Κερε: Μπορεί να χρειασθούν μήνες για να μπει η Ελλάδα στο QE

10:49 18/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και το ΔΝΤ θα πρέπει να λάβουν πρώτα αποφάσεις για το ελληνικό χρέος πριν η ΕΚΤ εξετάσει την αγορά ελληνικών ομολόγων και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειασθούν μήνες δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ,

σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν βλέπω να ξεκινήσει συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο (της ΕΚΤ) για την ένταξη στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων πριν γίνουν όλα τα βήματα από την Ευρωπαϊκή πλευρά και από την πλευρά του ΔΝΤ, δηλαδή πριν ληφθούν αποφάσεις στο ΔΣ του ESM και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Κερέ.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν χρειάζεται μεν νέο δάνειο από το ΔΝΤ αλλά θα ήταν καλό να συμμετάσχει χρηματοδοτικά το Ταμείο για λόγους αξιοπιστίας των μέτρων ανακούφισης για το χρέος.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, ο κ. Κερέ τόνισε ότι «η Δευτέρα θα είναι η ημέρα για πολιτικές αποφάσεις.»

Ο ίδιος διευκρίνησε ότι η ΕΚΤ θέλει μια ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων ώστε να εκτιμήσει τις επιπτώσεις τους στη φερεγγυότητα του ελληνικού χρέους μακροπρόθεσμα παρότι δεν θα τεθούν σε εφαρμογή πριν το επόμενο έτος.

Οι αγορές θα είναι μικρές γιατί η ΕΚΤ κατέχει ήδη ελληνικά ομόλογα και θα έπρεπε να σεβαστεί το όριο αγορών που είναι το 33% των τίτλων κάθε χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κερε, Μπορεί, Ελλάδα,kere, borei, ellada