Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:25 19/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Οικονομική ενίσχυση στους απολυμένους των λιπασμάτων
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, η κοινή υπουργική απόφαση, που αφορά την χορήγηση, εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 1000 ευρώ ανά άνεργο, των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Καβάλα: Βρέθηκε ο 16χρονος στο δάσος της Λέκανης
Αίσιο τέλος η περιπέτεια 16χρονου από την Λεκάνη, που χάθηκε ενώ κυνηγούσε με τον πατέρα του. Μετά από πολύωρη αναζήτηση στα δάση της Λεκάνης, αργά το βράδυ εντοπίστηκε σώος.
Ο νεαρός είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα του το απόγευμα

της Κυριακής και χάθηκε όταν χωρίστηκαν. Κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και το Δασαρχείο και μετά από εκτενή αναζήτηση τον εντόπισαν στις 11 το βράδυ στο δάσος της Λεκάνης.

Καβάλα: Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο
Διπλή συνεδρίαση σήμερα (Δευτέρα) για το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 6 με θέμα των ισολογισμού του δήμου για το 2015 και η δεύτερη στις 8 το βράδυ με 34 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Νέστος: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
Συνεδριάζουν την Τρίτη στις 2 μετά το μεσημέρι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Νέστου με μοναδικό θέμα την έγκριση του απολογισμού οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Νέστου.
Στην συνέχεια το Σώμα θα συνεδριάσει στις 4 το απόγευμα και μεταξύ άλλων θα αποφασίσει την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας Δήμου Νέστου με την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. για την

Καβάλα: Λειτούργησε χθες η αγορά
Στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων χθες ήταν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα και της Καβάλας. Η αγοραστική κίνηση χθες κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. H αγορά αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει με εορταστικό ωράριο, δηλαδή θα είναι ανοικτή πρωί και απόγευμα.

Καβάλα: Συνελήφθη διαρρήκτης
Δύο αυτοκίνητα και επτά καταστήματα διέρρηξε 26χρονος στην Καβάλα το πρωί του Σαββάτου. Στην τελευταία διάρρηξη έγινε αντιληπτός από περιοίκους που ειδοποίησαν την αστυνομία και τον συνέλαβε. Από τη δράση του ο 26χρονος είχε αποκομίσει μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 348 ευρώ, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1 φιάλη αλκοολούχου ποτού και 1 φακό.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 123,26 ευρώ και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Καβάλα: Επίδοση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ανακοινώθηκε ότι οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Ιουνίου 2015 στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική μπορούν να παραλαμβάνουν τα πρωτότυπα πιστοποιητικά από το Γραφείο 529 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Τα πιστοποιητικά θα επιδίδονται στους ενδιαφερομένους αυτοπροσώπως ή στους νόμιμους κηδεμόνες και εκπροσώπους τους με την επίδειξη αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας ή σε άτομα εξουσιοδοτημένα με υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη με το «γνήσιο της υπογραφής».

Καβάλα: Νέα διανομή τροφίμων από το δήμο Καβάλας
Στην 8η διανομή τροφίμων προχωρά ο δήμος Καβάλας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Συν-Πράττοντας για όλους». Πρόκειται για βρεφικά είδη, είδη παντοπωλείου και νωπού κοτόπουλου τα οποία θα διανεμηθούν από αύριο Τρίτη 20 έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 8:30 το πρωί με μία το μεσημέρι, στις κεντρικές αποθήκες του δήμου στο στρατόπεδο Κωτσάλου και στο παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων.

Καβάλα: Εκδήλωση για το Ζάππειο Κωνσταντινουπόλεως
Ο Δήμος Καβάλας φιλοξενεί για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) στην παρουσίαση ενός εξαιρετικού ιστορικού ντοκιμαντέρ για την ιστορική διαδρομή και την εκπαιδευτική δράση του Ζάππειου Παρθεναγωγείου Κωνσταντινουπόλεως.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ με είσοδο ελεύθερη.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Θρακική Εστία Καβάλας στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας. Την εκδήλωση πλαισιώνουν η χορωδία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και η πολυμελής χορωδία της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

Καβάλα: «Χριστούγεννα στο… σκοτάδι»
«Χριστούγεννα στο σκοτάδι» ονομάζεται η πρωτότυπη εκδήλωση που οργανώνει η Θρακική Εστία Καβάλας και η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών,στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας.
Πρόκειται για ένα γεύμα που θα γίνει αύριο (Τρίτη) στις 8 το βράδυ στην ταβέρνα του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συνδαιτυμόνες θα έχουν τα μάτια κλειστά. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει προηγηθεί εγκαίρως η αγορά των εισιτηρίων.

Καβάλα: Χριστουγεννιάτικες δράσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Με κεντρικό μήνυμα «Η αγάπη και πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της αγάπης ένα μικρό παιδί, ένας έφηβος, ένας ενήλικας» η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει ενεργά στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας, με ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από σήμερα (Δευτέρα) έως και την Τετάρτη.
Σήμερα (Δευτέρα), από τις 5 έως τις 7.30 το απόγευμα, στο εργαστήρι του Άη Βασίλη (Κεντρική Πλατεία) η Δημοτική Βιβλιοθήκη δημιουργεί μαζί με τα παιδιά εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δώρα. Η δράση θα συνοδευθεί με face painting για μικρούς και γιατί όχι και για μεγάλους.

Καιρός
Αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα στην Αν.Μακεδονία και τη Θράκη, με χαμηλές όμως θερμοκρασίες. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα