Ειδήσεις από την ΕΡΤ Ιωαννίνων

12:39 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επί θύραις το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους
Επί θύραις το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους υπόλοιπους 274 Δήμους της χώρας που δεν είχαν ενταχθεί.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τους 23.000 ανέργους στους 274 Δήμους, αναμένεται εντός των προσεχών ημερών.
Στους 16 Δήμους της Ηπείρου οι θέσεις εργασίας για οκτώ μήνες που θα προκηρυχθούν, είναι συνολικά 1.421.
Εξ αυτών 598 στο Δήμο Ιωαννιτών και 141 θέσεις στο Δήμο Ηγουμενίτσας.
Υπενθυμίζεται

ότι στους Δήμους Αρταίων και Πρέβεζας, το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ποσό 16 εκατ. ευρώ σε «Ήπειρο και ΕΤΑΝΑΜ για Leader»
Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στα 16 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που κατανέμεται στην Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ήπειρος» και στην ΕΤΑΝΑΜ, που καλύπτει τους νομούς Άρτας και Πρέβεζας, προκειμένου να υλοποιήσουν τα προγράμματα τοπικής ανάπτυξης με την ονομασία Leader.
Με τις εγκρίσεις αυτές ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των τοπικών προγραμμάτων που υποβλήθηκαν από τις Αναπτυξιακές Εταιρείες «και μάλιστα, για πρώτη φορά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», όπως επισημαίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το χαρακτηριστικό του προγράμματος, που το καθιστά ξεχωριστό από τα προηγούμενα, είναι ότι διασφαλίζεται εξ ολοκλήρου η κάλυψη των αγροτικών περιοχών της χώρας.
Σύμφωνα με την απόφαση, η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ήπειρος» χρηματοδοτείται με 8,2 εκατομμύρια ευρώ και η ΕΤΑΝΑΜ με 7,85 εκατομμύρια ευρώ.
Στα 49 τοπικά προγράμματα κατανέμονται περισσότερα από 360 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας ο Κ. Πέτσιος
Ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κώστας Πέτσιος, εκλέχθηκε πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας.
Την ανακοίνωση έκανε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, η οποία εκφράζει τα συγχαρητήριά της και εύχεται ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.
Η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία είναι μέλος της αντίστοιχης διεθνούς, που κάθε τέσσερα χρόνια διοργανώνει σε παγκόσμιο επίπεδο, και σε συνεργασία με τις επιμέρους Φιλοσοφικές Εταιρείες – μέλη της, τα διεθνή συνέδρια.
Το πλέον πρόσφατο διοργανώθηκε το 2013 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 2.600 συνέδρων.

Εορταστικός τόνος από σήμερα στους Δήμους Αρταίων και Πρέβεζας
Ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, σήμερα ανοίγουν τις πύλες τους το «Παραμυθένιο Κάστρο» στο Δήμο Αρταίων και το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στο Δήμο Πρέβεζας.

Στο «Παραμυθένιο Κάστρο» της Άρτας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις καθημερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, να κάνουν βόλτες με το τρενάκι, να μπουν στο αερόστατο, να πάρουν μέρος σε εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Το πολιτιστικό πρόγραμμα στις σημερινές εκδηλώσεις θα εγκαινιάσουν οι C-Real, με τους Μότζο Τζότζο, το Μουσικό Σχολείο, την Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ» και τον ντι τζέι, Jonis.

Στην Πρέβεζα το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» εγκαταστάθηκε στην πλατεία δικαστηρίων και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι 6 Ιανουαρίου.
Ζωγραφική προσώπου, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ανάγνωση παραμυθιών, τραγούδια, χορός και θεατρικά παιγνίδια, είναι ορισμένες από τις πολλές δραστηριότητες που θα αναπτύσσονται καθημερινά.

Τα εγκαίνια του «Μαγικού Χωριού» στη Φιλιππιάδα του Δήμου Ζηρού, θα γίνουν αύριο.

Κάλπες στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για νέα διοίκηση
Κάλπες στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για την ανάδειξη νέας διοίκησης και εξελεγκτικής επιτροπής.
Οι εκλογές διεξάγονται την προσεχή Τρίτη από 10 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.
Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα.
Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές από 6 το απόγευμα μέχρι 8 το βράδυ.

Νέος κύκλος περιηγήσεων και γνωριμία με τα μουσεία των Ιωαννίνων
Μετά τις επιτυχημένες εαρινές περιηγήσεις στο Κάστρο, την Παλαιά Αγορά και την Δωδώνη πέρυσι, η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης Ιωαννίνων συνεχίζει και φέτος το νέο κύκλο περιπάτων, με τίτλο αυτή τη φορά «Γνωρίζω τα μουσεία της πόλης μου».
Η πρώτη περιήγηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί στα μουσεία της εσωτερικής ακρόπολης του Κάστρου.

Εκδήλωση για την «Μαγεία της αρχαίας ελληνικής ιατρικής»
Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, με θέμα «Η μαγεία της αρχαίας ελληνικής ιατρικής: Σημερινές προσεγγίσεις», διοργανώνει η Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την τοπική Διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Η εκδήλωση γίνεται την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, με ομιλητές τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ηλία Κουλακιώτη, τους ομότιμους καθηγητές Ιατρικής, Κωνσταντίνο Σιαμόπουλο και Μάριο – Αθανάσιο Μαρσέλο, τον καθηγητή Ιατρικής, Μαυρέα Βενετσάνο και την καθηγήτρια Ιατρικής, Χρυσάνθη Παπαδοπούλου.
Θα συντονίσουν η κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγήτρια, Μαρία Τζαφλίδου, και ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Σουέρεφ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το εορταστικό ωράριο καταστημάτων στα Ιωάννινα
Σύμφωνα με το εορταστικό πρόγραμμα του Εμπορικού Συλλόγου, από τις 11 το πρωί μέχρι 4 το απόγευμα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα στα Ιωάννινα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την προσεχή Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, θα είναι ανοιχτά από 9 το πρωί μέχρι 2.30 το μεσημέρι και από 5.30 το απόγευμα μέχρι 9 το βράδυ.
Παραμονή Χριστουγέννων μέχρι και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά.

Ημερίδα για την «Διατροφή σε περίοδο κρίσης»
Ημερίδα με θέμα «Η διατροφή σε περίοδο κρίσης», διοργανώνει την Κυριακή 5 το απόγευμα στον πολυχώρο του ναού Αγίου Μάξιμου του Γραικού, η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής ύλης συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους», του οποίου επικεφαλής εταίρος της κοινωνικής σύμπραξης είναι η Περιφερειακή Ενότητα.

Ποδηλατοβόλτα αλληλεγγύης στην Άρτα
Με αφετηρία την πλατεία Αγίου Δημητρίου, στις 3.30 απόγευμα της Κυριακής ξεκινά στην Άρτα η ποδηλατοβόλτα αλληλεγγύης, η οποία θα καταλήξει στο «Παραμυθένιο Κάστρο».
Η ποδηλατοβόλτα φέρει τον τίτλο «Santa Bike Arta», και αποτελεί την πρώτη διοργάνωση που αναλαμβάνεται από τον τοπικό Ποδηλατικό Όμιλο, με σκοπό να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.
Στην εκδήλωση συμμετέχει με συναυλία και το Μουσικό Σχολείο Άρτας.

Σήμερα το βιβλίο του Κώστα Παύλου
Το βιβλίο του Κώστα Παύλου με τίτλο «Ο κοσμηματοπώλης», παρουσιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
Θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου και Γιώργος Κουλιανός.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Τόλης Νότης.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος και ποιητής, Μίλτος Γήτας.

Από σήμερα το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους
Από σήμερα αρχίζει να καταβάλλεται στους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, το δώρο Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, από σήμερα θα προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Ύμνοι από την Κατσάρειο Σχολή Ιωαννίνων
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην αίθουσα αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή στις 6 το απόγευμα, η Κατσάρειος Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση, στην οποία θα παραστεί και θα μιλήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Μάξιμος, περιλαμβάνει ύμνους και κάλαντα του Δωδεκαημέρου από την χορωδία της Σχολής, υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Λιάκου.

Λιμενικό και Αστυνομία εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
Μετά από οργανωμένη επιχείρηση σε ξηρά και θάλασσα, στις ακτές της Ηπείρου Αστυνομία και Λιμενικό της Πρέβεζας, εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.
Από την κοινή επιχείρηση συνελήφθησαν εννιά άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ παράλληλα ανοικτά των ακτών της Πρέβεζας, εντοπίστηκε σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 31 μετανάστες, 20 άνδρες και 11 γυναίκες, οι περισσότεροι από το Θιβέτ.
Από τους συλληφθέντες, δύο είναι από Άρτα και Πρέβεζα, που φέρεται να είναι εγκέφαλοι του κυκλώματος, ένας Αλβανός που ζούσε στην Ηγουμενίτσα και έξι Πακιστανοί που δραστηριοποιούνταν στην Άρτα και την Πρέβεζα.
Σύμφωνα με τη δράση του κυκλώματος, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρονταν από την Αθήνα σε Άρτα και Πρέβεζα, προκειμένου να ταξιδέψουν με σκάφος στην Ιταλία.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε χασίς
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά και εισαγωγή από την Αλβανία στην Ελλάδα, σημαντικών ποσοτήτων χασίς, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στην Ευρώπη.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κατασχέθηκαν 258 κιλά χασίς.
Πρόκειται για επτά ημεδαπούς, έξι άνδρες ηλικίας από 20 έως 48 ετών και μια 19χρονη γυναίκα και τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, τρείς άνδρες ηλικίας 33, 36 και 40 ετών και μία 21χρονη.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, εορταστικο ωραριο, ωραριο καταστηματων, δωρο χριστουγεννων, οαεδ, εταιρεία, αθηνα, συμμετοχή, Πρωτοχρονιά, θεατρο, νέα, εκλογες, ιωαννινα, bike, επιδοματα, θιβέτ, δραση, ελλαδα, κινηση στους δρομους, χριστουγεννιατικες βιτρινες, σταση εργασιας, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, νοτης σφακιανακης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, 600 δις, ιταλια εκλογες, νεος παπας, δωρο χριστουγεννων οαεδ, καλαντα, εορταστικο ωραριο καταστηματων, φιλοσοφικη, θιβέτ, αλβανια, αρτα, αστυνομια, γυναικα, διατροφη, δωδωνη, ηγουμενιτσα, ηθοποιος, θαλασσα, θεμα, ιταλια, πλαισιο, προγραμμα, τραγουδια, χορος, real, αγορα, αεροστατο, αιτησεις, βιβλιο, βοηθηματα, βραδυ, βρισκεται, γινεται, γινονται, γνωριμια, δευτερα, διευθυνση, δρωμενα, δωρο, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, εξελιξη, εξι, επτα, εταιρεία, ετων, ευρωπη, θεσεις εργασιας, κατασκευες, κυκλος, κιλα, λιμενικο, μαγεια, μαξιμος, μαξιμου, μηνες, μαρια, ξηρα, οκτω, πρεβεζα, προγραμματα, πρωι, πυλες, συνεχεια, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σχολειο, τονος, τριτη, φορα, κωνσταντινος, αλβανος, bike, υπουργειο, κωστας, κυριακη, πακιστανοι, ποιητης, τολης, θεσεις, υγειας
Τυχαία Θέματα