Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:30 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Ένταση για τη διαχείριση των προβλημάτων από τις χιονοπτώσεις
Σε έντονους τόνους πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με αφορμή τη διαχείριση των προβλημάτων από την πρόσφατη παρατεταμένη χιονόπτωση στην περιοχή. Κριτική άσκησαν οι επικεφαλής δύο παρατάξεων, ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ο Μάκης Παπαδόπουλος. Την ικανοποίησή της εξέφρασε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα για την προσπάθεια που κατέβαλε ο δήμος και οι εργαζόμενοι.
Της συνεδρίασης προηγήθηκε τελετή κοπής της πίτας, παρουσία του Μητροπολίτη

Φιλίππων – Νεαπόλεως και Θάσου, Προκοπίου.

Καβάλα: Ο δήμος στο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης
Οριστικά στους δήμους Καβάλας και Αλεξανδρούπολης το Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης. ΟΙ ενστάσεις των δήμων Κομοτηνής και Ξάνθης εξετάστηκαν και δεν διαφοροποίησαν το τελικό αποτέλεσμα. Παρεμβάσεις και έργα 8,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα για κάθε έναν από τους δύο δήμους.

Αν.Μακεδονία: Συμβολή του ΓΕΩΤΕΕ στην πρωτογενή τομέα
Τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα της οικονομίας της περιφέρειάς μας, αλλά και των γεωτεχνικών τέθηκαν από πλευράς του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην έδρα της Περιφέρειας.
Συζητήθηκαν θέματα όπως οι παράνομες εισαγωγές γεωργικών φαρμάκων, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στην Περιφέρεια και προτάθηκαν δράσεις για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας, την ολοκλήρωση του Φράγματος Μαρμαρά κ.α.. Έμφαση στη συζήτηση δόθηκε και στην αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχή για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και όχι μόνο.

Δράμα: Συνεχίζεται η δράση του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης
Μέσω τριών προγραμμάτων του INTERREG για τη βελτίωση της πρόσβασης σε τουρίστες με αναπηρία, την αναβάθμιση εγκαταλειμμένων οπωρώνων και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε σχέση με το Δίκτυο NATURA 2000 μέσω της διοργάνωσης οικολογικών φεστιβάλ και άλλων στοχευμένων ενεργειών, συνεχίζει τη δραστηριότητα του το 2017 ο Φορέας Διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης. Ο Φορέας θα συνεχίσει επίσης, την προσπάθειά του για ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους που ανακαλύφθηκε σε περιοχή της Οροσειράς Ροδόπης, ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρός του Σταύρος Κεχαγιόγλου.

Καβάλα: Οι εξελίξεις στο Μεταναστευτικό Δίκαιο
Εκδήλωση ενημέρωσης για τις νεότερες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό Δίκαιο οργανώνει η Ένωση Νομικών Μεταναστευτικού Δικαίου “IMMIGRATIO” την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, οδός Παύλου Μελά αρ. 5. Ομιλητής θα είναι ο Δικηγόρος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Ένωσης, Γεώργιο Τσαούση.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και απάντηση τυχόν ερωτήσεων.

Καβάλα: Ξεκίνησαν να μοιράζονται σχολικά γεύματα
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, το Πρόγραμμα «ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ» από τον ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας με το 2ο και το 7ο Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Καβάλας. Στα Σχολεία αυτά διανεμήθηκαν δωρεάν ζεστά υγιεινά γεύματα και συνοδευτικά αυτών σε 154 και 80 μαθητές/-τριες αντιστοίχως. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα σχολεία.

Καβάλα: Προνοιακά επιδόματα ΑΜΕΑ
Τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου, όπως κάνει γνωστό ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας.

Καβάλα: Βράβευση Συνταξιοδοτηθέντων Γιατρών
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας πραγματοποιεί την Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 8.30 το βραδύ στο Ξενοδοχείο EGNATIA. Η Εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη βράβευση των Συνταξιοδοτηθέντων Γιατρών Εριφυλλίδη Ευσταθίου, Πυρηνικού Γιατρού και Ζηνά Δημητρίου, Γενικού Γιατρού. Επιπρόσθετα, θα τιμηθεί- μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Καρδιολόγος Σιδηρόπουλος Χαράλαμπος για τη συνολική Εθελοντική του προσφορά.

Καβάλα: Θεατρικό σεμινάριο
Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο: «O έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος», με εισηγητή τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη του θεάτρου και του κινηματογράφου, ηθοποιό και σεναριογράφο, Δήμο Αβδελιώδη. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, και ώρα 18:00 -20:30 μ.μ στο θέατρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ.

Καβάλα: Επαναλειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 επαναλειτουργούν οι δύο παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καβάλας, η παιδική βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά (Χανίων 1 – Πολύκεντρο) και η παιδική βιβλιοθήκη του Τιμίου Σταυρού (13ης Σεπτεμβρίου 10).

Καιρός
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα