Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

11:36 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Πρώτη επίσκεψη του Περιφερειάρχη
Την πρώτη επίσκεψη στην Καβάλα πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., Χρήστος Μέτιος. Από τις 10 το πρωί μετέχει σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και θα έχει ενημέρωση από τους Διευθυντές στην έδρα της ΠΕ Καβάλας, στις 12 θα επισκεφθεί το Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιο και στις 12.30 θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα για τα θέματα που απασχολούν το Δήμο.

Αν.Μακεδονία:

Δημιουργούνται Κέντρα Κοινότητας
Οι Δήμοι Θάσου, Παγγαίου, Δράμας, Παρανεστίου και Κάτω Νευροκοπίου περιλαμβάνονται στην απόφαση δημιουργίας Κέντρων Κοινότητας που εγκρίθηκαν από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τα Κέντρα Κοινότητας θα εποπτεύονται από την κοινωνική υπηρεσία των Δήμου και θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: Α) Υποδοχή -Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών, Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές, Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
Τα Κέντρα μέσω παραπομπών θα διασυνδέουν τα ωφελούμενα άτομα – πολίτες των Δήμων με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (ΟΑΕΔ, υπηρεσίες ΟΤΑ, Δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Καβάλα: Νέα διανομή τροφίμων από το δήμο Καβάλας
Στην 8η διανομή τροφίμων προχωρά ο δήμος Καβάλας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Συν-Πράττοντας για όλους». Πρόκειται για βρεφικά είδη, είδη παντοπωλείου και νωπού κοτόπουλου τα οποία θα διανεμηθούν από την Τρίτη 20 έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 8:30 το πρωί με μία το μεσημέρι, στις κεντρικές αποθήκες του δήμου στο στρατόπεδο Κωτσάλου και στο παλιό Δημαρχείο Κρηνίδων.

Δράμα: Ημερίδα του Επιμελητηρίου για τα δάνεια και τις τράπεζες
Ημερίδα για «τα δάνεια, τις τράπεζες, τους τρόπους προστασίας, ρύθμισης και τις εναλλακτικές λύσεις» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή (16 Δεκεμβρίου) το Επιμελητήριο Δράμας. Θα πραγματοποιηθεί, στις 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του φορέα, με ομιλητές τον οικονομικό διευθυντή, Χρήστο Γαλλιάκη και τον χρηματοκοικονομικό σύμβουλο, Αντώνη Καψούρη

Δράμα: Πανηγυρικό άνοιγμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού
Με πολλές και ποικίλες δράσεις, παιχνίδια, πάρτι, αλλά και με συναυλία των REC ξεκινά πανηγυρικά τη λειτουργία του φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Δράμας. Έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση Grand Opening Falakro. Όλοι οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν μέρος δωρεάν σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες. «Με τη διοργάνωση αυτή επιχειρούμε να επανατοποθετήσουμε το ΦΑΛΑΚΡΟ στον τουριστικό χάρτη» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης.

Καβάλα: Εκδήλωση για την αιμοδοσία
Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με θέμα «Στις γιορτές κάνε και εσύ ένα δώρο: δώσε αίμα – σώσε μια ζωή», αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στον πεζόδρομο επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου-γωνία Τράπεζας της Ελλάδος.

Καβάλα: Μπαζάρ από την ΠΝΟΗ
Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του οργανώνει αύριο Σάββατο, από τις 9.30 το πρωί, ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για το Παιδί και την Οικογένεια, στο Εμπορικό Κέντρο Καβάλας. Πρόκειται για δημιουργήματα των μελών και των εθελοντριών του Συλλόγου που διατίθενται για την ενίσχυση των σπουδαστικών επιδομάτων στους φοιτητές- παιδιά των υποστηριζόμενων οικογενειών της ΠΝΟΗΣ.

Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Γκιουλέκα για τον Μακεδονικό Αγώνα
Το βιβλίο του δικηγόρου-δημοσιογράφου και βουλευτή Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τίτλο: «Από τις εφημερίδες της εποχής, Ο Μακεδονικός Αγώνας η ένοπλη φάση 1903-1908», παρουσιάζουν στην Καβάλα ο Δήμος, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι Σύλλογοι Δυτικομακεδόνων, Θρακική Εστία και Θασιακή Ένωση της περιοχής. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή (16 Δεκεμβρίου), στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός Κωνσταντίνος Χιόνης, ο υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου Δημοτικού Μουσείου Καβάλας Κομνηνός Απότας και ο συγγραφέας.

Καβάλα: Έκθεση «20 χρόνια τέχνης 1996-2016» του Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων
Έκθεση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών από την ίδρυσή του, διοργανώνει στην Καβάλα ο πολιτιστικός και καλλιτεχνικός σύλλογος γυναικών ζωγράφων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χρυσά Χριστούγεννα» και θα φιλοξενηθεί στη δημοτική καπναποθήκη, 16 με 29 Δεκεμβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν αυτή την Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ.

Καβάλα: Δύο συναυλίες από το Δημοτικό Ωδείο
Δύο μουσικές εκδηλώσεις διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Συγκεκριμένα, σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» θα πραγματοποιηθεί Συναυλία Τάξης Βιολοντσέλου του καθηγητή μας Χρήστου Κόζαλη.
Αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου», θα δοθεί Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου για Κλαρινέτο & Πιάνο, με τον καθηγητή του ΔΩΚ Δημήτρη Μπαχαρίδη και τον Στέφανο Ντιναπόγια στο πιάνο.

Δράμα: Γεύσεις από το Πελίτι στην Ονειρούπολη
Ονειρομαγειρέματα στο σπιτάκι του Πελίτι στην Ονειρούπολη Δράμας το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στις 4:30 το απόγευμα. Τα ξωτικά του Πελίτι παίρνουν τις κουτάλες και τις κατσαρόλες τους και έρχονται στην Ονειρούπολη της Δράμας για να μαγειρέψουν με μικρούς και μεγάλους σ΄ ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι.

Καιρός
Νεφώσεις αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αν.Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, καβαλα, οαεδ, ΟΤΑ, νέα, δραμα, τραπεζες, rec, opening, bazaar, πνοη, επιδοματα, θεσσαλονικη, Χριστούγεννα, σαββατο, εφημεριδες, δωρο χριστουγεννων, Κορμός Χριστουγέννων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, καιρος, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2013, δωρο χριστουγεννων οαεδ, ονειρουπολη δραμας, ονειρουπολη, βρεφικα ειδη, γωνια, δανεια, δωρεαν, εδρα, θεμα, θρακη, ξωτικα, παιχνιδια, πλαισιο, ωρα, αιμα, βιβλιο, βραδυ, δημητρα, δημος, δοθει, δωρο, ευκαιρια, αιθουσα, εκθεση, ενημερωση, εξυπηρετηση, ερχονται, εστια, ετων, ιδρυση, εικοσι, υπηρεσια, υπηρεσιες, κελσιου, λειτουργια, μακεδονια, οικογενεια, παιδι, παιδια, παρουσιαση, πεμπτη, πιανο, πρωι, ρεσιταλ, σαββατο, συγκεκριμενα, συλλογοι, τριτη, χρηστος, χιονης, ωδειο, κωνσταντινος, αγωνας, bazaar, μποφορ, δωσε, ειδη, ενωση, γευστικο, γευσεις, κωνσταντινου, κυριακη, opening, rec, ταξιδι, θεματα, θερμοκρασια
Τυχαία Θέματα