Χανιά: Σύσκεψη ενόψει της ανάρτησης των δασικών χαρτών

08:37 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επικείμενη ανάρτηση των δασικών χαρτών και οι επιπτώσεις που θα έχει η οριστικοποίηση τους σε περιοχές που σήμερα χρησιμοποιούνται ως κτηνοτροφικές και δασικές, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην αντιπεριφέρεια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αναμονή, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, ωστόσο μόλις οριστικοποιηθεί η διαδικασία θα υπάρξει ευρύτατη ενημέρωση των πολιτών και των φορέων. Οι παριστάμενοι στη σύσκεψη χαρακτήρισαν αναγκαία την ύπαρξη των δασικών χαρτών, αφού όμως υπολογιστούν οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Κάνοντας

μια πρώτη προσέγγιση του θέματος, η προϊσταμένη της διεύθυνσης δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη, εκτίμησε ότι οι δασικοί χάρτες δεν θα θίγουν άμεσα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, ωστόσο αυτό θα επηρεαστεί έμμεσα, καθώς τα δάση έχουν ξεχωριστό ιδιοκτησιακό καθεστώς από τις γεωργικές εκτάσεις. Όπως επισημάνθηκε, οι δασικοί χάρτες θα αναρτηθούν για όλες της περιοχές της περιφερειακής ενότητας, στις οποίες θα γίνει κατηγοριοποίηση των γαιών.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τη ζώνη της παλαιάς κτηματογράφησης και αφορά τον δήμο Χανίων, τις πρώην κοινότητες Κουνουπιδιανών, Νεροκούρου και τμήματα των περιοχών Σούδας, Μουρνιών, Δαράτσου και Γαλατά. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα