Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:31 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Θυελλώδεις άνεμοι στη περιοχή
Για θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους εντάσεως 8 και 9 μποφόρ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στις περιοχές Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. Επισημαίνει δε την αναγκαιότητα λήψης ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τακτικά δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ..

Καβάλα: Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία για μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων
Όποια

απόφαση και αν ληφθεί θα γίνει μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Νέας Καρβάλης ή όπου αλλού και αν σχεδιαστεί, επεσήμανε χθες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, σχετικά με τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων που θα γίνει στον νομό Καβάλας.

Δράμα: Καθαρισμός ρέματος στην Καλλίφυτο
Στον καθαρισμό του χειμάρρου της Καλλιφύτου, από τη γέφυρα της οδού Φιλίππου μέχρι και τον πλακοσκεπή της οδού Χελμού (περιοχή ανάπλασης), προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία από ακραία φαινόμενα, προχώρησε η δημοτική αρχή Δράμας σε συνεργασία με την αρμόδια δημοτική επιχείρηση.

Καβάλα: Επίσκεψη Α. Θεοχαρόπουλου
Στην Καβάλα θα βρεθεί σήμερα (Τρίτη) ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος. Θα συναντηθεί με τη δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει με τους αγρότες του Νέστου για το πρόγραμμα Leader.

Καβάλα: Απολογισμός δημάρχου για τη πρώτη διετία
Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για το Δήμο», με την ευκαιρία συμπλήρωσης δυο ετών από την ανάληψη των καθηκόντων της, οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για τον απολογισμό του έργου του Δήμου Καβάλας την προηγούμενη διετία και τους αναπτυξιακούς στόχους της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο Airotel GALAXY στις 7 το απόγευμα.

Καβάλα: Συνεδρίαση του Επιμελητηρίου
Με αντικείμενο το Προϋπολογισμό του για το 2017 συνεδριάζει σήμερα (Τρίτη) στις 8.30 το βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας.
Στην συνεδρίαση θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην υποβολή πρότασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, με τίτλο «κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα» σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής.

Δράμα: Σεμινάριο για την καλλιέργεια της αμπέλου
Τετραήμερο δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για την καλλιέργεια της αμπέλου, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.
Το θέμα του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι: «Μαθήματα Αμπελουργίας – Οινολογίας» και θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ως την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ Δράμας – Θεσσαλονίκης. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 16 ώρες. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Καβάλα: Εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών στα Πετρέλαια
Φοιτητές του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και οι σπουδαστές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (TEI Σερρών), επισκέφθηκαν το εργοστάσιο «Σίγμα» των πετρελαίων Καβάλας. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης, στα εργαστήρια και στο Χημείο και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του μοναδικού βιομηχανικού συγκροτήματος της χώρας στο οποίο πραγματοποιείται σήμερα παραγωγή και επεξεργασία υδρογονανθράκων.

Καβάλα: Ενημέρωση επαγγελματιών για τη Σήμανση Ποιότητας
Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την παροχή Σήμανσης Ποιότητας και Εντοπιότητας για τις υπηρεσίες τουρισμού και εστίασης που παρέχονται εντός του Εθνικού Πάρκου Αν.Μακεδονίας- Θράκης και την ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στην περιοχή οργανώνει ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας-Ισμαρίδας στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή (πίσω από το Γυμνάσιο), την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα.
Η Σήμανση Ποιότητας και Συνεργασίας ΕΠΑΜΑΘ απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες τουρισμού οι οποίοι λειτουργούν χώρους διαμονής, όπως αστικά, αγροτικά ή παραδοσιακά ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, τουριστικούς οικίσκους, καθώς επίσης και χώρους εστίασης όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, κ.α.
Σκοπός είναι η δημιουργία μιας μοναδικής ταυτότητας των προϊόντων/υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα και σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος.

Καβάλα: Εκδήλωση από την Ιατρική Εταιρεία
Η Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνει τριήμερη Επιστημονική Εκδήλωση «Ημέρες Υπέρτασης – Καβάλα 2016», από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο LUCY, στην Καβάλα.
Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα στοχεύει στην ενημέρωση των γιατρών της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής στις σύγχρονες απόψεις για την παθοφυσιολογία, τη διάγνωση και τη θεραπεία της αρτηριακής υπέρτασης, των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου και των βλαβών των οργάνων στόχων και κυρίως στην άμεση μεταφορά τους στην καθημερινή κλινική πράξη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 εκπαιδευτικές συνεδρίες στις οποίες συμμετέχουν 24 έμπειροι ειδικοί επιστήμονες.

Καβάλα: Διανομή κρέατος σε δικαιούχους
Διανομή κρέατος σε δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» ξεκινά από σήμερα (Τρίτη) ο δήμος Καβάλας. Σημεία απ’ όπου γίνεται η παραλαβή των τροφίμων είναι οι Κεντρικές Αποθήκες του Δήμου Καβάλας (στρατόπεδο Κωτσάλου) και παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων. Η διανομή θα γίνεται από την Τρίτη έως και την Πέμπτη από τις 8.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί την αίτησή τους καθώς επίσης και οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ τόσο του αιτούντα όσο και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς τους.

Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά»
Το βιβλίο του Ψυχίατρου- ψυχαναλυτή Ιάκωβου Μαρτίδη, με τίτλο «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά» παρουσιάζουν ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

Καβάλα: Ποντιακή παράσταση με εκπλήξεις
Η παράσταση «Ζωή και κότα… με χαβίτς και με κορκότα» θα παρουσιαστεί τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Πρόκειται για μία νέα ποντιακή επιθεώρηση που ξεκινά το ταξίδι της στην Ελλάδα από την πόλη της Καβάλας, που είναι συνδεδεμένη με τον ποντιακό λόγο, το τραγούδι και το χορό, περιλαμβάνει όμως και αρκετές σκηνές που δεν είναι γραμμένες στην ποντιακή διάλεκτο. Μια μικρή πρόγευση της επιθεώρησης θα μπορεί να έχει το Καβαλιώτικο κοινό σήμερα Τρίτη στις 6 η ώρα το απόγευμα καθώς μέλη του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας μαζί με τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη, θα παρουσιάσουν τραγούδια, χορούς και άλλες εκπλήξεις, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Καιρός
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές και από το μεσημέρι χιονόνερο ή χιόνι και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 9. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα