Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:07 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Αν.Μακεδονία- Θράκη: Εγκαίνια κάθετου άξονα- Κομοτηνής- Νυμφαίας
Στην κυκλοφορία παραδόθηκε ολοκληρωμένος ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή –Νυμφαία- Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης παραδίδοντας το τελευταίο τμήμα του. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η σύνδεση της Β. Ελλάδας με τη Βουλγαρία και τις άλλες βαλκανικές χώρες και ενισχύεται

η εθνική στρατηγική στον τομέα των Μεταφορών.
Ο υπουργός ανακοίνωσε, ότι τον Αύγουστο του 2017 ολοκληρώνεται το βόρειο τμήμα του κάθετου άξονα Αρδάνιο – Ορμένιο –Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα ενώ δημοπρατείται άμεσα και ο άξονας Ξάνθη – Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα.

Θάσος: Άσκηση υπό τον υπουργό Άμυνας
Άσκηση εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος από Διμοιρία Εθνοφυλάκων στη Θάσο παρακολούθησε χθες το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή.
Ο υπουργός ανέφερε πως στις επόμενες μέρες, η Θάσος θα αποκτήσει δικό της Πεδίο Βολής όπου οι εθνοφύλακες θα μπορούν να εκπαιδεύονται σε εβδομαδιαία βάση.

Καβάλα: Συνάντηση δημάρχου με απλήρωτους συμβασιούχους
Συνάντηση με τους απλήρωτους συμβασιούχους των οποίων τα χρηματικά εντάλματα δεν εγκρίνει ο Επίτροπος λόγω της διχογνωμίας που υπάρχει για την ανανέωση των συμβάσεών τους για το 2017, είχε χθες η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Σύμφωνα με τη δήμαρχο, σε συνομιλία της με τον Επίτροπο, της διεμήνυσε ότι το θέμα θα λυθεί, θετικά ή αρνητικά για τους συμβασιούχους, οριστικά μέσα στο Μάρτιο με δικαστική απόφαση. Η δήμαρχος ξεκαθάρισε προς τους συμβασιούχους ότι αν δεν υπογράψει ο Επίτροπος τα εντάλματα πληρωμής των ο Δήμος Καβάλας δεν μπορούν να πληρωθούν.

Καβάλα: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στον ΟΛΚ
Με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, Χρήστο Ηλιάδη θα έχει σήμερα συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Κωνσταντίνος Αντωνιάδης στις 11 το πρωί στα γραφεία του Οργανισμού. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα γίνει ενημέρωση για το θέμα του τουρισμού κρουαζιέρας.

Καβάλα: Εκδήλωση του ΚΚΕ
Η Τοπική Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 15 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΑ», εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις- οι θέσεις του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Ομιλητής είναι ο Δημήτρης Παπατολίδης, γραμματέας της περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Καβάλα: Εκδήλωση της ΛΑΕ
Εκδήλωση – συζήτηση με ομιλητή τον Γιάννη Τόλιο, οικονομολόγο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και υπεύθυνο της οικονομικής της επιτροπής θα πραγματοποιήσει η οργάνωση Ν. Καβάλας της ΛΑΕ. Θέμα της είναι «Η έξοδος από την Ευρωζώνη και η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα». Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 19.30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Καβάλα: Επιμορφωτικά θεατρικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς
Επιμορφωτικά βιωματικά εργαστήρια για το θέατρο με τίτλο: «Όταν το θέατρο συναντά την εκπαίδευση» διοργανώνουν σήμερα και την επόμενη Τετάρτη, η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί θεατρικές μεθόδους και τεχνικές που θα τους βοηθήσουν στο ανέβασμα μιας σχολικής παράστασης και στην απόκτηση στοιχείων και εργαλείων του θεάτρου που θα τους είναι χρήσιμα στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία.

Καβάλα: Καλλιτεχνικά εργαστήρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Το δεύτερο καλλιτεχνικό εργαστήρι, για το έτος 2017, που έχει ως αντικείμενο την «γνωριμία με τον πηλό», διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με την εθελοντική συμβολή της κεραμίστριας Στέλλας Ρόκκου, χωρίζεται σε δύο ενότητες και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου και την Τρίτη 4 Απριλίου στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η είσοδος στην παραπάνω δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η προεγγραφή.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Αναμένονται και τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα