Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:37 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Καθαριότητα
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για δεύτερη ημέρα των συμβασιούχων στο Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας συνεχίζοντας την κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου Καβάλας ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένη 24ωρη απεργία. Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα

πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, βαρέων αντικειμένων και χόρτων σήμερα και αύριο.

Καβάλα: Έκλεισε το Κοινωνικό Φαρμακείο
Έκλεισε τον κύκλο του το Κοινωνικό Φαρμακείο Καβάλας μετά από 6 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, όπου ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας του. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή δήλωσε πως ο κύκλος του Κοινωνικού Φαρμακείου έληξε καθώς με βάση την κείμενη νομοθεσία οι ανασφάλιστοι δικαιούνται πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όπως και οι ασφαλισμένοι. Πλην όμως αν χρειαστεί θα ξαναλειτουργήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο, όπως διαβεβαιώνει η κ. Ρακιντζή.

Καβάλα: Συνεδριάσεις για τα Λουτρά Ελευθερών
Συνεδρίασε την Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εργοανάπτυξης ΑΕ για το θέμα της εξεύρεσης επενδυτή των Λουτρών Ελευθερών και θα επαναληφθεί η συνεδρίαση και σήμερα για να οριστικοποιηθούν οι όροι του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής όπως και ο προηγούμενος που απέβη άγονος. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης δήλωσε πως μέσα στον Ιούλιο θα έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι διαδικασίες και θα δοθεί στην δημοσιότητα ο διαγωνισμός με την ελπίδα ότι θα προκύψει επενδυτής.

Καβάλα: Πρόγραμμα εξοικονομώ κατ’ οίκων II
Το Επιμελητήριο Καβάλας, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. και Κεντρικό Ομιλητή τον Πρόεδρο του Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕΑΝ Α.Ε. κ. Γαλιάτσο Κωνσταντίνο, με θέμα «Έναρξη προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκων II» και χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”, σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Καβάλας. Βασικά θέματα που θα αναπτυχθούν είναι το πρόγραμμα εγγυήσεων τραπεζικών δανείων από το ΕΤΕΑΝ και τα οφέλη του για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα βασικά χαρακτηριστικά του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

Καβάλα: Εργασίες στο οδόστρωμα του Παληού
Συνεχίζονται χωρίς προβλήματα οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στο Παληό Καβάλας, στο σημείο «Γλάστρες». Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας παράλληλα με την παράκαμψη και αν χρειαστεί η κίνηση να διοχετευτεί στη μεγάλη παράκαμψη από το Ύψωμα Αμερικάνου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Δημοσθένη Τουλκίδη οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Νέστος: Συνεδριάζει την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο
Συνεδριάζουν την ερχόμενη Πέμπτη τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου όπου μεταξύ άλλων θα εγκρίνουν τις εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» και του φεστιβάλ «Πλάι στο Κύμα». Επίσης το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει το πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής του έργου της εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης Ν. Καβάλας.

Παγγαίο: Συνεδρίαση ΔΣ για τα πεπραγμένα
O απολογισμός των πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παγγαίου για το έτος 2016 θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα.

Καβάλα: Αναβίωση του εθίμου του Κλείδωνα
Ο εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας “Το Κάστρο” διοργανώνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα εορταστικές εκδηλώσεις στο χώρο της Παλιάς Μουσικής για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδoνα με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων αλλά και προς τιμήν της ημέρας του πατέρα.

Θάσος: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Θασίων δρώμενα»
Συνεχίζονται στην Θάσο οι εκδηλώσεις «Θασίων δρώμενα» που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου οι οποίες ξεκίνησαν το Σάββατο 17 Ιουνίου με ένα Παιδικό Φεστιβάλ Χορευτικών Συλλόγων Θάσου.
Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ στο Προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στο Λιμένα με ένα Φεστιβάλ καλοκαιρινών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή της Παιδικής-Νεανικής & Μικτής Χορωδίας Δήμου Θάσου, της Φιλαρμονικής Δήμου Θάσου και πολιτιστικών συλλόγων από τη Χορωδία της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Θάσου.

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας
Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα