Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:47 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Εργασίας με τους νομικούς των απολυμένων της ΒΦΛ και της εταιρείας και τον Γ.Γ. του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, μετά τις αποφάσεις του δικαστηρίου που δικαιώνουν τους απολυμένους. Θα είναι παρόντες και οι κυβερνητικοί βουλευτές.

** Σε Καβάλα και Δράμα θα περιοδεύσει την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος

της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψή του θα ξεκινήσει από την Ιχθυόσκαλα Καβάλας, θα επισκεφθεί όλους τους δήμους καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
Την Τετάρτη στις 2.15, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί την Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Νέστου στο γραφείο της στη Χρυσούπολη.

** Συνεδριάζει αύριο Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, στις 2 η ώρα μετά το μεσημέρι, με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη του. Το σημαντικότερο θέμα της συνεδρίασης αφορά την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Καβάλας και ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. για την διαχείριση και λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Καβάλας, στα πλαίσια του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σύμφωνα με την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία.

** Αύριο, ξεκινά επισήμως τη λειτουργία της η Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Η Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Δράμα είναι η 57η κατά σειρά μονάδα του ΟΚΑΝΑ σε ολόκληρη τη χώρα και η 9η, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης.

** Εννέα άτομα, ηλικίας από 19 έως 35 ετών συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο από αστυνομικούς της Ξάνθης στην Καβάλα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

** Σαραντάχρονος συνελήφθη στη Δράμα καθώς νωρίτερα είχε κλέψει από καφετέρια το κινητό τηλέφωνο 30χρονης υπαλλήλου. Στην κατοχή του βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 30χρονη.

** Το αργότερο μέχρι τις 10 Αυγούστου θα ξεκινήσει το έργο περισυλλογής των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην Καβάλα. Σε πρώτη φάση το έργο αφορά 50 εγκαταλελειμμένα οχήματα σε σύνολο 110 που έχουν εντοπιστεί σε όλο τον Δήμο Καβάλας.

** Δεν είναι λειτουργικά τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Νίκο Τσιλογιώργη. Ο λόγος ότι δεν καλύπτεται χρονικά όλο το εύρος της ημέρας καθώς το τελευταίο δρομολόγιο από τον Πρίνο για την Καβάλα εκτελείται στις 4 το απόγευμα και αντιστοίχως στις 5 το απόγευμα εκτελείται το τελευταίο δρομολόγιο από την Καβάλα για Πρίνο.

** Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με πανηγυρικό τρόπο το φεστιβάλ Cosmopolis 2017 που φιλοξενήθηκε για τέσσερις ημέρες στη συνοικία της Παναγίας. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν χορευτικές αποστολές από Πορτογαλία, Μεξικό, Αίγυπτο, Περού, Κροατία, Βουλγαρία, Αρμενία και Ελλάδα (την περιοχή της Ηπείρου). «Από σήμερα προγραμματίζουμε την επόμενη διοργάνωση» ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου.

** Τραγούδια της ξενιτιάς και της προσφυγιάς θα ερμηνεύει ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Περάμεια 2017. Μαζί του στο πιάνο η Κατερίνα Τετερίνα, στην κλασική λαϊκή και παραδοσιακή κιθάρα ο Γιώργος Ξουλόγης, στο βιολοντσέλο η Στέλα Τσιότσιου και στον χορό ο Ιβάν Γιεγκόρωφ. Η συναυλία θα γίνει στην παραλία της Νέας Περάμου, στις 9 το βράδυ και είναι ανοικτή για το κοινό.

** Την τυνησιακή ταινία του 2015 «Με τα μάτια ανοικτά», φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα ο ΣΦΓΤ στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο, σε σκηνοθεσία Λέιλα Μποζίντι. Η προβολή ξεκινά στις 9.30

** Ο Αθλητικός Όμιλος ΚΑΒΑΛΑ ανακοινώνει πως οι εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών θα διεξαχθούν στις 27 & 28 Ιουλίου ενώ ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση θα γίνουν στις 31 Ιουλίου. Επίσης, στις 21 Αυγούστου η ομάδα μας θα αναχωρήσει για τον Βώλακα Δράμας όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της σε υψόμετρο 900 μέτρων.

** Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα