Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:15 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Νέα απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας δικαιώνει απολυμένους από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων κρίνοντας άκυρες και καταχρηστικές τις απολύσεις οι οποίες έγιναν με μηνύσεις «προσχηματικές». Πρόκειται για την πρώτη μαζική αγωγή 50 απολυμένων, οι οποίοι αρχικά είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για τους οποίους ζητείται η καταβολή αποζημιώσεων και μισθών υπερημερίας.

** Εξώδικο στην εταιρία του

ΤΑΡ αποφάσισε να στείλει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», μετά τις καταγγελίες πολιτών για τις εργασίες που γίνονται κοντά στα λασπόλουτρα Κρηνίδων και απαιτούν τη χρήση μεγάλης ποσότητας νερού.
Καμία γεώτρηση δεν έχει πραγματοποιηθεί, υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρία. Με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι η υδροστατική δοκιμή θα γίνει αφού ολοκληρωθεί το έργο και αφού θα έχουν εξασφαλιστεί όλες οι άδειες.

** Στη νέα ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει η διαδικασία επαναδημοπράτησης των διοδίων στην περιοχή της Καβάλας από την Εγνατία Οδό Α.Ε., θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο που διοργανώνει ο δήμος Καβάλας, με τη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων. Θα γίνει μετά τις 7 το απόγευμα στον κόμβο του Αγίου Σίλα με παράλληλο αποκλεισμό του κόμβου που οδηγεί στο νέο λιμάνι της Καβάλας.

** Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας προκειμένου να εγκρίνει τα οριστικά τεύχη δημοπράτησης για την «Ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου πρώην ΕΟΚ στο Δήμο Καβάλας». Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται, στο ότι η ανάρτηση των τευχών πρέπει να γίνει έως τις 15 Ιουλίου διαφορετικά το Υπουργείο θα ζητήσει αναθεώρηση της μελέτης.

** Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας εντάχθηκε η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην τοπική κοινότητα Πύργων του Δήμου Προσοτσάνης, συνολικού προϋπολογισμού 337.239,89 ευρώ. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου αγωγών.

** Αναστέλλει τη λειτουργία του και το Κοινωνικό Φαρμακείου που λειτουργούσε στη Χρυσούπολη ως παράρτημα της Καβάλας. Στη διάρκεια των 2,5 ετών λειτουργίας του προσέφερε φάρμακα σε μηνιαία βάση σε 80-120 άτομα που λόγω οικονομικής δυσχέρειας είχαν στερηθεί την φαρμακευτική τους περίθαλψη. Τα εναπομείναντα φάρμακα σε συνεννόηση με τον Φαρμακευτικό σύλλογο Καβάλας, θα διαθέτουν στο Γηροκομείο Χρυσούπολης.

** Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δικαιούχους των Κοινωνικών Παντοπωλείων Καβάλας και Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών τροφίμων.
Η διανομή για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Καβάλας θα πραγματοποιηθεί από τις αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου). Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα εξυπηρετεί τους δικαιούχους με στάση στο σημείο διανομής.
Για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Κρηνίδες.
Για την ακριβή ημερομηνία και ώρα οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.
Στη δωρεά ενός αυτοκινήτου στο Σύλλογο ΠΝΟΗ για το Παιδί & την Οικογένεια προχωρά το ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΡΩΓΗΣ (μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) σε συνεργασία με το Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΠ). Η παραλαβή θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί από την αντιπροσωπεία στα Αμισιανά Καβάλας.

** Μια 54χρονη συνελήφθη στο Παληό Καβάλας γιατί πουλούσε εκκλησιαστικά είδη (εικόνες αγίων, σταυρουδάκια και βραχιόλια), χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Κατασχέθηκαν τα είδη, ενώ της επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

** Τρεις περιπτώσεις ρευματοκλοπής εντόπισε η αστυνομία στην Καβάλα. Σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος ενός 62χρονου και μίας 54χρονης που είχαν παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους και ενός 44χρονου για την επιχείρησή του.

** Θεματικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά του «προγράμματος ημερήσιας απασχόλησης» θα πραγματοποιηθεί από το δήμο Καβάλας με πρώτο θέμα την ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των παιδιών στην πρακτική της ανακύκλωσης. Η δράση θα φιλοξενηθεί στο παιδικό τμήμα της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας αύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

** Η παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» παρουσιάζεται αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο (14-15 Ιουλίου), στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα σύνθετο θέαμα εμπνευσμένο και σκηνοθετημένο από τον Θέμη Μουμουλίδη, με ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη κ.α.. Συνοδεύουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9:30 το βράδυ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18 και 14 ευρώ.

** Δύο ιστορικά ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών προβάλουν, αυτό το Σαββατοκύριακο, στην Καβάλα, ο δήμος και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Πρόκειται για την «Εξορία» και τα «Γράμματα χωρίς παραλήπτη» που θα προβληθούν, αντίστοιχα, το Σάββατο (15 Ιουλίου) και την Κυριακή (16 Ιουλίου), στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο» της πόλης, στις 21.30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

** Έκθεση με θέμα “Με φόντο την Καβάλα” διοργανώνουν ο Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας με το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΗΑ, αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου, στον ισόγειο χώρο του Μουσείου Μοχάμετ Άλι, στην παλιά πόλη, περιοχή Παναγίας, Καβάλα, στις 8.30 το βράδυ. Η έκθεση θα λειτουργεί έως 23 Ιουλίου, καθημερινά πρωί και απόγευμα..

** Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα