Ενώπιον του Κογκρέσου ο Τζάρεντ Κούσνερ

10:44 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμος σύμβουλος του στον Λευκό Οίκο, Τζάρεντ Κούσνερ καταθέτει σήμερα και αύριο κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Κογκρέσου, καθώς οι αρμόδιες επιτροπές καλούνται ν’ αποφανθούν εάν υπήρξε υποστήριξη από την Ρωσία στον προεκλογικό αγώνα του 2016, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος ο Τραμπ.

Ο Κούσνερ αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ερωτήσεις σχετικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους πολίτες και αξιωματούχους, καθώς σήμερα θα

καταθέσει στην Επιτροπή Μυστικών Υπηρεσιών της Γερουσίας κι αύριο στην αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Τραμπ βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών αναφορικά με το ενδεχόμενο, στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας να συνεργάστηκαν με την Ρωσία, την οποία η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατηγορεί για παρέμβαση στον προεκλογικό αγώνα του 2016.

Ο Κούσνερ θα βρεθεί επίσης αντιμέτωπος με ερωτήσεις σχετικά με την προσπάθεια που έκανε για την οργάνωση ενός μυστικού πλαισίου επικοινωνίας με την Μόσχα, όπως επίσης και για άλλες επαφές του με υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και την μεταβατική περίοδο, πριν την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Κούσνερ στην αρχή δεν είχε γνωστοποιήσει τις συναντήσεις του με Ρώσους στις αναφορές ασφάλειας που συμπλήρωσε, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση των αμερικανικών υπηρεσιών ασφάλειας για την άσκηση των καθηκόντων του, στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, αργότερα αναθεώρησε τα στοιχεία αυτά, αρκετές φορές.

Ο Τραμπ από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι έρευνες που διεξάγονται στο Κογκρέσο, αλλά κι από το υπουργείο Δικαιοσύνης, υποκινούνται πολιτικά. “Καθώς το ψεύτικο κυνήγι των Ρώσων μαγισσών συνεχίζεται, δύο ομάδες γελούν με την δικαιολογία των εκλογών που χάθηκαν, οι Δημοκρατικοί και οι Ρώσοι!” έγραψε χαρακτηριστικά ο Τραμπ χθες στο Twitter.

As the phony Russian Witch Hunt continues, two groups are laughing at this excuse for a lost election taking hold, Democrats and Russians!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 23, 2017

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα