Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:18 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Υπό κατάργηση η γραμμή Καβάλας – Πρίνου
Για πρώτη φορά υπάρχει ο κίνδυνος η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου να κλείσει λόγω μη ύπαρξης δρομολογίων καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόγραμμα δρομολογίων από 1-1-2017. Η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΘ δεν διαθέτει σκάφος λόγω της ετήσιας συντήρησης του φέρρυ που εξυπηρετεί την γραμμή. Η εταιρεία ΝΕΚ δεν έχει δηλώσει δρομολόγια ενώ το φέρρυ της εταιρείας

Φιλιάγκος περιμένει να λάβει την σχετική άδεια αξιοπλοΐας από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Καβάλα: Βελτιώνεται η λειτουργία του Νοσοκομείου
Εξαιρετική, χαρακτήρισε, τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καβάλας ο διοικητής του Αναστάσιος Καρασαββόγλου, σε συνέντευξη Τύπου χθες, το οποίο σήμερα διαθέτει 6 εκ. ευρώ ως αποθεματικό στο ταμείο του. Πάρα τις ελλείψεις σε ιατρικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς από το 2010 έφυγαν 43 γιατροί και προσλήφθηκαν 30 και παράλληλα έφυγαν 337 εργαζόμενοι ενώ προσλήφθηκαν μόλις 70, το Νοσοκομείο Καβάλας παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες και έχει προχωρήσει σε εξοικονόμηση πόρων.
Για το 2017 αναμένονται να γίνουν 5 προσλήψεις μόνιμων γιατρών και 3 νοσηλευτών ενώ συνολικά το νοσοκομείο το επόμενο έτος θα ενισχυθεί με 29 άτομα.

Καβάλα: Οδηγίες για την ασφαλή μετακίνηση
Οδηγίες για την ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών έδωσε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο Αστυνομικός Διευθυντής Καβάλας Γιώργος Γκράνας. Όπως τόνισε συγκεκριμένα, τα παιδιά πρέπει να κάθονται στα κατάλληλα για την ηλικία τους καθισματάκια και αυτά όπως και όλοι οι επιβαίνοντες να φορούν ζώνες ασφαλείας. Οι οδηγοί να είναι τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να μην παραβιάζουν τη σηματοδότηση και να τηρούν τα όρια ταχύτητας. Να μην καταναλώνουν αλκοόλ πριν την οδήγηση, να μη χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές ικανότητές τους και τις τεχνικές προδιαγραφές των αυτοκινήτων τους. Και τέλος να σέβονται τους επιβάτες και χρήστες του οδικού δικτύου οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Καβάλα: Σύλληψη για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού
Ένας 61χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Ορφανίου, κατηγορούμενος για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού. Όπως διαπιστώθηκε ο 61χρονος απασχολούσε παράνομα, στην κτηνοτροφική του μονάδα, έναν 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συνελήφθη και ο 29χρονος κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Παγγαίο: Σε καλό δρόμο η διαχείριση των αδέσποτων ζώων»
Με το ποσό των 7.590,55 χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Παγγαίου για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων που διαβιούν εντός των ορίων του Δήμου. Ο Δήμος Παγγαίου βρίσκεται στην 23η θέση, από το σύνολο των 88 Δήμων της Επικράτειας που υπέβαλαν πρόταση χρηματοδότησης. Το ύψος της χρηματοδότησης προέκυψε αναλογικά για όλους τους Δήμους που υπέβαλαν πρόταση, μετά από οριζόντια κατανομή που έκανε το Υπουργείο και ανέρχεται σε ποσοστό 34% επί των εξόδων για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων και σε ποσοστό 24% επί των εξόδων για την σίτιση αδέσποτων ζώων.

Δράμα: Ανοικτό το Χιονοδρομικό Φαλακρού τις γιορτές
Ανοικτό θα είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού Δράμας κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Το χιονοδρομικό κέντρο είναι σε λειτουργία καθημερινά από σήμερα 21/12/2016 μέχρι και 15/1/17 ενώ στη συνέχεια θα λειτουργεί κάθε τριήμερο (Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή) έως τις 12 Απριλίου.
Προς το παρόν λειτουργεί μόνο ο τετραθέσιος αποσυμπλεκόμενος αναβατήρας (ΕΑ1) μόνο για βόλτα. Σε περίπτωση χιονόπτωσης οι αναβατήρες.

Θάσος: Ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Χθες ξεκίνησαν επίσημα οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου, με θέμα «Το Νησί του Άη Βασίλη». Στα πλαίσια του προγράμματος της σημερινής ημέρας, θα πραγματοποιηθεί, στις 6 το απόγευμα η Θεατρική Παράσταση της 1ης και της 2ης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις της διοργάνωσης είναι δωρεάν.

Καβάλα: Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο
Χριστουγεννιάτικη συναυλία με ελεύθερη είσοδο οργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σήμερα Πέμπτη 22/12 στις 9 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα Μουσικά Σύνολα του Δ.Ω.Κ. (ορχήστρες & χορωδίες) θα εμφανιστούν με ένα ποικίλο και ιδιαίτερα πλούσιο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Συμμετέχουν η Ορχήστρα Εγχόρδων (διεύθυνση: Χρήστος Κόζαλης), η Ακορντεονάτα (διεύθυνση: Παύλος Ξανθόπουλος), η Young Power Orchestra (διεύθυνση: Κρίστοφερ Μπάκα), και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής (διεύθυνση: Μανώλης Παργεντάκης) με την Παιδική & τη Μεικτή Χορωδία του Ωδείου (διεύθυνση: Κατερίνα Κοψαχείλη).

Καιρός
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα