξι (6) πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 95 λίτρα βενζίνης, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης.

Συνελήφθη 65χρονος Έλληνας για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα
Συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, ένας 65χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα, στην καρότσα του οχήματος έξι (6) πλαστικά δοχεία, που περιείχαν συνολικά 95 λίτρα βενζίνης, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Η ποσότητα ποσότητα βενζίνης κατασχέθηκε και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, εν λόγω, δραση, υπαατ, παα, σημαίνει, αθηνα, δημητρα, δεκ, μμε, ελλαδα, ευη, πανελληνιες 2013, ερα, συμμετοχή, ξανθη, ημεδαπός, συλληψεις, φοροι, τελη κυκλοφοριας, πανελληνιες 2011, θεματα πανελληνιων, βασεις πανελληνιων, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, πανελληνιες, σχεδιο αθηνα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, ημεδαπός, ημερομήνια, χριστουγεννιατικα, αυτοκινητο, θεμα, ιραν, ιρακ, μμε, ξενοδοχεια, πλαισιο, προγραμμα, ωρα, αιτησεις, αχμετ, γεγονος, γεωργιου, δημητρα, γινεται, δεκ, δυνατοτητα, δημοσιο, δοχεια, αιθουσα, ενημερωση, εν λόγω, εξετασεις, εξι, ερα, ερχονται, ετος, ζωη, υπηρεσια, υποθεση, εικονα, ιστορικο, κλεοπατρα, λεσχη, ξενοδοχειο, παντα, οκτω, οχημα, παα, παιδια, παρουσιαση, πλαστικα, σαββατο, συζητηση, συμμετοχή, σχεδιο, τμημα, υπαατ, υπηκοος, φεστιβαλ, φορα, κωνσταντινος, δικαιωματα, εφαρμογη, εξαρτηση, ενωση, ερωτησεις, χωρα, υπουργειο, κωνσταντινου, σημαίνει, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα