Διευκρινιστική ανακοίνωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ περί υποτιθέμενου κρούσματος χολέρας

10:02 13/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν θάνατο γυναίκας τουρίστριας από χολέρα, με ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι επρόκειτο για κρούσμα χολέρας και επισημαίνει ότι με βάση τα δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα με παρόμοια συμπτώματα στην περιοχή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα, ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

στο γενικό πληθυσμό.
Η άτυχη 42χρονη, ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία για διακοπές και διέμενε σε οικογενειακή εστία με συγγενείς. Η γυναίκα παρουσίασε εικόνα αναπνευστικής δυσχέρειας και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καναλακίου από όπου και παραπέμφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε στέλεχος vibrio non toxigenic στο αίμα που δεν παράγει την τοξίνη της χολέρας, κατά συνέπεια δεν πρόκειται για κρούσμα χολέρας. Το ακριβές αίτιο θανάτου είναι υπό διερεύνηση ενώ παράλληλα διερευνάται και η πιθανότητα μόλυνσης πριν την άφιξη της γυναίκας στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα