Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:57 7/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας για το 2018, προϋπολογισμού 20 εκ. ευρώ για έργα στρατηγικής σημασίας και καθημερινότητας, όπως σχολίασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημοσθένης Τουλκίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν ήδη εξασφαλιστεί 18 εκ. ευρώ για το εν λόγω πρόγραμμα, που είναι αφιερωμένο στα προβλήματα της καθημερινότητας και αφορά ασφαλτοστρώσεις και παιδικές χαρές. Ο κ. Τουλκίδης

επισήμανε ότι είναι ένα πρόγραμμα με περιορισμένους πόρους που προέκυψε μετά από διεξοδικές διαβουλεύσεις, ένα πρόγραμμα που κοιτάζει το μέλλον, όταν ως διοίκηση προετοιμάζονται για τα έργα των επόμενων ετών.
Για ένα τεχνικό πρόγραμμα χωρίς αναπτυξιακή στόχευση, μίλησαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

** Η αναβάθμιση των υποδομών του εμπορικού και αστικού λιμένα Καβάλας, η κατασκευή της πρώτης φάσης του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας στο τμήμα «Δράμα – Άγιος Αθανάσιος» αποτελούν, μεταξύ άλλων, έργα που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και τα οποία η Περιφέρεια διεκδικεί από την κεντρική Διοίκηση, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο.
Κατά την χθεσινή προγραμματική του εκδήλωση, μετά από ένα χρόνο ανάληψης των καθηκόντων του, ο κ. Μέτιος έδωσε το στίγμα του σχεδίου διοίκησης το υπόλοιπο της θητείας του.
Ο κ. Μέτιος μίλησε για την εκπόνηση ειδικών χωρικών σχεδίων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Περιφέρειας, για σχεδιασμό νέας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης στη ζώνη του ποταμού Νέστου και του ορεινού όγκου της Ροδόπης, για τη χρηματοδότηση της σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου των 6 μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας καθώς και των ιαματικών πηγών της Περιφέρειας.

** Στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Τρίτη) η 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014-2020, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστου Μέτιου.
Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Lucy. Θα εξεταστούν θέματα που σχετίζονται με την Πορεία Υλοποίησης του προγράμματος και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης του ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, ειδικών υπηρεσιών και επιτελικών δομών Υπουργείων, εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), εκπρόσωποι των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

** Την έντονη δυσφορία της εκφράζει η Θασιακή Ένωση Καβάλας για την παγίωση των δύο δρομολογίων καθημερινά στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου καθ` όλη την διάρκεια του χειμώνα. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Τσιλογιώργης έκανε λόγο για απαράδεκτες καταστάσεις στην εν λόγω γραμμή, ζητώντας τα δρομολόγια να γίνουν τέσσερα καθημερινά.

** Εσπερίδα με θέμα την «Οδική ασφάλεια- η περίπτωση των δημοτικών σχολείων» οργανώνει το ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσον αφορά την οδική ασφάλεια σε περιοχές γύρω από σχολικά συγκροτήματα. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του TEE.

** Στην Καβάλα θα διεξαχθεί το 44ο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Φιλολόγων, από την Πέμπτη ως το Σάββατο, σε συνεργασία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, του Συνδέσμου Φιλολόγων Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, και υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Γεώργιος Παυλίδης». Περισσότεροι από τετρακόσιοι σύνεδροι, φιλόλογοι και ιστορικοί, αναμένονται να προσέλθουν στην Καβάλα απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και την Κύπρο. Το φετινό συνέδριο είναι αφιερωμένο στον «πατέρα της ιστορίας», τον Ηρόδοτο και το έργο του.

** Στην Καβάλα ταξιδεύει h WWF Ελλάς περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη. Το πρόγραμμα της WWF παρουσιάζεται τις απογευματινές ώρες στη Δημοτική Καπναποθήκη της πόλης, με τη συνεργασία του δήμου Καβάλας.

** Την 58η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα- Κούρτη» την Παρασκευή και το Σάββατο, στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας.

** «Παραμυθοδρομίες» με καλεσμένη τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αγγελική Θάνου διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Παιδικό Τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αφηγήτρια θα είναι η ίδια η συγγραφέας των βιβλίων Αγγελική Θάνου.

** Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές αναμένονται αύριο στην περιοχή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα