Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 9-10-2017

09:01 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΝ ΚΛΩ
Κατατέθηκε για ψήφιση ο φάκελος για τον νέο πτωχευτικό κώδικα- η τροπολογία για να προχωρήσει η επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ κι άλλες επιχειρήσεις
Κατατέθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή ο φάκελος, ο οποίος συμπεριλαμβάνει το σύνολο τροπολογιών που αφορούν τον νέο πτωχευτικό κώδικα-ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο 2016 –
Οι τροπολογίες αυτές προβλέπουν νέες διατάξεις σχετικά και με την ταχύτητα των πλειστηριασμών και συγκεκριμένα το άρθρο 148 του νέου πτωχευτικού κώδικα.
Σύμφωνα με αυτό, συντομεύει

κατά πολύ ο χρόνος των πλειστηριασμών, αφού γίνεται η αποτίμηση της συνδίκου, υπογράφει ο Εισηγητής πτωχεύσεως και αμέσως γίνεται δημοσίευση του πλειστηριασμού. Παλιότερα, μπορεί και να ήταν απαραίτητο να υπάρχει αναμονή και 4 μήνες, αφού θα έπρεπε να αποφανθεί και το Πτωχευτικό Δικαστήριο.
Επι πλέον αυτό το νέο πλαίσιο θα βοηθήσει και άλλες πτωχευμένες εταιρείας να επαναλειτουργήσουν.
Το θέμα από εδώ και πέρα είναι να κινηθεί ταχύτατα το Ελληνικό Δημόσιο, να εμπλακεί νομικά για να υπερασπισθεί και να εξασφαλίσει το δικό του συμφέρον.
Σε ότι αφορά το θέμα των προστίμων, έχει χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο , εφόσον κινηθεί ταχύτατα… να προλάβει την τυχόν επιβολή των προστίμων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Κομοτηνής, στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει η εισήγηση του Εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για το θέμα της μη ανάκτησης των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, που δόθηκαν στην ΕΝ ΚΛΩ στο 2007 και το 2009, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η απόφαση του Δικαστηρίου θα γίνει γνωστή σε 4 μήνες, ενώ αναμένεται να επικυρωθεί τέλος του 2018, οπότε υπάρχει χρόνος ώστε το Ελληνικό δημόσιο , να έχει ολοκληρώσει την επίσπευση των πλειστηριασμών και να έχει περαιωθεί η πτώχευση της ΕΝ ΚΛΩ, γεγονός που ευνοεί τους εργαζόμενους που θα βρεθούν ξανά στις θέσεις εργασίας τους, μετά από αγώνα αμείωτης έντασης 9 ετών. Παράλληλα παίρνει το Ελληνικό Δημόσιο τα χρήματά πίσω και δίνει και το νομικό επιχείρημα να μην εκτελεσθεί το πρόστιμο.
Το επιχειρηματικό σχέδιο των Εργαζομένων
Υπενθυμίζεται πως αρχικά και μετά από τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν 3 εργοστάσια, δύο σε Κομοτηνή και ένα στην Ημαθία, με 350 εργαζόμενους. Σε βάθος τετραετίας όμως οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν τους 600, καθώς το σχέδιο προβλέπει και την αξιοποίηση και της υπόλοιπης.
Στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή στις 13 και 14 Νοέμβρη, ο πρωθυπουργός θα επικεντρωθεί, μεταξύ άλλων στην επαναλειτουργία της ΕΝ ΚΛΩ, αλλά και στη λύση για το θέμα με τα Λιπάσματα Καβάλας.
Αυτοδιοίκηση
Tο 2018 θα λειτουργήσει στην Αλεξ-πολη μία από τις τρεις μονάδες επεξεργασίας Απορριμμάτων στην ΑΜ-Θ
Στο ποσό των 70 εκ ευρώ ανέρχονται οι προτάσεις της ΑΜ-Θ, προς το πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑ-το συνολικό της Χώρας ανέρχεται στα 273 εκ ευρώ-, για τα έργα και τις υποδομές του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων ΑΜ-Θ.
Μιλώντας στην περιφερειακή ΡΑδιοεφημερίδα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Διευθυντής της ΔΙΑΜΑΑ-Θ, Γιώργος Βογιατζής, υποστήριξε πως οι ρυθμοί υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού απορριμμάτων είναι καλοί.
Ο Σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) σε κάθε νομό της ΑΜ-Θ, γεγονός που σημαίνει πως τα απορρίμματα θα έχουν υποστεί μια προεργασία πριν την εναπόθεσή τους στο ΧΥΤΥ. Σημειώνεται πως εφόσον θα έχουν υποστεί προεργασία και θα έχει προηγηθεί και ανακύκλωση, ο όγκος των απορριμμάτων θα είναι πολύ λιγότερος που θα εναποτίθενται στο ΧΥΤΥ.
Επίσης ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει τρεις μονάδες επεξεργασίας μεγάλες, σε Καβάλα, Αλεξ-πολη και Νέα Ορεστιάδα, ενώ θα υπάρχουν και μικρότερες μονάδες περιφερειακά.
«Η μονάδα επεξεργασίας στην Αλεξ-πολη, η οποία είναι προϋπολογισμού 20 εκ θα λειτουργήσει μέσα στο 2018, ενώ αυτή της Καβάλας που είναι της ίδιας δυναμικότητας, παρουσιάζει καλή ωριμότητα. Από την λειτουργία των δύο μονάδων θα προκύψουν 200 νέες θέσεις εργασίας Της Νέας Ορεστιάδας είναι λίγο πιο μικρής δυναμικότητας», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Βογιατζής.
Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στη μεγαλύτερη διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA
Ανταποκρινόμενη στο αίτημα συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετέχει για πρώτη φορά φέτος με δικό της περίπτερο στη διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2017, με 9 επιχειρήσεις. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία της Γερμανίας έως τις 11 Οκτωβρίου.
Η Έκθεση ANUGA θεωρείται ως η σημαντικότερη διεθνής Έκθεση στον τομέα των τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και συγκεντρώνει εμπόρους λιανικής και χονδρικής, παραγωγούς, εισαγωγείς και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων από όλο τον κόσμο.

Κόμματα
ΚΚΕ «Χειραγώγηση για τους νέους, μπίζνες με την κάνναβη»
Πριν από λίγες μέρες 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑΑ, ανάμεσά τους και οι βουλευτές Ξάνθης, κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή με θέμα «Η ιατρική χρήση της κάνναβης και οι αναπτυξιακές προοπτικές της», φανερώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να εντείνει τη χειραγώγηση και την καταστολή της νέας γενιάς, προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι απέναντι στην πολιτική που καταδικάζει τη ζωή και το μέλλον της.
Αυτό αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του Κ.Κ.Ε.και το Τομεακό Συμβούλιο Ξάνθης της Κ.Ν.Ε σε ανακοίνωσή τους, ασκώντας κριτική στην σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση 46 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατατέθηκε πρόσφατα.
Υγεία
Πρόληψη Γρίππης: Αντιγριππικό εμβόλιο
Με έγγραφό του το Υπουργείο Υγείας που απέστειλε στις Περιφέρειες, υπενθυμίζει τη σημαντικότητα για ομάδες του πληθυσμού του Αντιγριππικού εμβολιασμού.
Όπως υπογραμμίζεται στο σχετικό έγγραφο, κάθε επιδημική έξαρση της γρίπης εισβάλει ταχύτατα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόβλεψη του χρόνου αλλά και του τόπου εκδήλωσής της.
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε υψηλό ποσοστό και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην μείωση απουσιών από την εργασία και το σχολείο και κάθε άλλη κοινωνική εκδήλωση.
Κοινωνία
Άμεσα πρέπει να χειρουργηθεί ο 5χρονος Άγγελος
Άμεσα πρέπει να χειρουργηθεί στον Άγιο Λουκά Θες/νικης, ο 5χρονος Άγγελος από την Κομοτηνή, καθώς βρέθηκε να έχει όγκο στον εγκέφαλο.
Η χειρουργική επέμβαση έχει προγραμματισθεί για τις 17 Οκτωβρίου και το ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί είναι στα 2.500 ευρώ.
Για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν για το μικρό Άγγελο, έχει ανοιχθεί Τραπεζικός Λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς 5226-018937-359.
Σύλλογοι
Η Πολύχρωμη Ομπρέλα καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν το Ν/Σ για την ταυτότητα φύλου
Η Πολύχρωμη Πολυπολιτισμική Ομπρέλα Ξάνθης με ανακοίνωση της καλεί τους βουλευτές του Νομού Ξάνθης να ψηφίσουν τις τροπολογίες για τη νομοθετική βελτίωση του Νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και αύριο θα τεθεί προς ψήφιση.
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος ενάντια σε λατομείο στη Σταυρούπολη
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης δηλώνει πως είναι αντίθετος στη λειτουργία λατομείου στην Σταυρούπολη.
Παράλληλα ενώνει τη φωνή του με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης (26/9/2017) και απαιτεί από κάθε αρμόδιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να σταματήσει άμεσα αυτό το «έγκλημα» κατά της φύσης.
Πολιτισμός
«Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι»
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεών της, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με τα τμήματα μουσικών σπουδών Πανεπιστημίων από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία, οργανώνει στην Ξάνθη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο το φεστιβάλ «All that music – η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι», κλείνοντας ένα δωδεκαετή κύκλο.
Το φεστιβάλ« Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι» κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο στις 14 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει 27 εκδηλώσεις και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στις 25 Νοεμβρίου.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη υπήκοος Βουλγαρίας που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τρεις (3) ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Σομαλίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Συνελήφθησαν, στο νομό Ροδόπης, 6 διακινητές

Συνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, έξι (6) διακινητές, εκ των οποίων ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεπτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, έντεκα (11) υπήκοοι Πακιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Μπανγκλαντές.
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 4 οχήματα, το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και Ιάσμου Ροδόπης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, βουλη, πτώχευση, λύση, χυτυ, σημαίνει, καβαλα, νέα, anuga, ΚΚΕ, συριζα, τραπεζες, ξανθη, ελλαδα, music, συλληψεις, σταση εργασιας, τραπεζα της ανατολης, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, 600 δις, τραπεζα πειραιως, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, ξανα, βουλευτες, πτώχευση, το θεμα, ανακυκλωση, βουλγαρια, εργασια, θεμα, ιατρικη, κινητα, κινητα τηλεφωνα, ογκος, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, υψος, χυτυ, music, αρθρο, αλεξ, βογιατζης, γεγονος, γινει, γινεται, δημοσιο, εγνατια, εγγραφο, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εμβολιο, εργα, εξι, επρεπε, ετων, ζωη, ημαθια, θεσεις εργασιας, λειτουργια, λιπασματα, λύση, μηνες, μειωση, μικρο, νεες θεσεις εργασιας, νομικη, κολωνια, ομπρελα, ορεστιαδα, ωριμοτητα, οχηματα, πακισταν, ρυθμοι, σαββατο, συγκεκριμενα, συζητηση, σχεδιο, σχολειο, ταυτοτητα, τμημα, τουρκια, υπουργειο υγειας, υπηκοος, φεστιβαλ, φωνη, φορα, χρονος, anuga, ενωση, φακελος, υπουργειο, ογκο, ομαδες, πληροφοριες, σημαίνει, τριαντα, τραπεζα, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα