Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:51 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, από απολυμένους της ΒΦΛ που ζητούν από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις για συνολική επίλυση του προβλήματος αλλά και οικονομική ενίσχυσή τους. Σύμφωνα με τους απολυμένους η κατάληψη θα συνεχιστεί επ’ αόριστον.
Τα αιτήματα των απολυμένων:
«Άμεσα να ανακοινωθεί και να υλοποιηθεί το σχέδιο

της Κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει ένα υγιές επιχειρηματικό πλάνο λειτουργίας της μοναδικής Λιπασματοβιομηχανίας της χώρας, με εξασφάλιση όλων των θέσεων και σχέσεων εργασίας.
Μέχρι την υλοποίηση του παραπάνω πλάνου, να χορηγηθεί έκτακτο εφάπαξ οικονομικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο στους απολυμένους όπως επανειλημμένως.
Μέχρι την αποκατάσταση στην εργασία τους, να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων όπως πάγωμα της καταβολής του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές όπως ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ, ένταξη των απολυμένων σε κοινωνικά τιμολόγια αλλά και πρόσβαση σε παροχές και προγράμματα του ΟΑΕΔ».
Δήλωση Παπαφιλίππου:
Την κατανόησή του εξέφρασε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαφιλίπου για την στάση των εργαζομένων της ΒΦΛ που κατέλαβαν τα γραφεία του κόμματος. Ο κ. Παπαφιλίππου και οι άλλοι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επικοινώνησαν με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο κ.Παπαφιλίππου αναμένεται σύντομα να βρεθεί λύση.

Την τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου θα τιμήσει ο Δήμος Καβάλας στη διάρκεια της σημερινής (Πέμπτη) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Καβαλιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια την επόμενη Τετάρτη θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που της επιδικάστηκε ζητά να λάβει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, μέσω των καταθέσεων που διατηρεί στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ανέφερε ότι στην Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις του Οργανισμού καλύπτουν το ποσό και ως εκ τούτου η εκταμίευση μπορεί να πραγματοποιηθεί από αυτές τις καταθέσεις. Πλην όμως η Τράπεζα της Ελλάδος στην έγγραφη απάντησή της επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται ως προς τον τρόπο καταβολής του ποσού αυτού, αν δηλαδή θα γίνει μεταφορά των χρημάτων σε λογαριασμό της «Δημωφέλεια» ή αν θα δώσει στην «Δημωφέλεια» αυτό το χρηματικό ποσό σε άυλους τίτλους ή μετοχές.

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις για Περιφερειακή Ανάπτυξη – ΕΣΠΑ και Επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ : Δυνατότητες για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και θα οδηγήσει στην ανάδειξη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει η τοπική οργάνωση του κόμματος. Η διαδικασία θα γίνει στα κεντρικά γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Καβάλα (Βενιζελου 39, 3ος όροφος) την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ξεκινά σήμερα το απόγευμα στην Καβάλα το 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιεγχειρητικής Νοσηλευτικής που διοργανώνει ο Σύλλογος Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου στο Ξενοδοχείο LUCY. Στο συνέδριο, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Καβάλα, θα συζητηθούν εμπεριστατωμένα και διεξοδικά, επιστημονικά θέματα που αφορούν στο χώρο του νοσοκομείου και ειδικότερα τη φροντίδα των ασθενών, πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την χειρουργική επέμβαση.

Την παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Τρεις Καλές Συμβουλές» παρουσιάζει στην Ελευθερούπολη και στη Νέα Πέραμο Καβάλας, ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη». Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Ελευθερούπολη αυτό το Σάββατο (15 Οκτωβρίου) στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο και στη Νέα Πέραμο την Κυριακή (16 Οκτωβρίου) στις 12 το μεσημέρι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Η γενική είσοδος κοστίζει 5 Ευρώ.

Την παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου» σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του προγράμματος των χειμερινών του παραστάσεων, το Σάββατο (15 Οκτωβρίου 2016) στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου
Ερμηνεύουν οι Θεμιστοκλής Καρποδίνης και Αγάπη Μανουρά
Παράλληλα, διοργανώνεται σεμινάριο με θέμα «O έλεγχος και ο τρόπος εκφοράς του λόγου ως ρυθμιστής της σημασίας και του νοήματος» την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με εισηγητή τον Δήμο Αβδελιώδη.

Η ετήσια πολιτιστική εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας η οποία είναι αφιερωμένη στην 104η επέτειο της απελευθέρωσης της Θάσου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στο πλαίσιο της θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια καθώς και Παραδοσιακά Παιδικά Παιχνίδια. Στην εκδήλωση επίσης συμμετέχουν οι σύλλογοι της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη»,
Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Δράμας «Βοϊράνη»,και Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας & Πεντακοσίων.

Ποδηλατοδρομία διοργανώνει για 6η χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, στη Δημοτική Ενότητα Πιερέων, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από το Κοινοτικό Κατάστημα Πλατανότοπου, με ενδιάμεσους σταθμούς της διαδρομής, τη Μουσθένη, το Πυργοχώρι και Μελισσοκομείο και θα τερματίσουν στην Αυλή. Τόπος συνάντησης θα είναι το Κοινοτικό Κατάστημα Πλατανοτόπου, με ώρα προσέλευσης στις 10 το πρωί.

Από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή, στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης θα πραγματοποιηθούν οι 10οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική και απαιτητική αθλητική εκδήλωση που γίνεται μέσα στη φύση στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης. Αφορά σε αγώνες 162 χλμ,, 110 και 10 χλμ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και αγώνες για μικρά παιδιά ενός και δύο χιλιομέτρων πάντα μέσα στο δάσος.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ανεξαρτητοι ελληνες, συριζα, καβαλα, βφλ, υγιές, ενφια, δεη, δευακ, οαεδ, λύση, αθηνα, τραπεζες, ελλαδα, εκλογες, νέα, θεατρο, δηπεθε, χλμ, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, βενιζελος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, βουλευτες, ρυθμιση οφειλων, βφλ, εργασια, θεμα, θιασος, θρακη, παιχνιδια, πλαισιο, τραγουδια, ωρα, αγαπη, αγωνες, γαλαξιας, γινει, γινεται, γραφεια, δασος, δευακ, δημος, δηπεθε, δηπεθε καβαλας, δωσει, εγγραφη, ευρω, εφαπαξ, ζητα, κελσιου, κυβερνηση, λύση, μακεδονια, ξενοδοχειο, παντα, παραμυθια, παιδικα, παιδια, ποδηλατες, προγραμματα, πρωι, ρυθμιση, σαββατο, συντομα, σκηνοθεσια, συλλογοι, σχεδιο, σχολειο, υλοποιηση, φυση, φορα, χλμ, αυλη, μποφορ, εθνικο, κυριακη, τραπεζα, θεματα, θερμοκρασια, υγιές
Τυχαία Θέματα