Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

10:42 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Θάσος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά-Ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα
Ελεγχόμενη είναι πλέον η κατάσταση στη Θάσο, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να παραμένουν στο νησί για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι καμένες εκτάσεις υπολογίζονται στα 120.000 στρέμματα.
Να μην χαλαρώσουν οι ρυθμοί επιτήρησης των εκτάσεων που έκαψε η πυρκαγιά, ζήτησε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας ανέφερε ότι συγχρόνως επείγουν τα αντιπλημμυρικά έργα για το νησί.

Ήδη σήμερα αναμένονται δύο μηχανήματα του στρατού για την έναρξη των έργων προστασίας από τις πλημμύρες. Αρχικά θα γίνει ο καθαρισμός των ρεμάτων, στη συνέχεια θα γίνει συντήρηση των αγροτικών δρόμων και θα ακολουθήσει ο καθαρισμός και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με βάση τις υπάρχουσες μελέτες.
Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο νησί ζητά το Επιμελητήριο Καβάλας.
Για τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά κατέθεσε ερώτηση στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σχετικά με την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων λαϊκών νοικοκυριών και παραγωγών στη Θάσο καθώς και τη χρηματοδότηση όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
Η ΔΕΗ ανακοινώνει την αναστολή των αποκοπών παροχών πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δήμο Θάσου και Θερμαϊκού, οι οποίοι έχουν κηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Καβάλα: Στήριξη του υπουργείου Εργασίας στους εργαζόμενους των λιπασμάτων
Συμβολικό χαρακτήρα είχε η χθεσινή επίσκεψη του γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στην Καβάλα προκειμένου, όπως ανέφερε, να δείξει την συμπαράσταση της κυβέρνησης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ.
Επίσης, ανέφερε πως προωθείται η χορήγηση βοηθήματος στους εργαζόμενους, ενώ σε ερώτηση αν έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο αυτοδιαχείρισης στο εργοστάσιο απάντησε ότι λόγω των χρεών της επιχείρησης αυτό δεν θα αποτελούσε βιώσιμη λύση.
Ο κ. Νεφελούδης είχε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΒΦΛ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.

Καβάλα: Συνεδριάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος για αναστολή της αποχής
Την αναστολή της αποχής των δικηγόρων αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που συνεδρίασε στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Αθανάσιο Αθανασίου σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ του τοπικού συλλόγου για να λάβει σχετική απόφαση.

Καβάλα: Ερώτηση Ν. Παναγιωτόπουλου για το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα»
Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος επισημαίνει τα προβλήματα και τον κίνδυνο να κλείσει το Ίδρυμα ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να διευκρινίσουν τις προθέσεις και το σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Οι οφειλές ύψους 396.000 ευρώ του Ιδρύματος προς το Ι.Κ.Α. (οι οποίες περιλαμβάνουν προσαυξήσεις και πρόστιμα 125.000 ευρώ) και η μη χορήγηση, για το λόγο αυτό, της απαραίτητης πιστοποίησης από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στερούν από το Ίδρυμα τη δυνατότητα είσπραξης των εντελώς αναγκαίων για την ομαλή λειτουργία του χρηματοδοτικών πόρων, αναφέρει στην ερώτηση του ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Καβάλα: Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου
Εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμής στον ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Παπανδρέου, 20 χρόνια μετά από το θάνατό του και 42 χρόνια μετά από την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος οργανώνει σήμερα (Τετάρτη) στις 8 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Δράμα: Έργα 8,5 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης
Έργα ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 8.600.000,00 ευρώ διεκδικεί για την περιοχή ο δήμος Δράμας, μέσα από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν προήλθαν από την πολύμηνη προετοιμασία, ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες και τους φορείς.

Καβάλα: Εξυπηρέτηση πολιτών για το Κοινωνικό Εισόδημα
Ο Δήμος Καβάλας ανακοινώνει ότι οι πολίτες, για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), θα εξυπηρετούνται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κάθε Τρίτη & Πέμπτη (Διοικητήριο, 3ος όροφος, γραφεία 375-370-349) και ώρες 09.00 – 14.00

Καβάλα: Παράταση της έκθεσης φωτογραφίας για τον Γιώργο Σεφέρη
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο Έλληνα Νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη παρατείνουν την λειτουργία της έκθεσης φωτογραφιών του ίδιου του ποιητή «Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης», έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016,. Σκοπός της παράτασης είναι να καταφέρουν να την επισκεφθούν οργανωμένα οι εκπαιδευτικές κοινότητες του νομού Καβάλας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Καβάλα: «Σινεμά ξανά» με τους δημιουργούς παρόντες
Με τον τίτλο «Σινεμά Ξανά», για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Κινηματογραφική Λέσχη Καβάλας, παρουσιάζει στο κοινό ταινίες και τους δημιουργούς τους σε μια διοργάνωση που έχει στόχο να αναδείξει τον καλό ελληνικό κινηματογράφο.
Οι προβολές ξεκινούν απόψε στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο», στις 8 το βράδυ, με τις βραβευμένες ταινίες από το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας
Τις επόμενες μέρες θα φιλοξενηθούν οι σκηνοθέτες Ελισάβετ Χρονοπούλου, Γιώργος Ζώης, Δημήτρης Αθανίτης, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος και Αγγελική Αριστομενοπούλου.

Νεφώσεις
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα