Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο απολογισμός του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2016

19:34 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον απολογισμό για το οικονομικό έτος 2016 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης σε ειδική συνεδρίαση. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, ‘Αννα Αγγελίδου, είπε πως η διοίκηση Μπουτάρη «θεραπεύει παλιές αμαρτίες», ενώ η αντιπολίτευση στηλίτευσε την απουσία του δημάρχου από τη συζήτηση του θέματος.
«Αποτελεί πολιτική βούληση της διοίκησης η εύρυθμη λειτουργία του λογιστηρίου και των οικονομικών υπηρεσιών. Υπάρχει συνέχεια στο νοικοκύρεμα. Έγιναν

άλματα, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες του παρελθόντος, όπως η υπεξαίρεση. Θεραπεύουμε παλιές αμαρτίες. Κάθε χρόνο είμαστε καλύτεροι, όμως έχουμε περιθώρια και χρόνο να βελτιωθούμε», ανέφερε η κ. Αγγελίδου.
Από την μείζονα αντιπολίτευση, ο Σταύρος Καλαφάτης στάθηκε στην απουσία του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, από τη συνεδρίαση. «Η διαδικασία είναι από τις κορυφαίες και δεν μπορώ να μην επισημάνω την απουσία του δημάρχου. Πάλι είναι απών, όπως είναι απών και από την επίλυση των προβλημάτων της πόλης. Προφανώς έχει αλλεργία όταν πρέπει να απολογηθεί στους συμπολίτες του».
Ο επικεφαλής των «Εντάξει» πρόσθεσε πως ο απολογισμός «δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν δήμο ανοικονόμητο. Με έναν δήμο ανοργάνωτο, αναποτελεσματικό και υπερδανεισμένο».
Η Ρία Καλφακάκου από την «Ανοιχτή Πόλη» υπογράμμισε πως η διοίκηση Μπουτάρη πέρα από τον οικονομικό απολογισμό, θα έπρεπε να προχωρήσει και σε πολιτικό. «Να μην μας λένε απλά πόσα χρήματα μάζεψα και πόσα ξόδεψα, αλλά τι έκαναν στη διάρκεια του έτους. Δεν είναι θέμα νόμου, είναι θέμα πολιτικής βούλησης».
Από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, είπε πως «θα ήταν πιο σημαντικό η διοίκηση να ελαφρύνει τους δημότες από ένα μέρος των δαπανών».
Η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις «Γειτονιές σε Δράση» ανέφερε πως «τα στοιχεία προκαλούν ανασφάλεια και κάτι κρύβεται από πίσω. Ο δήμος αδυνατεί να εισπράξει τα πρόστιμα που βεβαιώνει».
Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν, το σύνολο των εισπράξεων του δήμου του έτους 2016, ανήλθε σε 276.771.835,91 ευρώ, μείον τις πληρωμές ποσού 231.581.342,93 ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 40 εκατ. ευρώ είναι τα ειδικευμένα έσοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα