Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:26 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Με την παρουσία πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη η 25η Διεθνής Έκθεση KAVALAEXPO 2017, με κύριο σύνθημα την ανάπτυξη του τουρισμού.
«Εδώ είναι μια άλλη Ελλάδα, της παραγωγής, της ανάπτυξης, της αντοχής στην κρίση», δήλωσε στην τελευταία του ομιλία του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Άγγελος Τσατσούλης, επισημαίνοντας ότι για πρώτη

φορά τα τελευταία επτά χρόνια άρχισε να διαφαίνεται μια αναπτυξιακή προοπτική. Η Έκθεση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (11 Οκτωβρίου).

** Χειροτονήθηκε χθες ο νέος Μητροπολίτης Φ.Ν.-Θ., κ.Στέφανος στη Θεσσαλονίκη, στον ναό Αγίου Δημητρίου. Η τελετή ενθρόνισής του στη Μητρόπολη Φιλίππων αναμένεται να τελεστεί το Σάββατο 11 Νοέμβρη.

** Σημαντική ήταν η αύξηση στην επιβατική κίνηση εξωτερικού τον Σεπτέμβριο στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 147 πτήσεις εσωτερικού, όσες ακριβώς και το 2016 διακινώντας όμως 1000 περίπου επιβάτες λιγότερους σε σχέση με πέρυσι. Αντιθέτως, στις πτήσεις εξωτερικού καταγράφηκε αύξηση 10,5% ενώ κατά 14,5% αυξήθηκε ο αριθμός των επιβατών.

** Στο εκθεσιακό κέντρο της Καβάλας πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα το 8ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει ως και Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών που σκοπεύει να αναδείξει τη δυναμική της βιομηχανίας της πληροφορίας και των σημαντικών επιδράσεων της στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή. Φέτος θα παρουσιαστούν 30 εργασίες. Αναμένεται να επισκεφθούν την Έκθεση περίπου 4.000 μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Βόρειας Ελλάδας.

** Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Μεταξύ άλλων το Σώμα θα κληθεί να προβεί στην αποδοχή όρων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για την ανάπλαση και επέκταση του δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη. Το έργο αφορά συνολικά την ανάπλαση της Πλατείας.

** Διεθνές WORKSHOP σχετικά με την ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου, των Στενών Νέστου και της ευρύτερης περιοχής στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO διοργανώνει η Έδρα της UNESCO Con-E-Ect που φιλοξενείται στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (EMATTECH), σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας – Ισμαρίδας στις 19-20 Οκτωβρίου στην Χρυσούπολη Καβάλας,

** Μια 54χρονη συνελήφθη στη Χρυσούπολη Καβάλας επειδή διέθετε προς πώληση 44 είδη παρεμπορίου (εικόνες αγίων, σταυρουδάκια και βραχιόλια), στερούμενη της απαιτούμενης άδειας.

** Ξεκίνησε η διαδικασία καυσοξύλευσης στα ορεινά της Καβάλας για τους κατοίκους που δικαιούνται δωρεάν ξυλεία για τις ατομικές τους ανάγκες. Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών εξακολουθούν να συλλέγουν για τις ατομικές τους ανάγκες πέντε τόνους πουρνάρια και θαμνοειδή και άλλα, με τον τρόπο που προβλέπεται να γίνεται η υλοτομία. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα.

** Με σκορ 75-74 έχασε στα Φάρσαλα η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β’ εθνικής.
Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στο ποδόσφαιρο η Καβάλα έχασε στο Παραλίμνιο από τον τοπικό Απόλλωνα με 2-0. Με 2-0 νίκησε στη Χρυσούπολη ο Νέστος τον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής ενώ ισοπαλία 1-1 παραχώρησε ο Αετός Ορφανού στον Ορφέα Ξάνθης.

** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός, με βόρειους ανέμους και τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα