Ειδήσεις απ’ την ΕΡΤ Τρίπολης

12:03 8/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

* Σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, στη Σπάρτη, η τελετή ορκωμοσίας των τελειόφοιτων του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείρισης Κρίσεων και των διδακτόρων του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

* O Δήμος Άργους Μυκηνών, κηρύσσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, σήμερα στις 6, με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους. Σε εορταστικό

κλίμα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, το SANTARGOSFUN, μας βάζει στο χαρμόσυνο κλίμα των γιορτών, αφού πλήθος συμμετεχόντων θα φορέσουν το σκουφί του Άγιου Βασίλη και θα διασχίσουν μια διαδρομή 1 χιλιομέτρου στο κέντρο της πόλης!, τονίζει σε ανακοίνωση του ο δήμος.

* Χριστούγεννα προ των πυλών και ο Δήμος Ναυπλιέων, ντύνεται γιορτινά, για να υποδεχτεί τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Η γιορτή ξεκινά με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ,στην πλατεία Συντάγματος, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στις 17:30 το απόγευμα. Η εκδήλωση υποδοχής, του εορταστικού πνεύματος θα πραγματοποιηθεί με το συμβολικό άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, πλαισιωμένη με ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεάματα και ακροάματα για όλη την οικογένεια. Στην εκδήλωση συμμετέχουν, η ερμηνεύτρια Σόνια Θεοδωρίδου με το κονσέρτο «Φωνές Χριστουγέννων΄΄ και άλλα χορωδιακά σχήματα.
Για τους μικρούς φίλους του Δήμου Ναυπλιέων, μία δεύτερη γιορτή θα πραγματοποιηθεί, την ίδια μέρα, στις 20:00 το βράδυ, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, μπροστά στο Δημαρχείο. Με ένα φαντασμαγορικό θέαμα το καράβι των πειρατών θα κατεβάσει την σκάλα του και θα μας υποδεχθεί σε έναν μαγικό κόσμο μυστηρίου και περιπέτειας, γεμάτο δράση και αγωνία.

* Το πρώτο επιστημονικό συνέδριο, με τίτλο Νικηφόρος Βρεττάκος, από την Πλουμίτσα στην αιωνιότητα, θα πραγματοποιηθεί 9 και 10 Δεκεμβρίου στο Γύθειο. Οργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς.

* Το Φουγάρο υποδέχεται την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. τον Καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη και το δημοσιογράφο Γιάννη Ν. Μπασκόζο, στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι πικρές αλήθειες της γλώσσας μου». Ο Καθηγητής θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο για τις λέξεις, την παιδεία, τον Πολιτισμό, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Θα προλογίσει ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του Φουγάρου Γιάννης Στάμος.

σύνταξη ειδήσεων
Γιάννης Γαλανόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα