Κέρκυρα: Το ΠΑΜΕ για σχολεία και απεργία στον ΟΤΕ

19:04 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανακοίνωση καταγγελία εξέδωσε η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με την οποία κατηγορεί την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την κάλυψη των χαμένων ωρών διδασκαλίας των καταλήψεων τιμωρούν τους μαθητές.
Συγκεκριμένα η απόφαση που έλαβαν τις τελευταίες μέρες, όπως εξηγεί η παράταξη, τα Σχολικά Συμβούλια (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) στα Γυμνάσια και Λύκεια των Αργυράδων, της Λευκίμμης και των Παξών κλήθηκαν να συνεδριάσουν με εντολή της Περιφερειακής Δνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και της Δευτεροβάθμιας Δνσης Εκπαίδευσης Κέρκυρας

για να αποφασίσουν πως θα καλυφθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν κατά τις ημέρες που οι μαθητές σε αυτά τα Σχολεία έκαναν κατάληψη. Έτσι τα Σχολικά Συμβούλια αποφάσισαν περικοπή εκδρομών, κόψιμο σχολικών εορτών κλπ σύμφωνα με τις διατάξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών τονίζει ότι στην πραγματικότητα η έλλειψη καθηγητών είναι αυτή που δημιουργεί χαμένες διδακτικές ώρες και για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές. Επομένως δεν έπρεπε να τιμωρούνται τα παιδιά αλλά οι υπεύθυνοι για την αντιεκπαιδευτική πολιτική των μνημονίων.
Επίσης, το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στον όμιλο ΟΤΕ, για την ΣΣΕ. Η συμμετοχή στην πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας δείχνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συγκρουστούν με κυβέρνηση και εργοδοσία, για την κατάργηση των διαχωρισμών των νέων και παλιών εργαζόμενων, για την επαναφορά των δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους νέους εργαζόμενους που με την συμμετοχή τους στην απεργία, σπάνε στην πράξη τα ιδεολόγημα της «αναποτελεσματικότητας» των αγώνων.
Τέλος το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη στις 6.00 το απόγευμα στην πλ. Σαρόκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα