Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:52 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν χθες στην Καβάλα, κατά την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ Καβάλας κάλεσαν τον κόσμο στην πλατεία Καπνεργάτη.

Συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια και οι απολυμένοι από τα λιπάσματα. Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε από το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.
Με σύνθημα «Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία-ληστεία, το 4ο μνημόνιο!» το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τον εργαζόμενο λαό σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία.

Την Καβάλα και τη Δράμα θα επισκεφτεί στις 26 και 27 Μαΐου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Στόχος του Υπουργού θα είναι να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας.

Στις 26 και 27 Μαΐου, στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη θα φιλοξενηθεί η «Συνέργεια». Πρόκειται για την έκθεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης η οποία παρουσιάζει παραδοσιακά προϊόντα του τόπου ώστε να γίνουν γνωστά στους κατοίκους του. Η έκθεση θα λειτουργήσει 10 το πρωί με 10 το βράδυ και τις δύο ημέρες.

Ενημέρωση σχετικά με την εθελοντική δράση «Βαδίζοντας για την ειρήνη στο Χαλέπι της Συρίας» θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Τα μέλη μιας 17μελούς ομάδας από διάφορες χώρες της Ευρώπης ξεκίνησαν το Δεκέμβριο μια πορεία συμπαράστασης διασχίζοντας με τα πόδια όλη την Ευρώπη με τελικό προορισμό τη Συρία, ενημερώνοντας έτσι τους Ευρωπαίους πολίτες για τα όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη χώρα της ανατολής.

Εκδήλωση για την οδηγική συμπεριφορά και τα τροχαία ατυχήματα διοργανώνει σήμερα (Πέμπτη) το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας. Θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Δημοτικό Μουσείο Καβάλας και το Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας οργανώνουν περιήγηση στα απομεινάρια της Εβραϊκής Κοινότητας στην Καβάλα, (σε 12 σημεία της πόλης), με τίτλο «Η παρουσία των απόντων» και με αφετηρία το μνημείο των Εβραίων στην Καβάλα (Ερυθρού Σταυρού & Μητροπόλεως), αύριο Παρασκευή 19 Μαΐου στις 7 το απόγευμα.
Επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Ο καπνός…. αλλιώς» – Εναλλακτικές χρήσεις του καπνού: φαρμακευτική, κοσμετολογία, γαστρονομία, το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας (Κ. Παλαιολόγου 4).

Το βιβλίο του Νίκου Τακόλα με τίτλο «Το κάστρο της Νιφάδας» παρουσιάζεται σήμερα (Πέμπτη) στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Λιώρης, Φιλόλογος και ο συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Χρήστος Τσίρκας, μέλος της «Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού».

Το Μουσικό Τμήμα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας προσφέρει στους μικρούς του φίλους-από 5 μέχρι 8 ετών- συναντήσεις μουσικής δημιουργικής απασχόλησης με θέμα «Ακούω, μαθαίνω, παίζω». Σε αυτές τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με κομμάτια κλασικών και σύγχρονων συνθετών μέσα από παιχνίδια, αυτοσχεδιασμό και ζωγραφική. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στη Στέγη του Συνδέσμου με ελεύθερη συμμετοχή.

Έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων και Ρώσων Φωτογράφων με θέμα: «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ» θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 στις 7 το απόγευμα.

Αγώνας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το All Star Game 2017, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης του Δήμου Καβάλας όπου συμμετέχουν 20 ομάδες με 250 περίπου αθλούμενους. Στόχος είναι η οικονομική ενίσχυση των απολυμένων εργαζόμενων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Καλαμίτσα, στο κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στη Ανατολική Μακεδονία ενώ η θερμοκρασία στην μέγιστη τιμή της θα φτάσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, all star, καβαλα, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, παμε, νέα, μνημονιο, συμμετοχή, δραμα, μαΐου, δραση, εκαβ, σταυροι, ορθοδοξια, ελλαδα, star, game, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, απεργια 1 δεκεμβριου, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, θεμα εκθεσης 2012, μνημονιο 3, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, χωρες της ευρωπης, χωρες, εκαβ, ζωγραφικη, θεμα, μνημειο, παιχνιδια, πλαισιο, game, star, ατυχηματα, βιβλιο, βραδυ, γινει, εγινε, αιθουσα, ειρηνη, εκθεση, ετων, ευρωπη, κελσιου, λιπασματα, μαΐου, μακεδονια, νεολαια, ορθοδοξια, παιδια, παμε, πεμπτη, προβληματα, πρωι, σαββατο, συγκεντρωση, συμμετοχή, συρια, σωματειο, τιμη, τμημα, τροχαια, χρηστος, αγωνας, all star, μποφορ, χωρα, κλειστο, κυριακη, ομαδες, πηγες, ποδια, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα