Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:59 19/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Το θέμα της κατάρρευσης του τοιχίου στο δρόμο του Παληού στην τοποθεσία Γλάστρες απασχόλησε χθες τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου, Βαγγέλη Παππά που ζήτησε διευκρινίσεις. Ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης εξήγησε πως εργολάβος που εκτελούσε εργασίες σε παρακείμενο οικόπεδο επηρέασε τα θεμέλια του τοιχίου με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, ενώ παρέσυρε και το οδόστρωμα. Σημείωσε δε πως η ζημία είναι πάρα πολύ μεγάλη,

ενώ αποδείχθηκε πως το υπέδαφος ήταν σαθρό, οπότε αποφασίστηκε να γίνει κάτι περισσότερο από μια απλή κατασκευή του δρόμου. Ανέφερε ότι οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με πολύ γοργούς ρυθμούς.

Για εθισμό στον τρόπο διοίκησης με μικρά και μεγάλα ψέματα, κατηγόρησε τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο τέως δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Σε ό,τι αφορά τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ο κ. Σιμιτσής μετά την «έξωση» του ΣΜΑ στην Άσπρη Άμμο από το Δασαρχείο δήλωσε πως προτείνεται να παραμείνει εκεί ο σταθμός αφού πρώτα ο Δήμος Καβάλας ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα για να καθυστερήσει τις διαδικασίες και να κάνει ένσταση για τους δασικούς χάρτες, καθώς η περιοχή θεωρείται αισθητικό δάσος.

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περιμένει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προκειμένου να εφαρμόσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για αναστολή της άδειας λειτουργίας της Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.. Όπως ανέφερε ο κ.Μαρκόπουλος υπάρχει άποψη η οποία έχει διατυπωθεί από τη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας και αναφέρει ότι πριν από οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να υπάρξει απόφαση του ΣτΕ.

Συνάντηση είχε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Βαγγέλη Τσομπανόπουλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων στην περιοχή του Δήμου Νέστου καθώς και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για την επέκταση του δημοτικού σχολείου Γραβούνας.

Η 4η «ΔραμOINOγνωσία» ανοίγει τις πύλες της από τις 21 έως 28 Μαΐου 2017 στη Δράμα, μια γιορτή γνωριμίας με τις ξεχωριστές ποικιλίες κρασιών των οινοποιείων της Δράμας.
Θα γίνουν παρουσιάσεις και δωρεάν δοκιμασίες κρασιών της Δράμας, τόσο στις κεντρικές εκδηλώσεις της πόλης όσο και στα ανοιχτά οινοποιεία.
Η Δράμα γιορτάζει με μεγάλες συναυλίες, street food από διάσημους σεφ, street voice από γνωστές μπάντες και πολλές ποικίλες δράσεις από τις επιχειρήσεις αναψυχής.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή με έναν αγώνα δρόμου μέσα από αμπελώνες και οινοποιεία της Αδριανής.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Δημοτικό Μουσείο Καβάλας και το Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας οργανώνουν περιήγηση στα απομεινάρια της Εβραϊκής Κοινότητας στην Καβάλα, (σε 12 σημεία της πόλης), με τίτλο «Η παρουσία των απόντων» και με αφετηρία το μνημείο των Εβραίων στην Καβάλα (Ερυθρού Σταυρού & Μητροπόλεως), σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Ο καπνός…. αλλιώς» – Εναλλακτικές χρήσεις του καπνού: φαρμακευτική, κοσμετολογία, γαστρονομία, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας (Κ. Παλαιολόγου 4).

Ξεκίνησαν από χθες οι Μέρες Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας, υπό τη διοργάνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του νομού παρουσιάζουν τις πρόσφατες παραγωγές τους.
Αύριο Σάββατο, στις 8.30, η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» παρουσιάζει «Παραμύθια απ’ το σεντούκι» για μικρούς και μεγάλους.

Έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων και Ρώσων Φωτογράφων με θέμα: «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ» θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 7 το απόγευμα.

Αγώνας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το All Star Game 2017, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης του Δήμου Καβάλας όπου συμμετέχουν 20 ομάδες με 250 περίπου αθλούμενους. Στόχος είναι η οικονομική ενίσχυση των απολυμένων εργαζόμενων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Καλαμίτσα, στο κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στη Ανατολική Μακεδονία ενώ η θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 4 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα