Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:38 26/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Ξενοδοχείο το παλιό Νοσοκομείο
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας η πρόταση της δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα για σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου Καβάλας για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου ως Ξενοδοχείου ιαματικού τουρισμού, υπό την μορφή συνεκμετάλλευσης. Η πρόταση προβλέπει την παραχώρηση του μεριδίου του Δημοσίου σε ποσοστό 20%του ακινήτου για 100 χρόνια και θα σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών για έγκριση, μετά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ της κ. Τσανάκα και

του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη. Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια καθώς διήρκησε περισσότερο από 2 ώρες ενώ κατά διαστήματα οι τόνοι ήταν υψηλοί δεδομένου ότι από πλευράς αντιπολίτευσης ζητήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου να γίνει κατά κυριότητα και όχι κατά χρήση.

Καβάλα: Παράταση λειτουργίας Κάμπινγκ Κεραμωτής
Παράταση λειτουργίας ενός χρόνου δόθηκε στον Δήμο Νέστου για να διευθετήσει τις εκκρεμότητες στο Κάμπινγκ Κεραμωτής, όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο. Το πρόβλημα προέκυψε μετά από καταγγελίες δημοτών, αλλά μετά την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργούν Οικονομικών κ. Αλεξιάδη διευθετήθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Τσομπανόπουλο, ως δημοτική αρχή θα φροντίσουν έτσι ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι νόμιμες άδειες του κάμπινγκ, έτσι ώστε να μην εμφανιστούν εκ νέου προβλήματα στον Δήμο.

Καβάλα: Έλευση κρουαζιερόπλοιων
Για τον μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται να καταπλεύσουν στην Καβάλα 4 κρουαζιερόπλοια και 6 κατά τον μήνα Οκτώβριο. Μέχρι σήμερα, με βάση τον προγραμματισμό, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στα δρομολόγια πλην μίας περιπτώσεως όταν επιβάτες απαίτησαν αλλαγή προγράμματος για άλλο λιμάνι.

Καβάλα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση
Σε προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στις δασικές περιοχές ευθύνης Δασαρχείου Θάσου και στα περιαστικά δάση ευθύνης Δασαρχείου Καβάλας, προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας μετά από εισήγηση της
Πυροσβεστική. Η απόφαση ισχύει έως νεωτέρας.

Καβάλα: Εκδήλωση του ΚΚΕ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης τους πεσόντες ΕΛΑΣίτες στη μάχη του Τσαλ Ντάγ διοργανώνουν την Κυριακή 28 Αυγούστου στον Πλαταμώνα Καβάλας, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, και της ΚΝΕ. Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί περιλαμβάνει ομιλίες και λαϊκό γλέντι, ενώ η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας.

Καβάλα: Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με τον σύλλογο ΑΜΕΑ
Συνάντηση με τη νομαρχιακή επιτροπή Ατόμων με Αναπηρία Καβάλας είχε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χρήστος Γάκης προκειμένου να συζητήσει με τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να βρεθούν όσο γίνετε συντομότερα λύσεις.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Ατόμων με αναπηρία Καβάλας Μάκης Κρεμμύδας ελπίζει να δοθούν ευκαιρίες για την καλύτερη λειτουργία παροχής υπηρεσιών υγείας, αλλά και δυνατότητες με το ΕΣΠΑ και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα.
Ο κ. Γάκης σημείωσε πως τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι το βασικό εργαλείο χρηματοδότησης ειδικά στον καιρό των μνημονίων που διανύουμε.

Δράμα: Άνοιξαν νωρίτερα οι παιδικοί σταθμοί
Άνοιξαν από χθες οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Δράμας, 1 εβδομάδα νωρίτερα, προκειμένου να διευκολυνθούν και να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι ενδιαφερόμενοι γονείς στην κατάθεση των αιτήσεων, επειδή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα γίνεται και η ανάρτηση των ονομάτων των δικαιούχων από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Καβάλα: Λαϊκή βραδιά στο Παγγαίο
«Λαϊκή βραδιά στο Δασικό χωριό διοργανώνει η Κοιν.σ. επ «Δασικό χωριό Παγγαίου» σήμερα Παρασκευή στις 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στο μεταξύ, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. θα προχωρήσει στην πρόσληψη δύο ατόμων, μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν ανέργους 18-24 και 25-29 ετών.

Καβάλα: Ξεκινά το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου
Σήμερα Παρασκευή ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 17ου Φεστιβάλ Παπαϊωάννου που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Η Καβαλιώτισσα σοπράνο, Σοφία Μιχαηλίδου, μαζί με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και το χορευτή Γιώργο Παπαθανασίου θα παρουσιάσουν την “Ντολίτα στο Μόντε Κάρλο” μία μουσικοχορευτική παράσταση, στην Παλαιά Μουσική, στις 8.30 το βράδυ.

Καβάλα: «Όπου κι αν ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει»
Τον στίχο του Γιώργου Σεφέρη «Όπου κι αν ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει» υπενθυμίζει ο Ευριπίδης Γαραντούδης, σαν ένας σύγχρονος και ανώνυμος αφηγητής που απευθύνεται στον Γιώργο Σεφέρη, στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, Αναγνώστριες οι Μαρία Διαμαντοπούλου – Αμαλία Τσουκαλά

Καβάλα: Η Αριστοφανειάδα στους Φιλίππους
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ», παρουσιάζεται το Σάββατο 27 Αυγούστου στις 9 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης

Καβάλα: Εκδηλώσεις στην Παλιά Μουσική
Εκδηλώσεις στον χώρο της Παλιάς Μουσικής με τίτλο «Καστροφεγγίσματα 2016» διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο». Το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί μια παιδική θεατρική παράσταση, ενώ στις 9.30 το βράδυ θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από την χορωδία του συλλόγου. Παράλληλα, μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου λειτουργεί έκθεση εικαστικών και χειροτεχνίας από ερασιτέχνες καλλιτέχνες της συνοικίας
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Ξάνθη: Στα στενά του Νέστου οι εκδηλώσεις Via Egnatia
Με εκδηλώσεις στα στενά του Νέστου, στη Γαλάνη, συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Via Egnatia, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Από σήμερα (Παρασκευή) στις 3 το απόγευμα ξεκινούν εκδηλώσεις αθλητικές, πολιτιστικές και γεύσης ενώ η μέρα θα κλείσει με συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τον Βασίλη Δημούδη.
Αύριο (Σάββατο), οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 10 το πρωί με πεζοπορία, καγιάκ, γεύσεις, αλεξίπτωτο πλαγιάς και θα κλείσει με συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Αίθριος καιρός
Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Ανατ. Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, καβαλα, εκκρεμότητες, ΚΚΕ, κνε, αμεα, δραμα, συγκεκριμένο, εταιρεία, εεταα, οαεδ, ελλαδα, θεατρο, κρητη, ξανθη, egnatia, καιρος, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ελενη, αμεα, θρακη, κνε, μουσικη, πλαισιο, υπουργειο οικονομικων, egnatia, αμαλια, αναπηρια, βραδια, βραδυ, γακης, γινει, γινεται, γλεντι, γονεις, διαστημα, δρομολογια, δοθηκε, εγινε, εκθεση, εκκρεμότητες, εβδομαδα, εταιρεία, ετων, ευαγγελια, ισχυει, καγιακ, καμπινγκ, κελσιου, κρουαζιεροπλοια, λειτουργια, μακεδονια, μορφη, μαρια, ξενοδοχειο, πεζοπορια, προβληματα, προγραμματα, πρωι, σαββατο, συγκεκριμένο, σοπρανο, σοφια, φεστιβαλ, χρηστος, ωδειο, ωρες, μποφορ, ευριπιδης, γευσεις, γινετε, υπουργειο, κηπο, κυριακη, νοσοκομειο, θανος, θερμοκρασια, υγειας
Τυχαία Θέματα